اندازه گیری دما TT و انواع نسل های ترانسمیتر
🔵 ترانسمیتر دما – TT چیست؟
در اکثر محیط های صنعتی، دما یکی از کمیتهایی است که مجبور به کنترل یا اندازه گیری آن میباشیم. دما میتواند معیاری از پیشرفت واکنش در یک راکتور و یا معیاری از ترکیب درصد اجزاء در برجهای تقطیر باشد. افزایش دما ممکن است باعث غیرفعال شدن کاتالیست ها شود.
از جانب دیگر کم یا زیاد شدن درجه حرارت از حد معمول ممکن است باعث عدم حصول نتیجه در واکنشهای شیمیایی شود. بنابراین وجود ابزارهایی که بتوانند دما را اندازه بگیرد و نتیجه را به سیستم کنترلی ارسال کنند. حیاتی است لذا اندازهگیری دما امری بسیار حیاتی برای صنایع مختلف محسوب میشود که اندازهگیری دما را باید بسیار جدی بگیرند.
شاید همه ما کلمه TT را شنیده باشیم، آیا با معنی آن آشنا هستیم؟
کلمه TT مخفف Temperature Transmitter میباشد که در واقع ترانسمیتر دما هستند.
ترانسمیتر دما چیست؟
همانطور که گفتیم جهت تبدیل سیگنال ولتاژی ترموکوپل ها به سیگنال جریانی و یا شبکههای صنعتی باید از ترانسمیترهای دما استفاده کرد تا بتوان سیگنال دما را بدون نویز و خطایی به سیستم اندازهگیر، کنترلر و یا سیستم مانیتورینگ انتقال داد.
ترانسمیتر ها نسل های مختلفی دارند که در زیر به معرفی آنها میپردازیم:
⭕️ نسل اول ترانسمیتر
این مدل از ترانسمیترها به صورت آنالوگ بوده و فقط جهت تبدل یک نوع سنسور برای مثال فقط ترموکوپل تایپ k یا برای مثال ترموکوپل تایپ j قابل استفاده میباشند و در خروجی یا سیگنال 0 تا 10 ولت و یا سیگنال 4 تا 20 میلی آمپر را دارند که معمولا سیگنال خروجی آنها جریانی است.
⭕️ نسل دوم ترانسمیتر
این مدل از ترانسمیترها به صورت دیجیتالی تولید شد که به صورت مولتی رنج طراحی شدهاند و تمام سنسورهای دما نظیر ترموکوپل ها + RTD ها + ترمیستورها و همچنین سیگنال های DC نظیر10to75mV، -100 to100mV، -100 to500mV، -100 to2000mV و همچنین اندازه گیری مقاومت در ورودی نظیر 0to400 ,0to2000 ,0to10K اهم
⭕️ نسل سوم ترانسمیتر
این مدل از ترانسمیترها به صورت دیجیتالی تولید و به Smart transmitter معروف هستند که دارای امکاناتی بیشتر نسبت به 2 مدل قبلی هستند نظیر: پشتیبانی از پروتکل های صنعتی – کالیبراسیون – رکوردر اطلاعات و….