چرا اخذ پروانه تردد برای صادرات و واردات اهمیت دارد؟

اگر می خواهید با کشورهای دیگر تجارت کنید و می خواهید محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر کنید. شما باید گواهینامه رانندگی داشته باشید. علاوه بر داشتن کلیه مدارک مربوط به حمل و نقل، باید سند پروانه تردد را نیز تهیه کنید تا کالای شما توقیف نشود. زیرا یکی از مهم ترین اسناد در صنعت حمل و نقل برای واردات و صادرات کالا از مرز سهلان و بازرگان است.

پروانه تردد یا permit Traffic مجوزی است که توسط سازمان حمل و نقل جاده ای برای تعیین حدود قانونی تردد خودروهای خارجی در سراسر کشور صادر می شود. کارآفرینان برای دریافت این مجوز گردش باید به شرکت های قانونی مراجعه کنند.

در سازمان حمل و نقل محدودیت هایی وجود دارد که شامل مرزهای ورودی و خروجی، مسافت تا سفر، مدت سفر و غیره می شود. در پایانه های مرزی آژانس های وابسته به سازمان راهداری وجود دارد که وظیفه آنها اخذ مجوز تردد برای دارندگان خودروهای خارجی در بدو ورود است. افراد فقط با مجوز سفر می توانند در منطقه مشخص شده تردد کنند.

 

سازمان اخذ پروانه تردد

احتمالا برای شما هم پیش آمده که نام صادرات و واردات کالا از مرزهای مختلف مانند مرز سهلان و مرز بازرگان را شنیده باشید.

بنابراین در نهایت افرادی که در زمینه واردات و صادرات انواع کالاها فعالیت می کنند می دانند که مجوز تردد یکی از مهم ترین اسناد در حوزه تجارت است. و در صورت نبود این سند نمی توانند از مرزها خارج شوند. بنابراین کارآفرینان و کارآفرینان فعال در حوزه کسب و کار باید برای دریافت مجوز از سازمان های معتبر در این زمینه مشورت کنند.

همچنین لازم به ذکر است که امروزه به دلیل مشکلات موجود از جمله بیماری کرونا و غیره، گمرک قوانین و اصول بسیار سختگیرانه ای را با حساسیت بالا نسبت به کالا وضع کرده است. یعنی اگر قبلا مردم برای تکمیل فرآیند صادرات، واردات و حمل کالاهای خود نیاز به دریافت ده سند از سازمان های مختلف داشتند، امروز باید یازده سند تهیه و به گمرک تحویل دهند.

در زیر به ذکر مدارک اخذ پروانه تردد لازم می پردازیم. این اسناد عبارتند از:

  • پروانه تردد
  • گواهی استاندارد
  • مدارک شرکت
  • برگه کد اقتصادی
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • اصل و کپی کارت بازرگانی
  • آگهی تغییرات و اساسنامه شرکت
  • حضور مدیرعامل و یا صاحب کالا به همراه اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه

سایر مدارک مورد نیاز برای ثبت نام و فعال سازی حساب کاربری اشخاص حقیقی در سامانه گمرک عبارتند از:

  • گواهی سوء پیشینه
  • اصل و کپی کارت بازرگانی
  • حضور شخص متقاضی به همراه اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه

 

مراحل صدور پروانه تردد

اخذ مجوز تردد مانند اکثر مدارک دیگر در زمینه صادرات، واردات و تجارت مراحل مختلفی دارد. با توجه به اینکه نوع حمل و نقل برای واردات و صادرات کالا متفاوت است، پرونده تردد نیز با توجه به نوع وسیله نقلیه و نوع کالا ثبت می شود.

واردات و صادرات کالا مراحل زیادی دارد و برای ورود و خروج از مرزهای کشور باید تمامی مراحل قانونی طی شود. هر کشوری قوانین خاص خود را در زمینه صادرات و واردات دارد.

احتمالاً در بسیاری از مناطق استان خوزستان خودروهایی با پلاک اروند دیده اید و از شما سوال شده است که این خودروهای خارجی چگونه در کشور تردد می کنند و چگونه مجوزهای مربوطه را دریافت می کنند؟ حال توضیحات لازم را برای شما می آوریم.

وقتی مردم این خودروها را می خرند، شرایط خاصی برای آن ها وجود دارد. یکی از شرایط آنها این است که فقط ۱۵ روز خارج از استان باشند. پس می توان نتیجه گرفت که مجوز تردد فقط برای حمل و نقل خارجی نیست و می تواند برای برخی خودروها در داخل کشور شرایط خاصی داشته باشد.

 

قوانین گمرکی برای صادرات

قوانین گمرکی صادرات به سه بخش تقسیم می شود. شامل:

صادرات موقت
صادرات قطعی
صادرات مجدد کالا

۱- صادرات موقت

در نوع صادرات موقت، کالا برای مدت محدود و کوتاهی از کشور خارج و سپس به کشور بازگردانده می شود. مانند شرکت هایی که اجناس را به عنوان نمایش و معرفی در نمایشگاه های بین المللی در غرفه ها قرار می دهند. و پس از پایان نمایشگاه کالا را به کشور برمی گردانند. این نوع حمل و نقل می تواند مربوط به تعمیر و فرآوری کالا و مواردی از این قبیل باشد.

در صادرات موقت صادرکنندگان باید اظهارنامه های گمرکی را به دقت بررسی و تنظیم کنند. و سپس به گمرک تحویل دهند و تا زمان بازگشت به گمرک ضمانت بگذارند. در مجوز تردد صادر شده برای صادرکنندگان کالا، زمان بازگشت کالا در آن ذکر شده و نزد صاحب کالا قرار داده شده است.

۲- صادرات قطعی

نمونه دیگری از صادرات به نام صادرات قطعی وجود دارد. در این قسمت به این مثال از صادرات می پردازیم.

در صورت صادرات قطعی کالای صادر شده به کشور دیگر قابل استرداد به کشور نیست. کالاهایی مانند کالاهایی که در داخل کشور مونتاژ یا تولید می شوند. این نوع کالاها حتی در صورت پرداخت هزینه گمرکی به کشور بازگردانده نمی شوند.

۳- صادرات مجدد کالا

یکی از بهترین راه های کسب ارز بدون دردسر و آسان ترین نوع صادرات، صادرات مجدد کالا است. به عنوان مثال، وقتی محصولی را به یک کشور وارد می کنید، می توان آن محصول را با تغییرات اندک و در عین حال با سود بیشتر، مجدداً به کشورهای دیگر صادر کرد. این یک روش ساده و در عین حال سودآور با کمی دردسر است.

اهمیت اخذ پروانه تردد برای صادرات

همانطور که در این ماده در رابطه با گواهینامه رانندگی اشاره شد، گواهینامه رانندگی برای ورود هر وسیله نقلیه خارجی به یک کشور باید اخذ شود. تا وسیله نقلیه مورد نظر هنگام تردد در جاده های آن کشور با مشکل قانونی مواجه نشود. بر اساس این تعریف، مجوز تردد یکی از مهمترین اسناد در زمینه صادرات کالا خواهد بود.

زمانی که صادرکننده محصول خود را برای خریدار کالا در کشور مقصد ارسال می کند، برای اینکه وسیله نقلیه حامل محموله تجاری در هنگام ورود به مرزهای کشور مورد نظر دچار مشکل نشود، باید مجوز تردد به خاک آن کشور را داشته باشد. این موضوع در واردات کالا نیز بسیار مهم است. در فرآیند واردات و صادرات کالا، اخذ مجوز تردد در قلمرو هر کشور به عهده خریدار کالا در کشور مقصد می باشد.

روش های مختلف حمل و نقل کالا

حمل و نقل بار شامل چندین روش است که برای ورود مسافران یا محموله آنها استفاده می شود. بنابراین می توانید با توجه به نیاز خود از هر روشی برای انتقال بار یا سفر استفاده کنید. در نتیجه با توجه به اهمیت این موضوع، در این قسمت از مقاله به مهم ترین انواع روش های حمل و نقل کالا می پردازیم:

حمل و نقل ریلی

این نوع حمل و نقل یکی از مهم ترین و قدیمی ترین روش های جابجایی کالا می باشد. این روش بسیار مهم و بسیار مقرون به صرفه و راحت است. این روش قوانین سختگیرانه دارد که جمع آوری مدارک مورد نیاز می تواند اجرای این قوانین را برای شما ممکن سازد.

حمل و نقل هوایی

حمل و نقل هوایی یک راه بسیار راحت و سریع برای جابجایی کالا و مسافر است. این نوع روش حمل و نقل دارای انواع مختلفی از جمله پروازهای تجاری، سیستمی و چارتر است که هر کدام برای جابجایی کالاهای خاصی استفاده می شود. لازم است بدانید که پرواز چارتر هم برای جابجایی کالا و هم برای جابجایی مسافر مناسب بوده و در هر لحظه قابل استفاده است.

حمل و نقل زمینی

حمل و نقل زمینی حمل و نقلی است که به راحتی می توانید کالاهای خود را جابجا کنید یا با آن سفر کنید. حمل و نقل زمینی یکی از زیرمجموعه های حمل و نقل ریلی است. این نوع حمل و نقل هزینه بسیار مناسبی دارد. و می توانید با جمع آوری مدارک و مجوزهای مورد نیاز هزینه تحویل را بپردازید. همچنین علاوه بر حمل و نقل ریلی، حمل و نقل جاده ای که با استفاده از ماشین آلات سنگین و انواع کابین کابین انجام می شود، می تواند بارهای بزرگ و سنگین را جابجا کند. و شما می توانید از این روش برای حمل بار خود استفاده کنید.

حمل و نقل دریایی

حمل و نقل دریایی با استفاده از کشتی و انواع قایق ها انجام می شود. در این نوع حمل و نقل کالاهای بسیار سنگین با حجم بالا قابل جابجایی است

اعمال مجوز پروانه تردد در صادرات کالا

برای انجام تجارت در هر کشوری باید در ابتدای کسب و کار خود مجوز تردد دریافت کنید. زیرا اگر این مجوز را نداشته باشید، نمی توانید تجارت کنید.

لازم به ذکر است یکی از مهمترین کاربردهای مجوز تردد در صادرات این است که برای حمل کالا به خارج از کشور نیاز به اخذ مجوز تردد دارید. با توجه به اینکه اگر ارزش پول در کشوری پایین باشد، تجار ایرانی علاقه زیادی به صادرات کالاهای باکیفیت از این کشورها خواهند داشت. بنابراین با اخذ مجوز صادرات گمرکی می توانید به راحتی از این کشور کسب درآمد کنید

بهترین راه برای حمل بار چیست؟

هر یک از روش های حمل و نقل دارای مزایا و معایب خاص خود است. بنابراین هر کسب و کاری می تواند با توجه به نیاز خود بهترین نوع حمل بار را انتخاب کند. 

یکی از مهمترین کاربردها و مزایای حمل و نقل زمینی سهولت آن است. به طوری که هر شخصی می تواند در هر لحظه با استفاده از تاکسی یا وسایل نقلیه دیگر از مکانی به مکان دیگر پرداخت کند. همچنین می توان گفت که این روش بسیار مقرون به صرفه و مناسب است. اما از معایب این روش می توان به امنیت پایین آن اشاره کرد.

علاوه بر حمل و نقل زمینی، حمل و نقل هوایی نیز بسیار پرطرفدار است. یکی از مفیدترین و کاربردی ترین راه های جابجایی بار محسوب می شود. و یکی از مهمترین مزیت های حمل و نقل هوایی سرعت بالای آن در جابجایی کالا و افراد است. بنابراین افرادی که قصد جابه جایی کالاهای ضروری را دارند می توانند از این روش استفاده کنند.

اما این روش علاوه بر این مزیت، معایبی نیز دارد که مهم ترین آن هزینه بسیار بالای جابجایی کالا است. پس اگر مشکلی با پرداخت ندارید، این روش بهترین روش برای شما خواهد بود. حمل و نقل دریایی نیز یکی از روش هایی است که مزایای زیادی دارد. مهمترین مزیت آن امنیت بالای آن نسبت به روش های زمینی و هوایی است. زیرا بسیاری از کشورها از طریق مرزهای آبی به یکدیگر متصل می شوند.

پروانه تردد

 

 

 

 

 

 

در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 − دوازده =