بیمه گمرکی چیست؟ و نقش آن در ترخیص کالا
بیمه نامه گمرکی شما را در مقابل عدم پرداخت عوارض و مالیات تحت پوشش قرار می دهد و شرکت بیمه ضمانت سلامت کالا را بر عهده می گیرد. این بیمه در صورت بدهی ناشی از عدم پرداخت عوارض، مالیات و عوارض می باشد.
اگر شما به عنوان یک نماینده گمرکی، گیرنده یا نماینده غیرمستقیم با مقامات گمرکی معامله می کنید، بیمه گمرکی شکل بسیار مفیدی از تضمین است که هرگونه تعهدات گمرکی احتمالی را پوشش می دهد.
این بیمه جایگزین ضمانت نامه بانکی یا سپرده نقدی می باشد. سپس طبق قانون گمرک شرکت بیمه به عنوان ضامن بیمه شده در مقابل گمرک عمل می کند.
نقش بیمه نامه گمرکی در ترخیص کالا چیست؟
در طی مراحل ترخیص کالا از گمرک هر لحظه ممکن است اتفاقات ناگواری باعث گم شدن کالا و یا خسارت مالی به کالا شود. بنابراین تهیه بیمه نامه گمرکی می تواند در جلوگیری از این خسارات بسیار موثر باشد. بیمه نامه گمرکی انواع مختلفی دارد که فرد بیمه شده با تهیه بیمه نامه گمرکی مورد نظر می تواند از خسارات وارده به کالا اطمینان کامل داشته باشد.
از طرفی این بیمه نامه برای افرادی مناسب است که قصد واردات کالا از کشورهای دیگر را دارند و نگران خساراتی هستند که ممکن است در حین حمل و نقل به کالا وارد شود. لازم به ذکر است برای واردات کالا از سایر کشورها تهیه بیمه نامه گمرکی الزامی است.
بیمه باربری چیست؟
بیمه باربری بیمه نامه ای است که به موجب آن بیمه گذار در ازای دریافتی از بیمه گذار، هزینه های بار مورد بیمه را در صورت بروز خسارت در حین حمل به عهده می گیرد. همچنین این بیمه نامه از بیمه گذار در صورت مفقود شدن یا خسارت وارده به شخص ثالث حمایت می کند.
نکات مهم بیمه گمرکی
- مدت اعتبار بیمه نامه گمرکی از مبدأ شروع و پس از رسیدن محموله بیمه شده به مقصد پایان می یابد.
- تسویه خسارت بر اساس نرخ ارز است.
- اعتبار بیمه نامه گمرکی منوط به حمل بار توسط کشتی های طبقه بندی شده می باشد. در غیر این صورت درج این مورد در متن بیمه نامه الزامی می باشد.
- در صورتی که بار بیمه شده با کانتینر از مبدا به مقصد حمل شود ۲۰ درصد حق بیمه کسر می شود.
- در صورت غرق شدن کشتی، سقوط هواپیما یا آتش سوزی وسیله نقلیه حامل محموله، کلیه محموله های مشمول بیمه نامه گمرکی از بین می رود.
- بیمه نامه های گمرکی مربوط به بیمه صادرات شامل تخفیف می باشد.
- در صورت تشکیل بیمه نامه گمرکی دام و طیور زنده، پوشش بیمه ای فقط بر روی خودرو بوده و خطر مرگ دام و طیور شامل بیمه نمی شود.
- در صورت حمل بار با وسیله نقلیه یخچال دار ذکر زمان مجاز استفاده از یخچال در مفاد بیمه نامه گمرک الزامی است.
چه اطلاعاتی در بیمه نامه گمرکی ثبت می شود؟
در قسمت جزئیات بیمه نامه گمرک اطلاعاتی از قبیل نام بیمه شده، نوع کالای بیمه شده، تاریخ پایان قرارداد، نوع وسیله حمل، مبدا و مقصد حمل، مبلغ بیمه شده. کالا و تعداد یا مقدار کالای بیمه شده ثبت می شود. مهمترین اطلاعات بیمه نامه گمرکی به شرح زیر است:
- تاریخ پایان قرارداد
- نام بیمه شده و بیمه شده به تفصیل
- موضوع بیمه
- زمان شروع و پایان بیمه
- مبلغ حق بیمه
- تعهدات بیمه گر
معرفی کامل طبقه بندی بیمه حمل و نقل کالا
بیمه باربری با توجه به کاربرد آن انواع مختلفی دارد که عبارتند از:
بیمه باربری داخلی
این نوع بیمه نامه محموله هایی را پوشش می دهد که مبدا و مقصد آنها در داخل کشور بوده و از طریق باربری زمینی و هوایی حمل می شوند. این بیمه نامه باربری به طور مفصل خطرات مربوط به هر محموله را شرح می دهد. نحوه پرداخت به این صورت است که در هنگام بارگیری، حمل و تخلیه، میزان خسارت را پرداخت می کند.
بیمه حمل و نقل بین المللی
این نوع بیمه نامه گمرکی در تجارت خارجی کاربرد دارد. به همین دلیل قراردادهای صادرات و واردات و ترخیص کالا از گمرک باید به خوبی رعایت شود. شرایط و قوانین ترخیص کالا از گمرک بستگی به مقررات هر کشور دارد.
بیمه حمل و نقل
این بیمه نامه باربری خسارات وارده به کالا در هنگام بسته بندی، بارگیری، حمل و تخلیه را پرداخت می کند. همچنین هزینه خسارت بار در صورت تصادف، انفجار، سرقت و غیره را پوشش می دهد. بیمه باربری ترانزیت برای افرادی که کالاهایشان اغلب در مسافت های طولانی حمل می شود مفید است.
بیمه باربری وارداتی
در این نوع بیمه نامه گمرکی مبدأ کالا خارج از کشور و مقصد در داخل کشور بوده و تهیه آن جهت ترخیص کالا از گمرک الزامی است. چنانچه در حین حمل و نقل به دلیل بی توجهی کارگران حادثه ای رخ دهد.
و محموله آسیب ببیند خسارت پرداخت خواهد شد. اگر کالا از طریق زمینی، دریایی و هوایی حمل شود یکی از انواع بیمه باربری است
بیمه باربری صادراتی
این نوع بیمه گمرکی نقطه مقابل بیمه واردات است. در صورتی که کالا از داخل کشور حرکت کند و در کشور دیگری به مقصد برسد، این بیمه نامه گمرکی مسئولیت حوادثی مانند آتش سوزی، سرقت، تصادف، واژگونی، تخلیه و بارگیری را بر عهده می گیرد و بهای بیمه را پرداخت می کند. تهیه بیمه بار صادراتی نیز برای ترخیص کالا از گمرک ضروری است و یکی از مهمترین مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا به حساب می آید.
بیمه باربری زمینی
این مورد از بیمه نامه بار مربوط به حمل بار زمینی می باشد. بیمه بار زمینی خطرات مربوط به حمل و نقل زمینی را پوشش می دهد. محدوده این بیمه نامه در داخل کشور می باشد.
بیمه حمل و نقل دریایی
بیمه باربری دریایی نوعی بیمه نامه گمرکی است که کالاهای صادرکنندگان و واردکنندگان را که ممکن است در حین بارگیری و تخلیه آسیب ببیند، پوشش می دهد. این بیمه نامه تنها محدود به مرزهای کشور نیست؛ این شامل حمل و نقل بین المللی می شود.
هزینه حق بیمه گمرکی چگونه محاسبه می شود؟
نحوه محاسبه بهای حق بیمه به این صورت است که هر بار که کالا برای تایید ترخیص وارد گمرک می شود ۰٫۵ درصد از کل هزینه بار به عنوان حق بیمه از صاحب کالا (بیمه گذار) اخذ می شود. سپس هزینه کالایی که وارد گمرک شده است باید با هزینه ای که برای حمل آن کالا پرداخت شده است اضافه شود.
در نهایت حاصل این مجموع بر حسب ریال و نرخ ارز برآورد شده و حاصل در پنج دهم ضرب می شود (۰٫۵). رقم نهایی این محاسبات برابر با حق بیمه گمرکی است که باید در زمان ترخیص پرداخت شود.
آیا بیمه گمرکی در ترخیص کالا الزامی است؟
برای ترخیص کالا از گمرک دو مورد از بیمه های لازم بیمه باربری و بیمه گمرکی است. که نه تنها عبور کالا از گمرک را تضمین می کنند، بلکه در صورت آسیب دیدن کالا، هزینه های آن را نیز پوشش می دهند. سایر مدارک مورد نیاز برای ترخیص در زیر ذکر شده است.
مدارک مورد نیاز برای ترخیص کالا از گمرک
فرآیند ترخیص کالاهای تجاری از گمرک فرآیندی حساس و پیچیده است. دلیل پیچیدگی این مرحله اسناد مختلفی است که صاحبان کالا یا نمایندگان قانونی آنها باید از سازمان های مختلف دریافت کنند تا محموله تجاری خود را از گمرک ترخیص کنند.
این موضوع باعث می شود صاحبان کالا برای جلوگیری از اتلاف وقت و اشتباه، فرآیند ترخیص بار تجاری خود را از گمرک به ترخیص کاران حرفه ای بسپارند.
مدارک زیر برای ترخیص کالا از گمرک ضروری است:
کارت بازرگانی
کد ثبت سفارش محصول
بیل
بارنامه
بیمه نامه حمل و نقل
گواهی ترخیص
لیست عدل بندی
فاکتور کالا
گواهی مبدا
گواهی استاندارد
گواهی بازرسی کالا
برگ سبز گمرکی
مجوزهای مورد نیاز با توجه به نوع محصول مانند مجوز استاندارد، مجوز بهداشت، مجوز قرنطینه و ….
ترانزیت بار چیست؟
وقتی مرسوله ای را به منطقه دیگری ارسال می کنید به دلیل وجود یک سری محدودیت ها ممکن است شرایط تغییر کند. و در نهایت امکان انتقال مستقیم مرسوله مورد نظر به مقصد مورد نظر وجود نداشته باشد. در چنین شرایطی باید محموله خود را به کشور دیگری بفرستید. و سپس کارهای لازم را برای انتقال محموله به مقصد نهایی از این کشور انجام دهید. این وظیفه انتقال محموله مورد نظر است. و راهکاری است که از طریق آن می توان محدودیت ها و ممنوعیت ها را دور زد. بار را می توان به روش های مختلف ترانشیپ کرد. که رایج ترین روش در سال های اخیر ترانشیپ از طریق دریا است.
هدف از بیمه باربری در ترخیص کالا چیست؟
بیمه باربری یکی از مدارک مهم در فرآیند ترخیص کالا از گمرک است. برای درک اهمیت این سند در زمان ترخیص کالا، بهتر است با این نوع بیمه بیشتر آشنا شوید. بیمه باربری بیمه ای است که برای حمل کالا بین دو کشور استفاده می شود و محموله های تجاری ارسالی از کشور مبدا به کشور مقصد را از زمان بارگیری کالا در کشتی تا تحویل کالا به گمرک پوشش می دهد. فروشگاه. می دهد. این بیمه شامل سه نوع پوشش الف، ب و ج می باشد که صاحب کالا در هنگام بیمه بار تجاری با توجه به حساسیت و نوع کالا یکی از این سه نوع را انتخاب می کند.
با توجه به توضیحات فوق در مورد نوع بیمه، هدف از بیمه بار در ترخیص کالا از گمرک این است که در صورت آسیب دیدن محموله در حین حمل بار تجاری و کارشناسان گمرک در بازرسی محموله، بازرگان متوجه شوند. این مشکل را برطرف کرده و در مراحل ترخیص به صاحب کالا یا نماینده قانونی وی گزارش دهید تا صاحب کالا بتواند خسارت وارده را دریافت کند. البته میزان تعهد بیمه بار در مقابل خسارت وارده به محموله های تجاری بستگی به نوع پوشش انتخابی صاحب کالا دارد. بیمه باربری شامل سه نوع بیمه بار هوایی، بیمه باربری زمینی و بیمه باربری دریایی می باشد.
در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!