۸ مرحله برای دیسپچ در ترخیص کالا هنگام ارسال یک سفارش کدامند؟

دیسپچ در ترخیص کالا دقیقا برعکس دموراژ است. برای حمل کالا قراردادی تنظیم و نوشته می شود که در آن زمان تخلیه و بارگیری مشخص شده است. دیسپچ زمانی اتفاق می افتد که زودتر از زمان مشخص شده خالی شود و در آن زمان ارسال اتفاق می افتد. طبق قوانین در صنعت حمل و نقل، زمانی که کالا زودتر از تاریخ تعیین شده تخلیه شود. طبق قراردادی که بین مالک کشتی و اجاره دهنده کشتی نوشته شده، با توجه به زمان تسریع، مبلغی به عنوان پاداش اجاره نامه پرداخت می شود. برای محاسبه مدت این پاداش فقط می توانید به متن قرارداد مراجعه کنید.

هنگام تعیین زمان هایی مانند زمان تحویل کالا در کشور مقصد به فروشنده، پاداش تحویل کالا زودتر از زمان قرارداد، خسارت تحویل کالا دیرتر از زمان قرارداد و غیره باید پرداخت شود. 

شرکت های حمل و نقل باید با در نظر گرفتن عوامل مختلف زمان های ذکر شده در بند قبل (زمان تحویل کالا و …) را مشخص کنند. اما گاهی هیچ مانعی بر سر راه رسیدن کالا به مقصد وجود ندارد.

اهمیت دیسپچ در ترخیص کالا و بازرگانی

یکی از بزرگترین و مهم ترین مسائل در کسب و کار به خصوص تجارت بین الملل، زمان است. در فرآیند تجارت بین الملل مراحل مختلفی وجود دارد که هر یک از آنها زمان بر است. و فرآیند تجارت را به خصوص در مرحله ترخیص کالا از گمرک طولانی می کند. بنابراین ترخیص کالاهای وارداتی باید در اسرع وقت انجام شود. قبل از اینکه کالا به تاجر و صاحب کالا تحویل داده شود، از واردات سود بیشتری کسب خواهید کرد. بنابراین فرآیند ترخیص در تجارت بسیار مهم است. بنابراین، نتیجه به دست آمده از تعریف دیسپچ به این معناست که محموله های وارداتی قبل از زمان مقرر، مراحل ورود و ترخیص کالا از گمرک را آغاز می کنند.

تفاوت دیسپچ  و دموراژ در ترخیص کالا

دیسپچ مواقعی اتفاق می‌افتد که شما بار خود را زودتر از زمان معین شده در قرار داد تخلیه کنید. در این صورت به شما، مبلغی با عنوان پاداش تعلق می‌گیرد.

نکته! مواردی مثل تعرفه های مربوط به پاداش و یا جریمه ی حمل کالا باید در قرارداد درج شود.

زمانی که قصد واردات کالای خریداری شده ای را به داخل کشور ایران دارید:

  • در این زمان برای حمل و نقل دریایی آن به کانتینر نیاز دارید.
  • کانتینر وسیله ای برای حمل سریع و آسانتر کالا است. و همچنین برای جلوگیری و مراقبت از کالا از آسیب های حمل و نقل می‌باشد. و کالاها در داخل کانتینر قرار میگیرند و سپس بارگیری می‌شوند.
  • زمانی که بعد از حمل کالا در بازگرداندن کانتینر تاخیر داشته باشید، از سمت مالک کانتینر جریمه خواهید شد که به این هزینه، دموراژ می‌گویند.

پس دیسپچ (Dispatch) به نوعی پاداش تخلیه ی زود هنگام کالا و دموراژ (Demurrage) جریمه‌ی دیرکرد عودت کانتینر می‌باشد.

۸ مرحله برای دیسپچ در ترخیص کالا هنگام ارسال یک سفارش 

تراکنش‌های درون یک منطقه اغلب با توجه و مشکل کم انجام می‌شود: محصولات به راحتی دست به دست می‌شوند. با این حال، هنگامی که صحبت از تراکنش های فرامرزی به میان می آید، داشتن دانش کامل از دستورالعمل های صادرات و واردات برای حفظ یک تجارت قانونی و موفق ضروری است.

شما سفارشی را از واردکننده به صورت توافق نامه، فاکتور، سفارش خرید یا اعتبار اسنادی دریافت می کنید. قبل از شروع ساخت و یا تهیه کالای صادراتی، الزامی است که چیزهای مشخصی را در مدارک اداری دریافت کنید.

این لیست به شما کمک می کند تا سفارش صادرات را به گونه ای ارسال کنید که بهترین ارزش را برای مشتریان شما فراهم کند. و کار با شما را به یک تجربه بدون درز و رضایت بخش تبدیل کند.

مراحلی که باید هنگام دیسپچ در ترخیص کالا یک سفارش صادراتی دنبال کنید:

  1. بررسی و تایید سفارش
  2. تولید یا تهیه
  3. ترخیص کالا از گمرک مرکزی
  4. بازرسی قبل از حمل و نقل
  5. نمایندگی های ترخیص و حمل و نقل
  6. رزرو فضای حمل و نقل
  7. مدارک و بررسی نهایی
  8. تشریفات پس از دیسپچ

مرحله ۱ – بررسی و تایید سفارش

این یک مرحله تعیین کننده برای بقیه مراحل است. هر اتفاقی که رخ دهد به شدت به آنچه در قرارداد یا توافق بین دو طرف نوشته شده است بستگی دارد.

مهم است که قبل از تأیید سفارش، تمام شرایط و ضوابط معامله خاص را مرور کنید. این شامل بررسی متقابل توضیحات محصول، شرایط حمل و نقل و شرایط پرداخت، بررسی الزامات بیمه و غیره است.

پس از رضایت از تمامی شرایط و ضوابط سفارش، سفارش را تایید کرده و از فرصت بیشتر استفاده کنید.

مرحله ۲ – تولید یا تهیه

برای تهیه یا تولید کالای صادراتی به سرمایه کافی نیاز دارید. پس می توانید برای دریافت اعتبار پیش از ارسال با بانک ها یا سایر مؤسسات مالی تماس بگیرید.

طرح‌های اعتبار صادراتی بانک‌ها، صادرکنندگان را با سرمایه کافی برای خرید مواد اولیه و انجام سایر الزامات مورد نیاز برای تکمیل سفارش، توانمند می‌سازد. پس از دریافت اعتبار، صادرکننده می تواند کالای تمام شده را تولید کند. و برای بسته بندی ارسال کند و پس از آن آماده ارسال به خارج از کشور است.

مرحله ۳ – ترخیص کالا از گمرک مرکزی

شما می توانید تخفیف کامل مالیات غیر مستقیم پرداخت شده در سفارش صادرات خود را دریافت کنید. دو طرح وجود دارد که می توانید استفاده کنید: یا انتخاب کنید که مبلغ کامل وظیفه را قبل از خروج محموله از محل خود بپردازید، سپس می توانید پس از صادرات کالا برای تخفیف درخواست دهید.

یا می‌توانید با مقامات مالیاتی یک ضمانت نامه مناسب امضا کنید و بدون پرداخت هزینه، محموله را آزاد کنید. در این سناریو، باید با فرم AR4 یا AR4A برای معافیت از معافیت مالیاتی به اداره مرکزی درآمد داخلی مراجعه کنید.

پس از ارسال سفارش و مدارک حمل به اداره مالیات، وجه به صادرکننده عودت داده می شود.

مرحله ۴ – بازرسی قبل از حمل و نقل

قبل از ثبت سفارش، بسیار مهم است که آن را به طور کامل توسط یک آژانس صدور گواهینامه معتبر و معتبر مانند ELBI Consulting یا Sandeep Garg & Company بررسی کنید و گواهی PSI را دریافت کنید. این یک پیش نیاز برای برآورده کردن الزامات گواهی کیفیت برای کالاهای خاص است که توسط دستورالعمل های دولتی مشخص شده است.

گواهی اخذ شده از این بازرسی را به گمرک تحویل دهید. یک بازرسی محتاطانه محموله، کنترل کیفیت در حین فرآیند، و خود گواهی وجود دارد. اصل گواهی باید به گمرک ارسال شود، نسخه دوم برای واردکننده ارسال می شود و نسخه سوم نزد صادرکننده باقی می ماند.

مرحله ۵ – نمایندگی های ترخیص و حمل و نقل

پس از دریافت گواهی بازرسی، می توانید یک نماینده تسویه و حمل و نقل (C&F) تعیین کنید. این نمایندگی ها وظیفه بسته بندی، علامت گذاری و برچسب گذاری کالا را بر عهده دارند. حتی آنها را به بندر حمل می کنند و به تهیه اسناد مربوط به ترخیص، حمل و نقل و … رسیدگی می کنند.

نماینده C&F به ۸-۱۰ نسخه سند فاکتور تجاری، سه نسخه فرم اظهارنامه گمرکی، لیست بسته بندی، اعتبار اسنادی، گواهی بازرسی، فرم GR، فرم های AR4/AR4A و GP-1، GP-2 نیاز دارد. آنها همچنین ممکن است به اسناد دیگری بر اساس روش حمل و نقل برای پردازش گواهی شما نیاز داشته باشند.

مرحله ۶ – رزرو فضای حمل و نقل

از آنجایی که یک بندر محموله های صادراتی زیادی را انجام می دهد، رزرو فضای حمل و نقل شما بسیار مهم است. این فضا می تواند توسط نماینده C&F یا شخصی از شرکت حمل و نقل رزرو شود.

شرکت حمل و نقل گواهی خود را صادر می کند که به آن سفارش حمل و نقل می گویند. این سفارش مانند یک بلیط مسافر به عنوان مدرک رزرو عمل می کند. سفارش مرسوله همراه با مرسوله ارسال می شود تا گیرنده کالا بررسی کند که کالای ارسالی با سفارش دریافتی مطابقت دارد.

مرحله ۷ – مدارک و بررسی نهایی

در حال حاضر، نماینده شما محموله شما را در یک انبار ذخیره کرده است. آنها سپس به دنبال ترخیص و مجوز از مقامات بندری برای آوردن کالا به سوله کشتیرانی بودند. آنها اسناد حمل و نقل را بررسی و تأیید می کنند. و یک سند اعتماد بندر صادر می کنند.

پس از اعطای مجوز، حمل و نقل به صورت فیزیکی بررسی می شود و در فاکتور حمل و نقل مجاز است. پس از انجام کلیه وظایف اداری، محموله به سوله حمل و نقل منتقل می شود و در آنجا توسط ارزیابان بندر بررسی می شود. سپس سفارش ارسال می شود.

مرحله ۸ – تشریفات پس از دیسپچ

پس از ارسال محموله شما، نماینده اسنادی را برای شما ارسال می‌کند که می‌توانید برای درخواست مشوق‌های صادراتی خود به بانک نشان دهید، مانند تخفیف مالیات خدمات و بازپرداخت مالیات پرداخت شده بر ورودی‌ها.

برای بهره مندی از این مزایا باید مدارک مربوط به بار، حمل و نقل و کالا را در گمرک ارائه دهید.

در نهایت، به یاد داشته باشید که توصیه حمل و نقل را در مورد زمان تخمینی تحویل محموله برای واردکننده ارسال کنید.

اهمیت قاعده اینکوترمز ۲۰۱۰ در دموراژ و دیسپچ در ترخیص کالا

قانون اینکوترمز هنگام محاسبه میزان دموراژ و دیسپیچ بسیار مهم است. وقتی حجم زیادی از کالا بین دو نفر رد و بدل می شود، باید مشخص شود که خریدار مسئولیت حمل و نقل را بر عهده دارد یا فروشنده. برای این کار از قوانین FOB و CFR Incoterms در زمان امضای قرارداد خرید استفاده می شود. در این قسمت از مقاله شما را با این دو قانون مهم آشنا می کنیم.

قانون FOB

بر اساس این قانون، خریدار مسئولیت حمل و نقل کالا را بر عهده دارد و باید کانتینر را اجاره کند.

در این صورت در صورت مشخص شدن دموراژ یا دیسپچ، صاحب کالا یا خریدار موظف به پرداخت دموراژ بوده و فروشنده مسئولیتی در قبال پرداخت آن ندارد.

قانون C.F.R

در صورت استفاده از این قانون هنگام انعقاد قرارداد فروش، فروشنده مسئول حمل کالا به خریدار است. از آنجایی که تحویل و تخلیه کالا در مقصد یکی از وظایف خریدار است، این امر باید بدون تاخیر انجام شود تا فروشنده متحمل هزینه دموراژ نشود.

 

 

 

در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 × چهار =