جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

021-86087415

پکینگ لیست (Packing list) چیست؟ و کاربرد آن در حمل و نقل

پکینگ لیست که به آن فهرست عدل بندی نیز می گویند یکی از اسناد مهم حمل و نقل بین المللی و ترخیص کالا از گمرک می باشد. این سند یک لیست جدول بندی شده است که توسط فروشنده کالا تهیه می شود و حاوی اطلاعات کاملی در مورد مرسوله از قبیل شماره، نوع، ابعاد، نوع بسته بندی و … می باشد.

در واقع، لیست بسته بندی توضیحات کاملی از حمل و نقل ارائه می دهد و حمل و نقل بین المللی را بسیار حرفه ای تر می کند. علاوه بر این، خریدار یا گیرنده را قادر می‌سازد تا اطلاعات لیست بسته‌بندی را با اقلام موجود در محموله مطابقت دهد و از ارسال صحیح محموله اطمینان حاصل کند.

معمولا این سند به همراه فاکتور تجاری ارائه می شود اما پکینگ لیست جایگزین فاکتور نمی شود و باید هر دو سند در زمان ارسال ارائه شود.

نام های دیگر پکینگ لیست

ممکن است در مکان ها و مدارک مختلف با نام های مختلفی با مراجعه به پکینگ لیست مواجه شوید. برخی از این اسامی عبارتند از:

فاکتور بسته
دفتر تحویل
لیست حمل و نقل
لیست مشتریان
ورق بسته بندی

نمونه پکینگ لیست

به طور کلی ساختار یا الگوی خاصی برای ارائه لیست بسته بندی وجود ندارد و شکل بسته بندی لیست می تواند متفاوت باشد. در ادامه نمونه ای از بسته بندی لیست فارسی را ارائه می دهیم.

 

 پکینگ لیست

 

اطلاعات پکینگ لیست

این سند تجاری حاوی اطلاعات مختلفی است که برخی از مهم ترین اطلاعات موجود در پکینگ لیست عبارتند از:

• نوع بسته بندی

• تعداد بسته ها

• ابعاد بسته بندی

• وزن خالص

• وزن ناخالص

• نام، آدرس کامل، شماره تلفن فروشنده

• نام خریدار، آدرس کامل، شماره تلفن

• شماره فاکتور و تاریخ

• شماره و تاریخ صدور قرارداد

• شماره LC در صورت خرید اعتبار اسنادی

• روش پرداخت

• شرح کالا

• مشخصات محصول

• کشور و محل بارگیری و تخلیه بار

چگونه یک پکینگ لیست تهیه کنیم؟

برای تهیه پکینگ لیست باید لیست کامل و دقیقی از مرسوله تهیه کنید. توجه داشته باشید که اطلاعات ثبت شده در این سند باید با اطلاعات فاکتور تجاری مطابقت داشته باشد.

اطلاعات ثبت شده در برگه های پکینگ لیست ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد، اما معمولاً برخی از موارد در تمام برگه های پکینگ لیست ظاهر می شوند. در ادامه به برخی از مهم ترین اطلاعاتی که معمولا در برگه های پکینگ لیست درج می شود اشاره می کنیم.

1- اطلاعات فروشنده و خریدار

یکی از مهم ترین اطلاعاتی که باید در لیست فاکتور ذکر شود، اطلاعات کامل فروشنده و خریدار از قبیل نام فروشنده و خریدار، شماره تلفن، آدرس کامل پستی، شماره فکس و … می باشد.
فروشنده شخصی است که کالا را می فروشد و خریدار شخصی است که کالا را از فروشنده خریده است.

2- نحوه ارسال کالا

اطلاعات مهم دیگری که باید در پکینگ لیست ذکر شود نحوه ارسال کالا می باشد. راه های مختلفی برای ارسال کالا وجود دارد. بنابراین نحوه ارسال کالا (هوایی، دریایی، زمینی و ریلی) باید در این برگه درج شود.

3- لیست اقلام ارسالی

لیست اقلام ارسالی از دیگر اطلاعات مهم ذکر شده در پکینگ لیست می باشد. این به خریدار کمک می کند تا کالای ارسال شده را با آنچه در پکینگ لیست در زمان تحویل درج شده است مطابقت دهد. مشخصات محصول، توضیحات محصول و تعداد بسته ها مهم ترین اطلاعاتی هستند که باید در این زمینه گنجانده شوند.

مزایای استفاده از بسته بندی لیست چیست؟

استفاده از پکینگ لیست می تواند مزایای زیادی داشته باشد. برخی از مهمترین مزایای استفاده از این سند شامل موارد زیر است.

  • این سند تعداد محصولات ارسال شده را نشان می دهد.
  • استفاده از برگه های پکینگ لیست به سازماندهی بهتر محموله ها کمک می کند.
  • برگه های پکینگ لیست شناسایی اقلام آسیب دیده را آسان تر می کند.
  • از پکینگ لیست می توان برای شمارش کالا در گمرک کشور مقصد استفاده کرد.
  • این سند به ثبت اطلاعات در بخش صادرات الکترونیکی سریعتر و سریعتر کمک می کند.
  • پکینگ لیست به کارگزاران گمرک کمک می کند تا اطلاعات کالاهای وارداتی را سریعتر وارد کنند.
  • از پکینگ لیست می توان برای دریافت بارنامه بین المللی نیز استفاده کرد.
  • از این برگه می توان به عنوان بارنامه استفاده کرد.
  • اطلاعات مورد نیاز برای گواهی مبدا را نشان می دهد.
  • اگر محصول خطرناک در نظر گرفته شود، می توان از آن به عنوان مدرکی برای برگه اطلاعات ایمنی استفاده کرد.
  • این برگه به عنوان یک سند پشتیبانی برای بازپرداخت اعتبار اسنادی عمل می کند.

نکات مهم لیست عدل بندی

هنگام تهیه لیست بسته بندی باید به نکات مهمی توجه کنید تا از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کنید و یا روند انجام کارها را کند کنید. آشنایی با چنین نکاتی به شما این امکان را می دهد که هر مرحله از صادرات یا واردات کالا را به سرعت طی کنید. با توجه به ماهیت کالای مورد نظر و اطلاعات ذکر شده در بسته بندی، هنگام ثبت سفارش محصول در سامانه بازرگانی به آدرس www.ntsw.ir و تنظیم اظهارنامه گمرکی، واحد و نوع محصول را انتخاب نمایید.

شماره بسته در واقع اعداد درج شده در هر بسته است. بنابراین اگر بسته شماره ندارد، می توانید از بین اعداد پیش فرض مانند 1 و 2 برای هر بسته انتخاب کنید. توجه داشته باشید که هر خط از لیست بسته بندی باید به طور جداگانه توسط کانتینر، تعرفه گمرکی و شناسه ارزش تکمیل شود.

علاوه بر این، خوب است بدانید که حاصل ضرب تعداد واحدهای محصول در شماره بسته بندی در هر ردیف از لیست بسته بندی، تعداد واحدهای محصول عدل بندی شده در همان ردیف را نشان می دهد. در صورتی که بسته ها شبیه و یکنواخت هستند، لازم است آنها را با هم در ردیف جدول وارد کنید. همچنین اگر تعداد بسته ها 1 تا 50 عدد باشد، تعداد واحدهای محصول را برابر تعداد محصولات یکی از بسته ها قرار می دهیم. همه این موارد مهم ترین نکاتی بود که در تنظیم لیست همراه با مشورت با افراد متخصص در این زمینه باید رعایت کنید. نکات مهمی در مورد وزن ناخالص بسته ها در لیست بسته بندی وجود دارد که در ادامه به آنها می پردازیم.

 

نکات مهم در مورد وزن ناخالص بسته ها در پکینگ لیست

باید بدانید که ضرب وزن ناخالص هر بسته در تعداد بسته ها، وزن ناخالص بسته های همان ردیف را نشان می دهد و وزن کل بسته های هر ظرف باید با وزن ناخالص همان شمارنده مطابقت داشته باشد. . ضمناً لازم است وزن ناخالص یکی از بسته ها به نسبت وزن ناخالص هر بسته در بسته بندی درج شود. همانطور که اشاره کردیم، هر ردیف از لیست به تعداد محصولات و هر ستون به جزئیات بسته اشاره دارد. پس در تکمیل این اطلاعات دقت کنید.

تفاوت بین پکینگ لیست و فاکتور تجاری

اگرچه پکینگ لیست و فاکتور تجاری در نگاه اول تقریباً یکسان به نظر می رسند، اما برای اهداف مختلفی تهیه شده اند، بنابراین هیچ یک از این اسناد نمی توانند جایگزین دیگری شوند.

یکی از مهم ترین تفاوت های پکینگ لیست با فاکتور تجاری این است که از فاکتور برای بررسی امور مالی استفاده می شود اما برگه های بسته بندی علاوه بر اطلاعات پرداخت و مالی اطلاعات کامل تری را ارائه می دهند. ارائه شده است.

تفاوت دیگر فاکتور و لیست بسته بندی این است که تمرکز اصلی فاکتورهای تجاری بر پرداخت هزینه حمل و نقل است. اگر لیست بسته بندی چک لیستی است که اطلاعات کاملی در مورد حمل و نقل ارائه می دهد.

استفاده همزمان از بسته بندی لیست و فاکتور تجاری باعث می شود ارزش مرسوله بیشتر مشخص شود و هزینه ارسال بین المللی به نحو بهتری محاسبه شود.

گواهی مبدا چیست و چه ربطی به پکینگ لیست دارد؟

گواهی مبدا یکی دیگر از اسناد بسیار مهمی است که باید در فرآیند تجارت بین المللی تهیه شود تا در هنگام ترخیص کالا از گمرک استفاده شود و محموله تجاری وارد شده به گمرک از این موسسه ترخیص شود. در واقع گواهی مبدا سندی است که نشان می دهد محموله تجاری وارد شده توسط بازرگانان در کدام کشور تولید شده است. این گواهی باید توسط اتاق بازرگانی کشور تولید کننده صادر و به خریدار ارائه شود. از نقاط مشترک بین بسته بندی لیست و گواهی مبدا می توان به این نکته اشاره کرد که هر دوی این اسناد نقش بسیار مهمی در فرآیند ترخیص محموله های تجاری از گمرک دارند و تجار باید این دو سند را از محموله دریافت کنند. فروشنده برای تجارت اقدام کند.

چرا برگه های بسته بندی اینقدر مهم هستند؟

لیست بسته بندی تمام اطلاعات مورد نیاز آژانس های حمل و نقل، مقامات گمرکی و مشتریان را ارائه می دهد. همچنین این ورق ها راهی برای ارتباط دنیای دیجیتال با فضای فیزیکی هستند و حتی می توان از آنها برای خرید آنلاین استفاده کرد. این ورق ها به دلایل زیر بسیار مهم هستند.

1. اطمینان از محتویات داخل بسته

قبل از مهر و موم بسته مورد نظر باید تمامی اقلام داخل جعبه در بسته بندی ثبت شود. از آنجایی که این برگه تعداد دقیق اقلام فیزیکی موجود در جعبه را نشان می دهد، اطلاعات باید با محموله مورد نظر مشخص باشد. پس از تطبیق اقلام و اطلاعات در برگه بسته بندی، می توانید لیست بسته بندی را چاپ کرده و در جعبه قرار دهید.

2. کمک به سازماندهی بهتر

بسته به اندازه سفارش و محل آنها، یک برگه بسته بندی می تواند به فروشنده و خریدار در سازماندهی فرآیند کمک کند. این امر مخصوصاً زمانی مهم است که یک سفارش باید به جعبه های مختلف تقسیم شود.

3. شناسایی اقلام آسیب دیده

این لیست های بسته بندی منجر به شناسایی کالاهای آسیب دیده و طبقه بندی آنها می شود. این برگه می تواند به عنوان یک سند پشتیبانی برای تسریع در صدور بازپرداخت یا ارسال مجدد یک محموله مشابه استفاده شود.

4. تایید کالای دریافتی

مدارک بسته بندی مهر تاییدی برای دریافت کالای سفارش داده شده طبق پرداخت می باشد. این برگه ها برای شناسایی اقلام مفقود به همراه رسید کامل سفارش بسیار مفید هستند.

سوالات متداول

پکینگ لیست چیست؟

این برگه سندی است که حاوی اطلاعات لازم در مورد موارد یک بسته تجاری است.

کاربرد برگه بسته بندی چیست؟

برگه بسته بندی همیشه به بسته هایی که به گیرندگان تحویل داده می شود متصل می شود. این لیست کار حمل و نقل را حرفه ای تر می کند و اطلاعات لازم را نه تنها در اختیار مشتریان قرار می دهد، بلکه به مدیریت حمل و نقل توسط ارگان های مربوطه و مراجع دولتی کمک می کند.

چه اطلاعاتی در بروشور بسته درج شده است؟

این اطلاعات شامل نام محصول، وزن خالص و ناخالص آن، تعداد اقلام، نام، آدرس و شماره تلفن فروشنده، مشتری، واسطه و سایر موارد می باشد.

مزایای استفاده از برگه های بسته بندی چیست؟

این سند می تواند به عنوان بارنامه مورد استفاده قرار گیرد و در برآورد دقیق حقوق گمرکی مورد استفاده قرار گیرد و از همه مهمتر تمام اطلاعات لازم در مورد مرسوله اعم از تعداد اقلام، وزن و ابعاد را در اختیار گیرنده قرار می دهد. . از کالاهای ارسالی

پکینگ لیست باید به کدام سازمان ارائه شود؟

تهیه و تنظیم بسته بندی جهت ترخیص و ارائه آن به گمرک جهت بازدید و بررسی گمرک ضروری است.

مشخصات مورد نیاز خریدار در پکینگ لیست چیست؟

نام و آدرس خریدار حداقل اطلاعاتی است که برای بازرسی بهتر گمرک باید وارد کنید.

چه جزئیاتی باید در پکینگ لیست گنجانده شود؟

نام و نام خانوادگی و آدرس کامل فروشنده. نام خریدار. آدرس. تلفن. فکس. کشور و محل بارگیری. کشور و محل تخلیه. شماره و تاریخ فاکتور. شماره LC و نحوه پرداخت از جمله مشخصات مهمی است که باید در لیست ذکر شود.

علامت هر ستون و سطر از پکینگ لیست چیست؟

هر ردیف از این سند صادراتی به تعداد اقلام و ستون های آن به مشخصات محصولات اشاره دارد. لازم است در قسمت مشخصات محصول توضیحات کاملی از ارسال و نوع بسته بندی ارائه شود.

در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است