جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

021-86087415

اینکوترمز CIF از نظر حمل و نقل به چه معناست؟

اینکوترمز CIF از نظر حمل و نقل به چه معناست؟

اینکوترمز CIF یک Incoterm حمل و نقل است که مخفف عبارت: Cost, Insurance, Contract of Carriage است که فروشنده مسئول هر سه مورد است. هنگام خرید بین المللی، فروشنده مسئولیت صادرات محموله و ارسال آن را تا رسیدن به بندر مقصد بر عهده دارد و در طول سفر، محموله را بیمه می کند.

هنگام حمل و نقل تحت CIF Incoterms، هنگامی که کالا به طور ایمن در قایق بارگیری شد، عنوان آن منتقل می شود، اما فروشنده مسئول پرداخت هزینه حمل و نقل و دریافت بیمه نامه حمل و نقل است. یعنی فروشنده تمامی هزینه های مربوط به جابجایی محموله را تا رسیدن کالا به بندر مقصد پرداخت می کند. مسئولیت فرآیند واردات و هزینه های مربوط به تحویل محموله از گمرک و تحویل محصولات به مقصد نهایی بر عهده خریدار می باشد.

CIF فقط برای حمل و نقل دریایی یا آبی اعمال می شود و هیچ گونه حمل و نقل دیگری ندارد. این روش حمل و نقل معمولاً هنگام حمل کانتینرهای کامل استفاده می شود. با این حال، این اینکوترم می تواند برای بارهای کمتر از کانتینر نیز استفاده شود.

ترم CIF از نظر حمل و نقل به چه معناست؟

مسئولیت خریداران و فروشندگان در قراردادهای اینکوترمز CIF چیست؟

بیایید مسئولیت های فردی فروشنده و خریدار را در هنگام توافق برای فروش تحت اینکوترمز CIF بررسی کنیم.

مسئولیت های فروشندگان اینکوترمز CIF

هنگامی که یک فروشنده CIF را به عنوان Incoterms حمل و نقل خود فهرست می کند، آنها موافقت می کنند که بار کامل صادرات و حمل و نقل را تا رسیدن کالا به کشتی به دوش بکشند. پس از بارگیری ایمن کالا در قایق، خریدار مسئولیت حمل و نقل را بر عهده می گیرد و مسئولیت واردات و حمل محصولات به مقصد نهایی را بر عهده می گیرد.

فروشنده مسئولیتی دارد که فراتر از اطمینان از اینکه محموله در یک کشتی کانتینری است، است. مسئولیت کامل آنها عبارتند از:

  • بسته بندی صادراتی: اطمینان از اینکه محموله به اندازه کافی بسته بندی شده و آماده صادرات است. در برخی موارد، کشورهای صادرکننده نیاز به علامت گذاری خاصی روی محصولات یا بسته بندی خود دارند. این طرف مسئول اطمینان از صادرات مناسب محموله است.
  • هزینه های بارگیری: هرگونه هزینه مرتبط با بارگیری محموله بر روی اولین حامل از انبار فروشنده.
  • تحویل در بندر/مکان: کلیه هزینه های حمل و نقل مربوط به تحویل محموله از انبار فروشنده به بندر.
  • عوارض صادراتی، مالیات و ترخیص کالا از گمرک: هرگونه هزینه گمرکی مرتبط با صادرات محموله. در صورت انجام بازرسی های گمرکی و هزینه های اضافی بر عهده این طرف می باشد.
  • هزینه های ترمینال مبدا: این هزینه ها در بندر بارگیری است.
  • بارگیری در کشتی: هزینه های مربوط به بارگیری محموله در کشتی.
  • هزینه باربری: هزینه حمل بار برای حمل بار از بندر بارگیری به بندر مقصد.
  • بیمه: بر اساس CIF Incoterms، فروشنده مسئول دریافت بیمه نامه در مورد محموله، تا بندر مقصد است.

مسئولیت های خریداران اینکوترمز CIF

هنگامی که محموله در کشتی بارگیری می شود، فروشنده محموله و تمام خطرات را متوجه خریدار می کند. هنگامی که خریدار کنترل حمل و نقل را در دست دارد، مسئولیت های آنها به شرح زیر است:

  • هزینه های پایانه مقصد: همچنین به عنوان هزینه های حمل و نقل مقصد یا DTHC شناخته می شود، این هزینه های مربوط به تخلیه بار برای جابجایی محموله در ترمینال است.
  • تحویل به مقصد: سازماندهی تدارکات برای انتقال محموله از بندر به مقصد نهایی تحویل.
  • تخلیه در مقصد: هنگامی که محموله به مقصد تحویل می رسد، هزینه های مربوط به تخلیه بار برای کامیون.
  • عوارض واردات، مالیات و ترخیص کالا از گمرک: کلیه الزامات واردات شامل ترخیص کالا از گمرک، عوارض و مالیات. در صورت بازرسی گمرکی یا مشکل واردات، این طرف مسئول رفع مشکل می باشد.

مزایا و معایب برای خریدار اینکوترمز CIF

هنگام معامله تحت یک قرارداد CIF، مزایای قابل توجهی برای خریدار وجود دارد که فرآیند خرید را آسان تر می کند. با این حال، معایب اغلب بیشتر از مزایای خریداران با تجربه تر است.

مزایا

فروشنده کلیه هزینه های مربوط به حمل و نقل و صادرات کالا در کشور مبدا را پرداخت می کند. CIF زمانی به گزینه مناسبی تبدیل می شود که خریدار تجربه کمی در مورد کشور مبدا داشته باشد و تماس های لازم برای کمک به حمل و نقل و صادرات داخلی را نداشته باشد. زیرا این امکان را به فروشنده می دهد که بیشتر حمل و نقلی را که خارج از کشور مقصد انجام می شود انجام دهد.

برای بسیاری، این می تواند سودمند باشد، زیرا ریسک کمی را متوجه خریدار می کند.

  • اگر خریدار از الزامات صادراتی محصول مطمئن نباشد، CIF فروشنده را موظف می‌کند تا اطمینان حاصل کند که محصولاتش می‌تواند به درستی صادر شود. این می تواند هنگام حمل و نقل کالاهای خطرناک یا خطرناک و هنگام خرید در کشورهایی که قوانین و مقررات آنها به خوبی مستند نشده است مفید باشد.
  • در صورت بروز مشکل در دریا، مانند دزدی دریایی، خسارت ناشی از آب و هوای بد یا غرق شدن کشتی، بیمه پرداخت شده توسط فروشنده می تواند به کاهش بخشی از ضرر کمک کند.
  • هنگامی که یک خریدار با یک شرکت لجستیک شخص ثالث ارتباط دارد که می تواند هم واردات و هم محموله های داخلی را انجام دهد، CIF به خریدار اجازه می دهد تا از منابع موجود بدون نیاز به جستجوی منابع جدید در کشور مبدا استفاده کند.

معایب

  • همه خطرات پس از قرار گرفتن کالا در کشتی باری به عهده گرفته می شود. هنگامی که مشکلی در فرآیند حمل و نقل رخ می دهد، خریدار مسئول تعمیر یا برخورد با آسیب است نه فروشنده.
  • کلیه حقوق ورودی، مالیات و تعهدات به عهده خریدار می باشد. از آنجایی که فروشنده ملزم به ارائه بیمه است، هزینه بیمه و حمل و نقل در قیمت فروش لحاظ می شود. هنگامی که یک خریدار تحت CIF Incoterms وارد می کند، نه تنها عوارض گمرکی و مالیات بر قیمت محصول را پرداخت می کند، بلکه هزینه حمل و نقل و بیمه را نیز پرداخت می کند.
  • احتمالاً بزرگترین نقطه ضعف CIF زمانی است که خریدار شرایط قرارداد را کاملاً درک نمی کند. تامین کنندگان CIF را به عنوان “ارسال رایگان” تعریف می کنند. برای خریدار بین‌المللی ناآشنا، این فرض را بر این می‌گذارد که محموله درب منزل تحویل داده می‌شود در حالی که در واقع “ارسال رایگان به بندر مقصد” است. ما داستان‌های وحشتناکی را از خریدارانی شنیده‌ایم که ادعا می‌کردند تامین‌کننده محموله خود را در بندر گم کرده است و در نتیجه هزینه‌های غیرمنتظره‌ای برای خریدار به همراه داشته است.

اگر خریدار شرایط CIF را درک می کرد، این اتفاق نمی افتاد.

  • هر زمان که یک خریدار برای مدیریت هر جنبه ای از فرآیند حمل و نقل به فروشنده متکی باشد، با خطر افزایش قیمت مواجه می شود. در برخی کشورها، رشوه و کمیسیون رایج است که می تواند منجر به افزایش هزینه های حمل و نقل شود.
  • از آنجایی که فروشنده فرآیند حمل و نقل را انجام می دهد، به احتمال زیاد کم هزینه ترین روش حمل و نقل را انتخاب خواهد کرد. این امر به ناچار منجر به طولانی‌تر شدن زمان‌های عادی حمل و نقل و تاخیرهای ناشی از شرکت‌های حمل‌ونقل ناکارآمد می‌شود.
  • هزینه جابجایی مقصد به عهده خریدار است که بد نیست. با این حال، می تواند هزینه پنهان اضافی را برای خریدار ایجاد کند، مگر اینکه از قبل در مورد آن صحبت شود. مواقعی وجود دارد که شرکت های حمل و نقل که تحت شرایط CIF برای مشتریان ارسال می کنند، هزینه جابجایی مقصد را برای خریدار افزایش می دهند زیرا این هزینه اجتناب ناپذیر است.
ادامه
  • اگر محموله آسیب ببیند، ممکن است برای دریافت پول از بیمه نامه خود دچار مشکل شوید. CIF Incoterms معمولاً ذینفع را فروشنده تعریف می کند و اگر محموله شما آسیب ببیند، ممکن است فقط پس از تخلیه کانتینر و پرداخت مبلغ نهایی به فروشنده خود متوجه شوید. در این صورت، فروشنده معامله را کامل می کند و ادعای بیمه به فروشنده می رسد نه خریدار.
  • فروشندگان ممکن است از برخی الزامات واردات آگاه نباشند، که در صورت بی توجهی، جریمه های سنگینی را به دنبال خواهد داشت. در ایالات متحده، هر واردکننده ملزم به تکمیل پرونده امنیتی واردکننده است که به نام ISF نیز شناخته می شود. از آنجایی که فروشنده کار حمل و نقل را انجام می دهد، باید پرونده را از طرف خریدار تهیه کند. اما اگر از این موضوع بی خبر باشند، گمرک و مرزبانی آمریکا واردکننده (خریدار) را 5000 دلار جریمه می کند.

چه زمانی از قرارداد CIF استفاده کنیم؟

  • CIF Incoterms فقط باید برای حمل و نقل دریایی و آب استفاده شود.
  • برای کسانی که تازه وارد واردات شده‌اند، CIF می‌تواند کار کند، زیرا به آنها اجازه می‌دهد قبل از نیاز به درک فرآیند صادرات، فرآیند واردات را درک کنند.
  • اما مراقب باشید، هزینه ها همیشه به طور قابل توجهی بالاتر از زمانی است که خودتان این خدمات را ترتیب دهید، با تکیه بر یک شرکت حمل و نقل اختصاصی که به شما کمک می کند مقرون به صرفه ترین راه برای ارسال محصولات خود را شناسایی کنید.

سوالات متداول قرارداد اینکوترمز CIF

آیا CIF شامل وظیفه می شود؟

خیر مسئولیت خریدار است. CIF هیچ گونه حقوق ورودی، مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات را شامل نمی شود. این شامل تمام الزامات صادرات است. طبق CIF، فروشنده باید هزینه های صادرات و حمل و نقل را به بندر مقصد شما بپردازد، اما شما باید تمام هزینه های واردات را وارد کرده و بپردازید.

تفاوت CIF و FOB چیست؟

CIF از فروشنده می خواهد که محموله را صادر کند، محموله را در کشتی بارگیری کند و هزینه حمل و نقل را به بندر مقصد بپردازد. FOB فروشنده را فقط به صادرات محموله و بارگیری کالا در کشتی موظف می کند. FOB به خریدار اجازه می دهد تا کنترل بیشتری بر فرآیند حمل و نقل داشته باشد و شرکت حمل و نقل مورد نظر خود را انتخاب کند.

تفاوت بین CIF و CIP چیست؟

تفاوت بین CIF و CIP حول میزان بیمه ای است که فروشنده باید دریافت کند. CIF مخفف Cost, Insurance and Carriage to Port Destination است. CIP مخفف Carriage and Insurance Paid to Destination است. برای CIF، فروشنده باید محموله را هنگام بارگیری در کشتی بیمه کند. برای CIP، آنها باید کل محموله را بیمه کنند.

آیا می توان از CIF Incoterms برای ارسال بسته های کوچک استفاده کرد؟

CIF فقط برای محموله های اقیانوسی قابل استفاده است. اندازه بسته و نوع کانتینری که کالا در آن حمل می شود مهم نیست. CIF را می توان برای بار کمتر از کانتینر (LCL) و بار کامل کانتینر (FCL) استفاده کرد.

آیا می توان از CIF Incoterms برای حمل و نقل هوایی استفاده کرد؟

CIF را نمی توان برای حمل و نقل هوایی استفاده کرد. CIF فقط برای حمل و نقل دریایی و حمل و نقل دریایی تعیین می شود. خریداران و فروشندگانی که مایل به استفاده از CIF برای حمل و نقل هوایی هستند، می توانند CIF را جایگزین CIP کنند که مخفف Carriage Insurance Paid at Destination است. با این اینکوترم، فروشنده باید محموله را تا مقصد مشخص بیمه کند.

در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.

منبع

2 دیدگاه

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است