۱۳ فایده استفاده از سیستم EPL را بگویید؟

سیستم EPL گمرک یا سامانه جامع امور گمرکی یکی از سامانه های کاربردی است. که با هدف تسریع در امور گمرکی و ترخیص کالا راه اندازی شد. ورود به سامانه epl گمرک آسان است. و تنها باید نام کاربری و رمز عبور را در این سامانه وارد کنید. البته در صورت نداشتن نام کاربری و رمز عبور ابتدا باید برای ثبت نام به یکی از شعب گمرک مراجعه کنید.

با توجه به اهمیت این سامانه در واردات و صادرات، در این مقاله قصد داریم به آموزش کامل epl گمرک و آموزش نحوه ورود، ثبت نام، مزایا و کاربردهای این سامانه بپردازیم. تا پایان مقاله با PSP همراه باشید.

سیستم EPL از چه زمانی شروع شد؟

سیستم EPL در سال ۱۹۹۲ شروع به کار کرد.
این سامانه ابتدا به صورت آزمایشی در گمرک قرار گرفت. و پس از جمع بندی، سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی برای استفاده در سایر گمرکات ایران در نظر گرفته شد.

دلیل شروع سیستم EPL چه بود؟

قبلا که واردات بسیار کمتر بود، ترخیص کالا به صورت حضوری انجام می شد. اما امروزه بدیهی است که با وجود حجم بالای واردات در کشور، شرایط برای پاسخگویی از طریق مشاوره حضوری فراهم نیست. البته ترخیص حضوری مشکلات زیادی از جمله ازدحام بیش از حد و انتظار در صف های طولانی را به همراه داشت. در نتیجه بسیاری از کالاها به درستی مورد بازرسی قرار نگرفتند.

در این راستا، سیستم EPL ایجاد شد تا:

  • از مشکلات ارجاع حضوری خودداری کنید.
  • صاحبان کالا می توانند ترخیص کالا را به صورت آنلاین پیگیری کنند.

سیستم EPL گمرکی یا دور اظهارنامه گمرکی چیست؟

سامانه epl (لیست بسته بندی الکترونیکی) که به پنجره واحد تجارت فرامرزی نیز معروف است، یکی از سامانه های جامع تجارت و سامانه ای کاربردی برای سرعت بخشیدن به فرآیندهای گمرکی و ترخیص کالا می باشد.

این سامانه از سال ۱۳۹۰ و در پی افزایش حجم مبادلات کالا و افزایش امور بازرگانی بین المللی فعالیت خود را آغاز کرده است. و واردکنندگان و بازرگانان می توانند بسیاری از امور گمرکی را از طریق این سامانه انجام دهند.

استفاده از این سیستم روند ترخیص کالا را بسیار سریعتر و آسانتر کرده است. در گذشته زمان ترخیص بسیار طولانی بود. اما امروزه با کمک این سیستم این زمان به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.

همچنین قبل از استفاده از epl لازم بود بیش از ۱۰ سند کاغذی برای ترخیص به گمرک ارائه شود که با وجود سختی ارسال و احتمال گم شدن مدارک را به این صورت ارائه کردند. با کمک سیستم epl ضمن کاهش این مدارک، بسیاری از مشکلات مربوط به ارسال برطرف شد.

کد EPL نیز کد شناسایی هر فردی است که در واحد فناوری اطلاعات گمرک ثبت نام کرده و کد EPL برای فرد صادر می شود.

آموزش سیستم EPL گمرک

سامانه گمرکی PL سامانه ای کاربردی برای انجام بسیاری از امور گمرکی، صادراتی و وارداتی از جمله ثبت اظهارنامه گمرکی، ارزش گذاری محصولات صادراتی و وارداتی، بارگیری اسناد و مدارک و … می باشد که این سامانه به گونه ای طراحی شده است که تجار و بازرگانان می توانند بدون مراجعه حضوری به گمرکات و سایر دفاتر امور واردات و صادرات را انجام دهند.

با توجه به اهمیت این سیستم، آموزش epl گمرک یکی از موضوعات مهمی است که تجار و بازرگانان باید قبل از راه اندازی کسب و کار به آن توجه کنند و یاد بگیرند.

آموزش epl شامل موارد مختلفی از جمله نحوه ثبت نام در این سامانه، نحوه ورود به epl، نحوه دریافت کد epl گمرکی، استفاده از خدمات این سامانه و … می باشد.

چگونه وارد سیستم EPL گمرک شویم؟

ورود عموم مردم به سامانه epl گمرک امکان پذیر نیست. و تنها افرادی مجاز به ورود به سامانه هستند که نام کاربری و رمز عبور دریافت کرده اند.

بنابراین در صورتی که برای ورود به این سامانه نام کاربری و رمز عبور ندارید ابتدا باید ثبت نام کنید.

در مقاله زیر نحوه ثبت نام در سامانه epl به طور کامل به شما آموزش داده می شود.

برای ورود به سامانه epl گمرک ابتدا باید وارد سایت سامانه شوید.

پس از ورود به سایت، نام کاربری، رمز عبور، کد شناسایی و کد امنیتی را وارد کرده و روی گزینه «ورود» کلیک کنید.

اگر برای اولین بار است که وارد سیستم می شوید، باید شماره تلفن همراه وارد شده برای نام کاربری خود را تایید کنید. برای این کار فقط باید کد ۴ رقمی ارسال شده به تلفن همراه را در کادر مربوطه وارد کنید.

پس از ورود به این سامانه می توانید از طریق منوها گمرک مورد نظر را انجام دهید.

فراموشی رمز عبور سیستم EPL گمرک

اگر رمز epl گمرک را فراموش کردید، فقط روی Forgot your password کلیک کنید؟ و در صفحه باز شده پس از وارد کردن کد ملی، شماره تلفن و کد امنیتی، روی دکمه بازیابی رمز عبور کلیک کنید.

چگونه در سامانه epl گمرک ثبت نام کنیم؟

همانطور که در قسمت قبل گفته شد استفاده از این سیستم برای عموم امکان پذیر نیست. و برای ورود به آن نیاز به داشتن نام کاربری و رمز عبور دارید.

برخلاف بسیاری از سامانه های دیگر، ثبت نام در سامانه epl گمرک به صورت آنلاین نیست. و برای ثبت نام لازم است با در دست داشتن کارت ملی، کارت بازرگانی و سایر مدارک لازم به صورت حضوری به یکی از گمرکات کشور مراجعه و مراحل ثبت نام را تکمیل کنید. انجام دهید و رمز عبور خود را از واحد انفورماتیک گمرک دریافت کنید.

نام کاربری اشخاص حقیقی جهت ورود به سامانه epl گمرک کد ملی آنها و برای اشخاص حقوقی شناسه حقوقی شرکت می باشد. کد در ابتدا یک رمز عبور ساده است که توسط مسئول مربوطه در گمرک در اختیار شما قرار می گیرد.

توجه: برای جلوگیری از سوء استفاده دیگران، در ذخیره رمز این سامانه کوشا بوده و پس از ارائه رمز توسط کارشناس گمرک، آن را تغییر دهید.

توجه داشته باشید که کد ملی ثبت شده در این سامانه باید با کد ملی سیم کارت ثبت شده در این سامانه یکی باشد.

مدارک لازم جهت ثبت نام در سامانه epl گمرک

مدارک لازم جهت ثبت نام در سامانه epl گمرک (اشخاص حقیقی)

  • گواهی عدم سابقه بد با تاریخ جدید ارسال کنید
  • ارائه کارت بازرگانی به همراه کپی آن
  • اصل و کپی کارت ملی را به همراه داشته باشید
  • ارائه اصل و کپی شناسنامه
  • حضور فیزیکی در یکی از شعب گمرک
  • مدارک لازم جهت ثبت نام در سامانه epl گمرک (اشخاص حقوقی)
  • گواهی عدم سابقه بد با تاریخ جدید ارسال کنید
  • ارائه مدارک اصلی شرکت از قبیل آگهی تاسیس و تغییرات اساسنامه و ….
  • ارائه کد اقتصادی
  • ارائه کارت بازرگانی به همراه کپی آن
  • حضور فیزیکی مدیر عامل و صاحبان امضا در یکی از شعب گمرک
  • ارائه کپی و اصل کارت ملی و شناسنامه مدیر عامل و صاحبان امضا

نحوه انجام تشریفات گمرکی

افرادی که قصد واردات یا صادرات کالا را دارند باید قبل از انجام فعالیت با مراجعه به سامانه جامع امور گمرکی نسبت به ورود کالا به کشور یا خروج کالا از کشور اظهارنامه تهیه کنند. به مراحلی که افراد هنگام تنظیم اظهارنامه باید طی کنند تشریفات گمرکی می گویند. تشریفات گمرکی به شرح زیر است:

مرحله ۱: اطلاعات را وارد کنید

افرادی که قصد تهیه اظهارنامه را دارند باید پس از ورود به سامانه epl گمرک، فرم اظهارنامه را دریافت کرده و با اطلاعات مورد نیاز آن را تکمیل و به اپراتور سامانه هوشمند تحویل دهند و منتظر بررسی و تایید اطلاعات باشند.

مرحله دوم: تایید بیانیه

در مرحله دوم اطلاعات درج شده در اظهارنامه دستی و همچنین اظهارنامه چاپی در قسمت پذیرش اظهارنامه وارد شده و اطلاعات اظهارنامه از کامپیوتر مرکزی فراخوانی می شود تا با یکدیگر تطبیق داده و در صورت تایید به واحد ارزیابی ارسال شود. . .

مرحله سوم: ارزیابی

در این مرحله کارشناسان برای اطمینان از صحت اطلاعات درج شده در سایت، محموله وارداتی را بازرسی فیزیکی می کنند و در صورت تایید اطلاعات، نتیجه ارزیابی به مسئول واحد ارزیابی تحویل داده می شود.

مرحله چهارم: ترخیص کالا از گمرک

در صورت تایید اظهارنامه صاحب کالا در سه مرحله قبل، در مرحله چهارم صورتحساب به همراه فیش بانکی و همچنین پس از بررسی پرونده حمل به صندوق تحویل می شود.

کدام امور گمرکی از طریق سامانه EPL قابل انجام است؟

سیستم EPL کاربردهای زیادی دارد و به گونه ای طراحی شده است که برای همه قابل استفاده باشد.

  • دور اظهارنامه واردات
  • تله پرومتر حمل و نقل
  • دفاع
  • و غیره

مزایای استفاده از سیستم epl گمرکی

استفاده از این سیستم مزایای بسیاری را برای بازرگانان به همراه دارد. در اینجا برخی از این مزایا وجود دارد:

  1. کاهش بوروکراسی اداری
  2. تسریع در امور واردات و صادرات
  3. تسریع در مراحل ترخیص کالا از گمرک
  4. کاهش قاچاق و فرار مالیاتی
  5. تسهیل تشریفات گمرکی
  6. امکان رهگیری کالا در گمرکات کشور
  7. شناسایی کامل واردکنندگان و صادرکنندگان کالا
  8. تحلیل اطلاعات تجارت بین الملل ایران
  9. انتشار روزانه آمار تجارت خارجی و تراز تجاری کشور
  10. کاهش مدت زمان تشریفات واردات و صادرات
  11. افزایش درآمدهای گمرکی
  12. کاهش هزینه های کسب و کار
  13. کاهش تخلفات تجاری

نحوه کار و ارتباط سیستم EPL و NTSW

ما از سیستم EPL برای اعلام محموله های صادراتی یا وارداتی خود به گمرک استفاده می کنیم. سیستم EPL و سیستم NTSW به یکدیگر مرتبط هستند. در واردات، فرآیند ثبت سفارش واردات با سامانه NTSW آغاز شده و سپس محموله برای اظهار گمرک به سامانه EPL منتقل می شود. اما در صادرات دیگر مفهوم ثبت سفارش را نداریم و فقط برای دور اطلاع رسانی مرسوله به سامانه EPL مراجعه می کنیم. اما در همین فرآیند با سیستم دیگری به نام سیستم TSC کار می کنیم.

سیستم TSC یا سیستم ارزش گذاری گمرکی

نکته مهم این است که در اظهارنامه گمرکی کالا به سامانه EPL باید مراقب ارزش استنباط شده کالای خود توسط گمرک باشیم. درست یا غلط، ما باید ارزش محموله خود را طبق ارزش گمرکی اعلام کنیم. واقعاً مهم نیست که ارزش واقعی محموله ما چقدر است! ما می توانیم اطلاعات مربوط به ارزش استنباط شده هر محصول را از سیستم دیگری به نام سیستم TSC استخراج کنیم.

کلام آخر

سامانه epl گمرکی یکی از سامانه های کاربردی برای انجام امور گمرکی است که بازرگانان از طریق آن می توانند بسیاری از امور گمرکی را انجام دهند. در این مقاله با این سامانه به طور کامل، نحوه ورود و ثبت نام در آن، مزایا و کاربردهای آن و … آشنا شدیم.

به طور کلی انجام امور گمرکی امری تخصصی بوده و نیازمند دانش و مهارت بالایی در این زمینه است. لذا توصیه می شود توسط افراد متخصص و متخصص انجام شود.

یکی از بهترین راه ها برای انجام سریع و مطمئن امور گمرکی، سپردن آنها به شرکت های معتبر است. پی اس پی اکسپرس یکی از بهترین شرکت های ترخیص کالا از گمرک است که زیر نظر ترخیص کاران حرفه ای و قانونی مراحل ترخیص صفر تا صد را برای مشتریان در کمترین زمان و مناسب ترین قیمت انجام می دهد.

سوالات متداول:

مزایای استفاده از سیستم EPL چیست؟

از مزایای استفاده از سیستم EPL می توان به مواردی چون سهولت در انجام مراحل ترخیص کالا و تشریفات گمرکی، نظارت همه جانبه دولت بر تجارت بین الملل، کوتاه شدن زمان ترخیص کالا، افزایش درآمد گمرکی، کنترل و … اشاره کرد. جلوگیری از قاچاق و غیره

سیستم EPL از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

سیستم EPL از ۳۴ بخش تشکیل شده و ۳۴ عملیات مختلف را انجام می دهد که زیر مجموعه های آن شامل بخش هایی مانند سیستم استعلام الکترونیکی مجوز، سیستم پرداخت متمرکز، سیستم ارزیابی محصول و … می باشد.

سیستم EPL چه زمانی و با چه هدفی تاسیس شد؟

سیستم EPL در سال ۲۰۱۳ تاسیس شد. و از آنجایی که حجم واردات و صادرات روزانه افزایش می یابد، هدف از ایجاد این سیستم تسریع در روند ترخیص کالا می باشد.

چه عواملی در تعیین عوارض گمرکی نقش دارند؟

از جمله عواملی که در تعیین حقوق گمرکی نقش بسیار مهمی دارد می توان به مواردی مانند نوع کالا، شرایط تولید داخل نسبت به کالاهای وارداتی، تعداد کالاهای وارداتی به کشور و … اشاره کرد.

 

 

 

 

در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار × دو =