دریافت قبض انبار الکترونیکی: صفر تا صد ۶ مرحله ی دریافت

دریافت قبض انبار الکترونیکی: برتری رشد تجارت خارجی بر رشد تولید ناخالص داخلی و نقش تجارت در اقتصاد و ارتقای سطح زندگی مردم یک کشور حاکی از اهمیت آن و همچنین اهمیت نقش گمرک به عنوان مجری و کنترل کننده مقررات تجارت خارجی است. موقعیت ممتاز جغرافیایی و سیاسی و تنها راه طبیعی دسترسی به کشورهای محصور در خشکی آسیای میانه در کنار قرار گرفتن در مسیر تاریخی و تمدنی جاده ابریشم و نیز تنوع آب و هوا و فراوانی منابع طبیعی، جایگاه ویژه ای را در اقتصاد و تجارت منطقه و جهان به کشورمان بخشیده است. برای استفاده از این فرصت استثنایی نیازمند برنامه ریزی و سرمایه گذاری راهبردی هستیم و برای این منظور سازمان های موثر در این زمینه باید آماده انجام عملیات گسترده به صورت یکپارچه به ویژه در راستای اهداف و اقدامات زیر باشند:

  • تدوین رویه ها و انجام تشریفات گمرکی ساده و هماهنگ به منظور حمایت از مصرف کنندگان و تولید.
  • اصلاح قوانین و مقررات ترانزیت خارجی (ترانزیت) کالا از کشور.
  • ایجاد فضای امن برای تجار کشورهای همسایه و سرمایه گذاری خارجی.
  • اجرای استانداردها برای تسهیل امنیت زنجیره تجارت خارجی؛
  • ارتقای جایگاه، وظایف و توانمندی های گمرکات کشور به منظور استفاده حداکثری از فرصت های طلایی موجود و تعامل با اقتصاد جهانی.
  • طراحی اقدامات بازرسی و نظارتی برای ایمن سازی اقتصاد ملی با رویکرد افزایش سرعت انجام امور برای فعالان اقتصادی.
  • تجهیز بنادر و پایانه ها به تجهیزات جدید تخلیه و بارگیری؛
  • ایجاد ارتباط مکانیزه بین سازمان های متولی و کارگزاران ایرانی در داخل کشور و امکان دسترسی شرکت های کارگزاری خارجی به این سامانه.
  • پیگیری اجرای مدیریت یکپارچه مرزها با محوریت گمرک جمهوری اسلامی ایران.

از جمله وظایف متعدد گمرکی می توان به سه وظیفه عمده اقتصادی، درآمدی و حمایتی جامعه اشاره کرد. جابجایی سالانه حدود ۹ میلیارد تن کالا به ارزش بیش از ۱۴ هزار میلیارد دلار و جابجایی حدود یک میلیارد مسافر از مرزهای جهان که در خروج و ورود باید تحت کنترل گمرکی قرار گیرند و سرعت در انجام امور مورد نیاز شرایط جدید، روش های سنتی کنترل را ناکارآمد کرده است.

یکی از امکاناتی که پنجره واحد تجارت فرامرزی و سامانه جامع امور گمرکی در اختیار ما قرار می دهد، مدیریت مجوزهایی است که در فرآیند ترخیص نقش دارند. در تقسیم بندی کلی، این مجوزها را می توان به مجوزهای دریافتی قبل و بعد از تنظیم اظهارنامه تقسیم کرد. مجوزهای اخذ شده قبل از اظهارنامه عموماً عمومی است و بسته به نوع مجوز، در هر مرحله از مقدار مشخصی مجوز برای اظهارنامه گمرکی خاص استفاده می شود. به عبارت دیگر در هر بار اظهارنامه مبلغی از پروانه صادره کسر می شود.

سازمان های مختلفی در زمینه صدور مجوز ترخیص کالا فعالیت دارند و این سازمان ها می توانند از سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی برای صدور و مدیریت مجوزهای صادر شده استفاده کنند. پس از صدور مجوز توسط سازمان های ذیربط، کلیه اطلاعات در اختیار سامانه جامع امور گمرکی قرار می گیرد تا مجوزهای صادره بر اساس مقررات و محدودیت ها قابل استفاده باشد.

 

نحوه دریافت قبض انبار الکترونیکی

سامانه دریافت الکترونیکی انبار ایجاد شده است. راه اندازی سامانه صدور فاکتور انبار الکترونیکی برای آن دسته از افرادی که کالا را صادر و وارد می کنند بسیار مهم است. برای این کار ابتدا وارد سیستم مورد نظر (سیستم epl) شوید سپس از حساب کاربری خود به قسمت پروفایل بروید. اکنون نوبت به دریافت رسید انبار الکترونیکی از قسمت چاپ قبض انبار می رسد. توجه داشته باشید که در این سامانه مواردی مانند شناسه ملی شرکت حمل و نقل، نام گمرک، شماره بارنامه دریایی، هوایی یا زمینی و شماره مانیفست باید ثبت شود. سپس می توانید نسبت به دریافت پرینت قبض الکترونیکی انبار اقدام نمایید.

توجه داشته باشید که ممکن است هنگام دریافت این صورت حساب با خطا مواجه شوید. این خطاها انواع مختلفی دارند که هر کدام نشان دهنده یک مشکل است. اولین خطایی که ممکن است هنگام دریافت قبض انبار الکترونیکی با آن مواجه شوید عدم ثبت شرکت یا شخص مورد نظر در سامانه است. برای رفع این خطا باید به واحد فناوری اطلاعات گمرک مراجعه و مشخصات صاحب سند ترخیص را ثبت کنید.

دومین خطایی که ممکن است هنگام چاپ قبض الکترونیکی با آن مواجه شوید، عدم دسترسی به چاپ انباری است. توجه داشته باشید که قبل از انجام این کار باید یک وکالت نامه الکترونیکی از دارنده مجوز دریافت کنید.

گاهی ممکن است بارنامه بارگیری نشود. در این صورت دوباره کد شرکت و شماره بارنامه را بررسی کنید و به حروف بزرگ و کوچک توجه کنید. سپس اعداد و حروف را به درستی وارد کنید.

تفاوت قبض انبار دستی با قبض انبار الکترونیکی چیست؟

مهم ترین تفاوت قبض دستی انبار گمرکی با قبض انبار الکترونیکی این است که قبض انبار دستی به صورت کاغذی است که توسط انباردار یا گیرنده کالا صادر می شود. با داشتن قبض انبار گمرکی یا قبض انبار الکترونیکی، حق مالکیت دارایی و کالا را دارید. در بسیاری از انبارها و بنادر گمرکی قبض انبار الکترونیکی به صورت مجازی صادر می شود و امور ارتباطی مانند تحویل کالا و سایر امور از طریق این قبض ها انجام می شود.

فرم تالی چیست؟

فرم Tally لیستی از اطلاعات است که حاوی اطلاعات مورد نیاز برای شرکت های حمل و نقل است. این اطلاعات بسته به شرکت حمل و نقل متفاوت است. اما به طور کلی ۶ نوع اطلاعات به صورت تالی رایج است که عبارتند از:

  • مشخصات کامل شرکت حمل و نقل و نماینده آن
  • مشخصات بار مانند شماره بارنامه، شماره کامیون و غیره.
  • نام صاحب کالا
  • مشخصات محصول از قبیل نوع بسته بندی، مقدار، وزن، علامت و …
  • شماره انبار
  • ردیف مرز داده شده است
  • مشکلات هنگام صدور فاکتور الکترونیکی انبار گمرکی

معمولا هنگام صدور قبض انبار گمرکی مشکل ایجاد می شود. تشخیص و رفع این مشکلات برای صدور سریع قبض انبار الکترونیکی و انجام آسان ترخیص کالا از گمرک بسیار مهم است. بسیاری از این مشکلات به دلیل عدم آگاهی از روند کار رخ می دهد. به همین دلیل پیشنهاد می کنیم از یک متخصص کمک بگیرید. علاوه بر این، برخی از مشکلات به دلیل خطاهای سیستم رخ می دهد. مشکلات ناشی از خطای سیستم اغلب به دلیل بی احتیاطی رخ می دهد که با بررسی مجدد اطلاعات برطرف خواهد شد.

روند مدیریت مجوزها قبل از تنظیم اظهارنامه:

۱٫ صدور قبض انبار الکترونیکی

برای صدور قبض الکترونیکی انبار در پنجره واحد تجارت فرامرزی، پس از ورود به حساب کاربری خود، از منوی کاربری گزینه «پرینت قبض انبار الکترونیک» را انتخاب کنید.

صدور قبض انبار الکترونیکی

تصویر ۱ -منوی صدورقبض انبار الکترونیک

 

۱-۱٫ مراحل صدور قبض انبار الکترونیک

پس از وارد کردن شماره بارنامه و شماره مانیفست و شناسه ملی شرکت حمل و نقل، گمرک مورد نظر را انتخاب کرده و بر روی دکمه جستجو کلیک کنید.

پرینت قبض انبار

تصویر ۱-۱: پرینت قبض انبار

 

۲٫ تفکیک بارنامه

برای جداسازی بارنامه در پنجره واحد تجارت فرامرزی، پس از ورود به حساب کاربری خود، از منوی کاربری، گزینه «بارنامه جداگانه» را انتخاب کنید.

تفکیک بارنامه

 

تصویر ۲: تفکیک بارنامه

 

۲-۱٫ مراحل تفکیک بارنامه

پس از وارد کردن شماره بارنامه و شناسه حامل بر روی دکمه “بارگذاری” کلیک کنید.

مراحل تفکیک بارنامه

تصویر ۲-۱- تفکیک بارنامه

۲-۲٫ مراحل تفکیک بارنامه

پس از کلیک بر روی دکمه دانلود صفحه مرتب سازی بارنامه باز می شود، در این قسمت ابتدا ۱٫ مقدار ۲٫ وزن کالا ۳٫ سپس بر روی دکمه “بارنامه جدید” کلیک کنید تا بارنامه جدید صادر شود، پس از صدور بارنامه جدید، شماره بارنامه در پایان بارنامه ۰۱۱ اضافه می شود.

 

مراحل تفکیک بارنامه

تصویر ۲-۲- تفکیک بارنامه

 

۲-۳٫ مراحل تفکیک بارنامه

و در بارنامه بعدی ۰۲-۰۲ در انتهای بارنامه اضافه می شود و به همین ترتیب تا تعداد بارنامه دلخواه قابل تفکیک می باشد.

 

مراحل تفکیک بارنامه

تصویر ۳-۲- تفکیک بارنامه

 

۲-۴٫ مرحله نهایی تفکیک بارنامه

در پایان بر روی دکمه جداسازی کلیک کرده و همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید پس از کلیک بر روی دکمه جداسازی پیام بارنامه های جدید با موفقیت ذخیره شده است نمایش داده می شود.

 

مرحله نهایی تفکیک بارنامه

تصویر ۴-۲- تفکیک بارنامه

۳٫ صدور قبض انبار الکترونیک تفکیک شده

پس از جداسازی بارنامه به منوی کاربری رفته و گزینه «پرینت قبض انبار الکترونیک» را انتخاب کنید.

صدور قبض انبار الکترونیک تفکیک شده

 

تصویر ۳- صدور قبض انبار الکترونیک تفکیک شده

 

۳-۱٫ صدور قبض انبار الکترونیک تفکیک شده

پس از وارد کردن شماره بارنامه تفکیک شده (یعنی اولین شماره بارنامه در انتهای -۰۱) و شماره مانیفست و شناسه ملی شرکت حمل و نقل، گمرک مورد نظر را انتخاب کرده و بر روی دکمه “جستجو” کلیک کنید.

 

صدور قبض انبار الکترونیک تفکیک شده

تصویر ۱-۳- صدور قبض انبار الکترونیک تفکیک شده

 

۳-۲٫ صدور فاکتور الکترونیکی تفکیک انبار

و برای دریافت قبض انبار دوم مراحل قبلی را طی کنید با این تفاوت شماره بارنامه تفکیک شده (یعنی شماره بارنامه دوم در پایان ۰۲-) را وارد کنید. و شماره مانیفست و شناسه ملی شرکت حمل و نقل را انتخاب کرده و گمرک مورد نظر را انتخاب کرده و بر روی دکمه “جستجو” کلیک کنید.

صدور فاکتور الکترونیکی تفکیک انبار

تصویر ۲-۳- صدور قبض انبار الکترونیک تفکیک شده

۴٫ واگذاری ترخیصیه

برای انتقال در پنجره واحد تجارت فرامرزی، پس از ورود به حساب کاربری خود، از منوی کاربری گزینه «مجوز ترخیصیه» را انتخاب کنید (با نام کاربری و رمز عبور صاحب کالا یا شخصی که نماینده یکی از کارمندان صاحب کالا است وارد شوید).

صدور ترخیصیه

تصویر ۴- واگذاری ترخیصیه

 

۴-۱٫ مراحل واگذاری ترخیصیه

پس از وارد کردن کد ملی شرکت حمل و نقل، شماره مانیفست، شماره بارنامه و کد ملی مالک جدید، بر روی دکمه “انتقال” کلیک کنید. پیام “آیا می خواهید مجوز را از مالک فعلی به شماره ملی (مالک کالا) به نام (مالک کالا) به مالک جدید به شماره ملی (مالک جدید کالا) به نام (مالک جدید کالا) منتقل کنید؟” خواهید دید

* در صورت صحیح بودن کد ملی و نام مالک جدید، روی دکمه “کاملا اطمینان دارم. این دستور باید اجرا شود.» کلیک کنید.

*و اگر کد ملی و نام مالک جدید نادرست است، روی دکمه «شاید اشتباه کرده باشم.» بروید. برای ویرایش کلیک کنید.

 

مراحل واگذاری ترخیصیه

تصویر ۱-۴- مراحل واگذاری ترخیصیه

۴-۲٫ مرحله پایانی واگذاری ترخیصیه

پس از اینکه روی دکمه “کاملا اطمینان دارم. این دستور باید اجرا شود.” کلیک کرد پیام ” ترخیصیه با موفقیت به (صاحب کاال جدید) با کد ملی (صاحب کاال جدید) انتقال یافت ” را مشاهده می کنید.

مرحله پایانی واگذاری ترخیصیه

تصویر ۲-۴- مرحله پایانی واگذاری ترخیصیه

 

۵٫ تفکیک بارنامه بعد از اظهار

جهت تفکیک بارنامه بعد از اظهار در پنجره واحد تجارت فرامرزی ،پس از ورود به حساب کاربری خود از منوی کاربر ، گزینه ” دور اظهارت وادرات “را انتخاب کنید.

 

تفکیک بارنامه بعد از اظهار

تصویر ۵- تفکیک بارنامه بعد از اظهار

 

۵-۱٫ مراحل تفکیک بارنامه بعد از اظهار

پس انتخاب گزینه دور اظهاری واردات و باز شدن آن ، روی بارنامه مورد نظر کلیک کنید(تصویر شماره ۲ ) تا اظهار نامه باز شود و سپس روی گزینه ” تفکیک بارنامه ” کلیک کنید.

 

تصویر 11- تفکیک بارنامه بعد از اظهار

تصویر ۱-۵- مراحل تفکیک بارنامه بعد از اظهار

۵-۲٫ مراحل تفکیک بارنامه بعد از اظهار

پس انتخاب گزینه تفکیک بارنامه ، صفحه تفکیک کردن بارنامه باز میشود ، در این قسمت ابتدا ۱٫ تعداد ۲٫ وزن کاال را وارد کرده ۳ .سپس روی دکمه “بارنامه جدید” کلیک کنید. تا بارنامه جدید صادر شود پس از صدور بارنامه جدید اول انتهای شماره بارنامه ۰۱ -اضافه می شود.

مراحل تفکیک بارنامه بعد از اظهار

تصویر ۲-۵- مراحل تفکیک بارنامه بعد از اظهار

۵-۳٫ مراحل تفکیک بارنامه بعد از اظهار

همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید برای ایجاد بارنامه بعدی همان مراحل قبلی را طی کنید انتهای شماره بارنامه ۰۲-اضافه خواهد شد و به همین ترتیب می توان تا تعداد مورد نظر بارنامه را تفکیک کرد.

مراحل تفکیک بارنامه بعد از اظهار

تصویر ۳-۵- مراحل تفکیک بارنامه بعد از اظهار

 

۵-۴٫ مرحله پایانی تفکیک بارنامه بعد از اظهار

در انتها روی دکمه “تفکیک” کلیک کرده و بارنامه مورد نظر که باید به پروانه اضافه شود را انتخاب کنید و سپس روی دکمه “انتخاب” کلیک کنید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید پس از کلیک بروی دکمه انتخاب ، پیام “بارنامه ها به طور موفقیت ذخیره شد.برای تایید نهایی نسبت به نوبت گیری مجدد اقدام نمایید.برای مشاهده نتیجه می توانید به تب وضعیت تایید بارنامه تفکیک شده مراجعه کنید” نشان داده می شود.

مرحله پایانی تفکیک بارنامه بعد از اظهار

تصویر ۴-۵- مراحل تفکیک بارنامه بعد از اظهار

۶٫ مشاهده وضعیت تایید بارنامه تفکیک شده

پس از اتمام مراحل تفکیک برای تایید نهایی باید منتظر تاییدکارشناس بود ، برای مشاهده وضعیت تایید بارنامه تفکیک شده توسط کارشناس گزینه “وضعیت تایید بارنامه تفکیک شده” را انتخاب کنید. همانطور که در تصویر زیر پیداست کارشناس پس از مشاهده تایید یا رد می کند.

 

مشاهده وضعیت تایید بارنامه تفکیک شده

تصویر ۶- مراحل تفکیک بارنامه بعد از اظهار

 

سوالات متداول:

سامانه صدور الکترونیکی فاکتور انبار چیست؟

برای دریافت رسید انبار الکترونیکی ابتدا باید وارد سامانه epl شوید و پس از ورود به قسمت قبض انبار الکترونیکی درخواست خود را ثبت کنید.

مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا چیست؟

بارنامه انبار گمرکی، بارنامه، بسته بندی، اسناد حمل، بیمه نامه، پروفرما و … از مهمترین اسناد ترخیص کالا از گمرک هستند.

آیا قبض انبار قابل مذاکره است؟

قبض انبار انواع مختلفی دارد که یکی از آنها قبض انبار قابل معامله نام دارد. همانطور که مشخص است این قبض قابل معامله و واگذاری است.

برای دریافت فاکتور انبار الکترونیکی به چه اطلاعاتی نیاز داریم؟

شماره بارنامه، شماره مانیفست، نام گمرکی، شناسه ملی شرکت حمل و نقل و … برای دریافت آن ضروری است.

 

 

 

 

در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

2 × 3 =