کالای مرجوعی در گمرک: چرا برخی کالاها مرجوع میشوند؟
واردکنندگان همیشه سوالات مختلفی در مورد کالاها در دنیای تجارت دارند. یکی از این نگرانی ها مربوط به کالای مرجوعی در گمرک است. تصور اکثر مردم از کالاهای برگشتی، کالاهای دست دومی است که بازسازی شدند و کارکرد قابل قبولی دارند.
در صورتی که این تعریف تنها یک نمونه از کالای مرجوعی است. کالاهای مرجوعی دیگری نیز در گمرک وجود دارد که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم. به طور کلی کالاهای مرجوعی در گمرک آن دسته از کالاهایی هستند که به دلایل مختلف توسط واردکنندگان به کشور صادرکننده بازگردانده میشوند. این کالاها به روش های مختلفی بررسی میشوند و شرایط بازگرداندن کالا متفاوت است.
کالای مرجوعی در گمرک چیست؟
کالای مرجوعی در گمرک کالایی است که به دلایلی مانند مشکل در قسمتی از کالا، آسیب دیدن کالا، ناهماهنگی کالا یا موارد دیگر وارد کشور مقصد میشود و باید به کشور مبدا بازگردانده شود. به عنوان مثال نداشتن گواهی استاندارد مربوط به هر محصول، باعث میشود که ترخیص صورت نگیرد و کالا مرجوع شود.
در واقع یکی از شرایط بازگشت کالا این است که کالا وارد مرزهای کشور شده باشد، اما صاحب کالا بنا به دلایلی قصد ترخیص آن را نداشته باشد. در یک تعریف سادهتر، کالاهای مرجوعی کالاهایی هستند که به دلایلی نمیتوانند توسط کشور واردکننده ترخیص شوند. کالاهای مرجوعی در گمرک جزء سوم واردات و صادرات کالا است و جزء واردات و صادرات موقت طبقهبندی میشوند.
عوامل موثر در عدم ترخیص کالا
به دلایل مختلف فرآیند ترخیص کالا متوقف و کالا مرجوع میشود. در ادامه به برخی از این دلایل خواهیم پرداخت.
- به دلیل نداشتن گواهی کالای استاندارد، کالا ترخیص نمیشود.
- نداشتن گواهی سلامت محصول باعث عدم ترخیص محصول میشود.
- گاهی کالاهای وارداتی غیرقانونی بوده و در فهرست کالاهای ممنوعه قرار میگیرند.
- برخی از کالاها نیاز به گواهی قرنطینه دارند. از جمله کالاهای سبزیجات؛ بنابراین نداشتن گواهی قرنطینه گیاهی باعث عدم ترخیص کالا میشود.
- گاهی اوقات کالا هیچ محدودیت و مشکلی ندارد و تنها به درخواست و تصمیم صاحب کالا مرجوع میشود.
- گاهی اوقات کالای وارداتی با کالایی که سفارش دادند، مطابقت ندارد که در این صورت کالا مرجوع میشود.
کالاهای مرجوعی کالاهایی هستند که به دلایل مختلف قابل ترخیص نیستند. کالاهای مرجوعی را میتوان از دو طریق بررسی کرد. حالت اول این است که در صورت موجود بودن کالا در گمرکات مرزی، اظهارنامه در دو نسخه تنظیم و با نظارت ماموران گمرک کالا از کشور خارج میشود. طبق قانون، کالاهای موجود در گمرک میتوانند به مدت چهار ماه از تاریخ ورود به مرز یا تا زمانی که کالا به فروش نرسد، خارج از گمرک اظهار شوند.
کالای مرجوعی در گمرک جزء واردات و صادرات قطعی کشور محسوب نمیشود. و یکی از شرایط استرداد کالا، معافیت از حقوق گمرکی و سود و حقوق بازرگانی و عدم پرداخت هزینه گمرکی میباشد. ضمناً ارجاع کالا به خارج از کشور فقط از راه های مجاز از مرزها مجاز است.
بازگشت کالا از گمرکات وارداتی به چه معناست؟
هنگامی که بستهای هشدار وضعیت “اقلام برگشتی از گمرک واردات” را دریافت میکند، در نهایت فرآیند گمرک واردات را پشت سر میگذارد و به حاملی که مسافت ترانزیت باقی مانده را بر عهده دارد منتقل میشود.
اساسا، این اطلاعات ردیابی خوبی برای بدست آوردن است. این نشان میدهد که محموله از گمرک ترخیص و اکنون برای ورود به کشور وارد کننده، به احتمال زیاد کشور مقصد، آزاد است.
دریافت هشدار وضعیت “گمرک واردات برگشتی” نشان میدهد که محموله شما به زمان تحویل نزدیک تر میشود، حتی اگر گمرک ممکن است دشوار باشد.
چرا بستههای من برگردانده میشود؟
پس از ترخیص کالا از گمرک واردات، با توجه به یک ارائهدهنده تحویل داده میشود که مسئولیت تحویل آن به محل را بر عهده دارد. مرحله بعدی انتقال از ISC به یک مرکز منطقهای USPS نزدیکتر به منطقه تحویل است.
محموله متعاقباً برای تحویل به اداره پست محلی مناسب آماده میشود و در اسرع وقت برای تحویل آخرین مایل ترک میشود. حمل کننده پس از دریافت کالا از گمرک، از امکانات و مراکز خود برای تحویل کالا استفاده میکرد.
ردیابی روی کالای برگشتی از گمرک واردات گیر کرده است. چرا؟
اگر جعبه شما چندین روز در هشدار وضعیت “گمرک واردات برگشتی” باقی بماند، چندین کار وجود دارد که میتوانید انجام دهید.
تماس با خدمات حامل مسئول تحویل در کشور مقصد اولین قدم خواهد بود. این سرویس باید کالای شما را ارزیابی کرده و از موقعیت آن در طول سفر حمل و نقل آگاه بوده باشد.
هنگامی که شماره ردیابی خود را وارد کردید، این سایت ها چندین سایت ردیابی شرکت مخابراتی را جستجو میکنند تا زمانی که نتیجه را پیدا کنند. یا اگر مورد شما توسط ارائه دهنده دیگری اسکن شود، آن اطلاعات عمومی میشود.
در آخر، میتوانید با فرستنده تماس بگیرید تا ببینید آیا چیزی میدانند یا میتوانند با حامل اصلی تماس بگیرند.
هنگام مرجوعی کالا از گمرک چه باید کرد؟
اصطلاح برگشتی از گمرک به مرسولهای اطلاق میشود که پس از ترخیص از گمرک به اداره پست تحویل شود. اگر سوالی در مورد آن دارید، میتوانید با پشتیبانی مشتری تماس بگیرید تا در مورد آن بیشتر بدانید.
شرایط معافیت از حقوق گمرکی کالای مرجوعی
کالاهای مرجوعی تنها در صورتی میتوانند از پرداخت حقوق گمرکی معاف شوند که دارای شرایط زیر باشند:
1. باید امکان تایید صادرات از اتحادیه وجود داشته باشد
با یکی از مدارک زیر مبنی بر اینکه کالا قبلا از قلمرو اتحادیه اروپا صادر شدهاست، امکان اثبات وجود دارد:
- گواهی خروج
- برگه اطلاعات INF 3
- به عنوان مثال، اسناد مورد اعتماد دیگر
- تصمیم ترخیص واردات توسط یک کشور غیر اتحادیه اروپا یا یک کپی از سند
2. کالا باید ظرف سه سال از تاریخ صادرات به اتحادیه بازگردانده شود
در شرایط خاص، تمدید محدودیت زمانی را میتوان از مرکز مجوز درخواست کرد. لطفا به موارد زیر توجه کنید:
- محصولات کشاورزی باید ظرف 12 ماه از تاریخ صادرات به اتحادیه بازگردانده شوند. تمدید مهلت را میتوان از مرکز ترخیص کالا از گمرک درخواست کرد.
- محصولات کشاورزی که قبلاً بازپرداخت صادراتی آنها دریافت شده است، نمیتوانند کالای مرجوعی محسوب شوند.
- اگر کالاها با نرخ کاهشیافته یا بدون عوارض گمرکی بر مبنای استفاده نهایی در اتحادیه ترخیص و سپس از اتحادیه صادر شده باشد، تنها در صورتی میتوانند بهعنوان مرجوعی بدون عوارض وارد اتحادیه شوند که برای همان استفاده نهایی مرجوع شوند.
تفاوت کالای مرجوعی و برگشتی گمرک چیست؟
کالاهای برگشتی
کالاهای برگشتی به عنوان کالاهای صادراتی موقت طبقهبندی میشوند که برای تعمیر و تکمیل یا شرکت در نمایشگاههای بین المللی به خارج از کشور صادر و پس از پایان مهلت صادرات موقت به کشور مرجوع میشوند. در واقع کالای برگشتی کالایی است که به طور موقت به کشور خارجی صادر و به قلمرو گمرکی داخلی بازگردانده میشوند.
کالاهای مرجوعی
کالاهای مرجوعی به آن دسته از کالاهای وارداتی میگویند که اساساً به هر دلیلی قبل از ترخیص از گمرک برای ورود دائم یا موقت به خارج از کشور بازگردانده میشوند.
در واقع کالای مرجوعی کالایی است که وارد مرزهای کشور شدهاست اما بنا به دلایلی یا به دلیل نقض قوانین ترخیص کالا از گمرک یا عقب نشینی صاحب کالا با دلایل موجه، اجازه ورود به کشور را ندارد و به کشور صادرکننده مرجوع میشود. به این نوع کالاها علاوه بر کالای برگشتی، کالای متروکه نیز میگویند.
تفاوت ارزش کالای مرجوعی و برگشتی
از نظر ارزش کالا، طبق ماده 4 قانون امور گمرکی، ارزش کالای برذگشتی بر اساس هزینه تعمیر یا تکمیل کالا در خارج از کشور تعیین میشود که 15 درصد آن به عنوان حقوق گمرکی پرداخت میشود، مگر اینکه از حقوق گمرکی معاف شود.
لازم به ذکر است صادرات موقت تنها زمانی مجاز است که کالا در داخل کشور تعمیر یا تکمیل نشده باشد. همچنین قطعاتی که اضافه یا تعویض میشوند تکمیل محسوب نمیشوند و مشمول مقررات کلی واردات خواهند بود.
از طرفی ارزش کالای مرجوعی طبق ماده 10 قانون امور گمرکی تعیین میشود و شامل هزینه حمل و بیمه باربری (CIF)، هزینه ثبت سفارش و هزینه حمل و نقل گمرکی میباشد.
سوالات متداول کالای مرجوعی گمرک:
اگر یک کالا توسط گمرک مرجوع شود چه اتفاقی میافتد؟
هنگامی که محموله خیلی زود بازگردانده شد، محموله خود را از اداره پست یا ارائه دهنده خدمات پیک محلی خود دریافت خواهید کرد.
منظور از بازگشت سفارشی چیست؟
بازگشت سفارشی به این معنی است که محموله توسط گمرک آزاد و اکنون در انتظار تحویل در اداره پست است.
در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.