انواع حمل و نقل بین المللی و مزایا و معایب آنها کدامند؟

حمل و نقل بین المللی به معنای انتقال مسافر یا کالا بین دو کشور است. این دو کشور ممکن است مرز زمینی، دریایی یا هوایی داشته باشند. حمل و نقل و توزیع نقش مهمی در تجارت بین المللی ایفا می کند. لازم است شرکت ها برای اطمینان از کارایی و مقرون به صرفه بودن بسته های خود، روش حمل و نقل صحیح را انتخاب کنند. عوامل مختلفی بر تصمیم شرکت در مورد نوع حمل و نقل تأثیر می گذارد. این عوامل می تواند نیازهای تجاری، کشور مقصد و نوع کالا باشد.

جاده، دریا، راه آهن و هوایی چهار راه واردات و صادرات هستند. به عنوان اولین قدم، شرکت ها باید تمام جنبه های پروژه خود را در نظر بگیرند. و در مورد چیزهایی که باید توزیع شود، از جمله اندازه، وزن و نوع کالا یاد بگیرید.

 

حمل و نقل بین المللی

شکل۱: حمل و نقل بین المللی

 

برای حمل غذا یا میوه سرعت بسیار مهم است و انتخاب کوتاه ترین و سریع ترین راه مهم است. هزینه حمل و نقل یکی دیگر از عناصر بسیار مهم است و بستگی به طرفین معامله دارد. مقصد، قانون کشور، ارزش کالا و ریسک حمل و نقل از دیگر عناصری هستند که باید در نظر گرفته شوند. بنابراین، شخصی که می خواهد با حمل و نقل بین المللی تجارت کند، باید کیفیت، هزینه، زمان و شرایط را اندازه گیری کند تا انتخاب درستی داشته باشد.

انواع حمل و نقل بین المللی

نواع حمل و نقل بین المللی

شکل۲: انواع حمل و نقل بین المللی

 حمل و نقل هوایی برای تجارت بین المللی

بسته به نیاز، حمل و نقل هوایی مزایای بی شماری را برای تجارت بین المللی ارائه می دهد. با استفاده از این روش می توانید:

  • اقلام را به سرعت در مسافت های طولانی تحویل دهید.
  • تامین امنیت بالا برای کالاهای حساس
  • از آن برای طیف وسیعی از محصولات استفاده کنید.

با این حال، مانند هر روش دیگری، این روش دارای خطرات و معایبی است. این معایب به شرح زیر است:

  • حمل و نقل هوایی می تواند هزینه های بالاتری نسبت به سایر گزینه ها داشته باشد و برای همه کالاها مناسب نیست.
  • پروازها ممکن است با تاخیر یا لغو شوند.
  • در هر فرودگاهی مالیاتی وجود دارد که باید پرداخت شود.
  • معمولاً هزینه های اضافی سوخت و ارز به هزینه های حمل و نقل اضافه می شود.
  • حمل و نقل اضافی ممکن است از فرودگاه تا مقصد نهایی مورد نیاز باشد.

این روش یکی از بهترین روش های حمل و نقل است. اگر هنوز نمی دانید بهترین روش حمل و نقل بین المللی چیست، برای کالاهایی که محدودیت زمانی دارند، این روش یکی از بهترین روش ها محسوب می شود.

حمل و نقل دریایی برای تجارت بین المللی

انواع حمل و نقل دریایی برای تجارت بین المللی

شکل۳: انواع حمل و نقل دریایی برای تجارت بین المللی

اگر تجارت نیاز به حمل و نقل مقادیر زیادی کالا دارد اما فشاری برای تحویل سریع وجود ندارد، حمل و نقل از طریق دریا ممکن است مناسب باشد. این روش مزایای زیادی دارد. مزایای حمل و نقل دریایی به شرح زیر است:

  • امکان ارسال حجم زیاد با هزینه کم
  • ایمنی بسیار بالا

    حمل و نقل دریایی نیز دارای معایبی است که در ادامه به آنها می پردازیم:

  • حمل و نقل از طریق دریا می تواند کندتر از سایر سیستم های کشتیرانی باشد و آب و هوای بد باعث تاخیر بیشتر می شود.
  • مسیرها و جدول زمانی معمولا انعطاف ناپذیر هستند.
  • پیگیری پیشرفت کالا مشکل است.
  • مالیات بندر ممکن است بالا باشد.
  • نرخ پایه حمل و نقل مشروط به افزودن سوخت و ارز است.

شخصی که می خواهد کالا را با کشتی حمل کند باید از کالای حمل شده خود با بیمه محافظت کند. اما طبق کنوانسیون دریایی، بیمه های محدودی وجود دارد. بنابراین توصیه می شود بیمه تکمیلی مانند بیمه حمل و نقل عمومی داشته باشید.

برای حمل و نقل کالاهای خطرناک، باید مجوز حمل و نقل کالاهای خطرناک را دریافت کنید. فهرست کالاهای خطرناک از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. این لیست توسط دولت ها اجرا می شود و ممکن است پس از مدتی محصولی به لیست کالاهای خطرناک اضافه یا حذف شود.

 

حمل و نقل جاده ای برای تجارت بین المللی

 

حمل و نقل جاده ای برای تجارت بین المللی

شکل۴: حمل و نقل جاده ای برای تجارت بین المللی

 

استفاده از جاده برای حمل و نقل در مسافت های کوتاه بهترین گزینه است زیرا از نظر هزینه و زمان خریدار یا فروشنده را آزار نمی دهد. حمل و نقل زمینی می تواند انعطاف پذیرترین گزینه برای تجارت بین المللی باشد. این روش معمولا سریع و کارآمد است. مزایای حمل و نقل جاده ای به شرح زیر است:

  • کم هزینه است.
  • امکان استفاده از شبکه های گسترده جاده ای وجود دارد.
  • امکان برنامه ریزی حمل و نقل و ردیابی محل کالا وجود دارد.
  • تحویل امن و خصوصی است.

خطرات حمل و نقل جاده ای به شرح زیر است:

  • مسافت های طولانی زمینی ممکن است بیشتر طول بکشد.
  • ممکن است به دلیل ترافیک و خرابی تاخیر ایجاد شود.
  • خطر آسیب دیدن کالاها به خصوص در مسافت های طولانی وجود دارد.
  • عوارض در برخی کشورها بالاست.
  • مقررات مختلف جاده ای و ترافیکی در برخی کشورها محدود کننده و آزاردهنده است.

شما می توانید وسایل نقلیه یا حامل های خود را به راحتی انتخاب کنید. برای راه اندازی وسایل نقلیه خود، باید مجوزها، هزینه سوخت، مقررات، آموزش راننده و مالیات را در نظر بگیرید.

حمل و نقل بین المللی کالاهای خطرناک از طریق جاده تابع مقررات بین المللی به ویژه موافقت کشور مربوطه در خصوص حمل و نقل بین المللی کالاهای خطرناک از طریق جاده می باشد. رانندگان وسایل نقلیه حامل کالاهای خطرناک باید گواهینامه اجباری آموزش کالاهای خطرناک را داشته باشند. تمام خودروهای تجاری حامل کالاهای خطرناک باید تست های ویژه ای را پشت سر بگذارند و استانداردهای خاصی را رعایت کنند. این دسته از کالاها به عنوان خطرناک تعریف می شوند: مواد خورنده، مواد منفجره، مایعات و جامدات قابل اشتعال، گازها، مواد اکسید کننده، مواد رادیواکتیو و مواد سمی و سلاح.

 

حمل و نقل ریلی برای تجارت بین المللی

 

حمل و نقل ریلی برای تجارت بین المللی

شکل۵: حمل و نقل ریلی برای تجارت بین المللی

 

ارزان ترین روش حمل و نقل، حمل و نقل ریلی است. حمل و نقل ریلی روشی مقرون به صرفه و کارآمد برای جابجایی کالا است و مزایای زیادی دارد.

خطرات حمل و نقل ریلی:

مسیرها و جدول زمانی موجود، به ویژه در مناطق دور افتاده، انعطاف پذیر نیستند.
این روش می تواند گرانتر از حمل و نقل جاده ای باشد.
خرابی مکانیکی یا توسعه صنعتی سیستم ریلی می تواند خدمات را مختل کند.

هر کشوری قوانین راه آهن خود را دارد. به عنوان مثال، کنوانسیون حمل و نقل بین‌المللی با راه آهن (COTIF) یک سیستم حقوقی در ۴۵ کشور اروپا، شمال آفریقا و خاورمیانه است که اعضای OTIF، یک سازمان بین‌المللی برای حمل‌ونقل ریلی بین‌المللی هستند.

برای حمل کالاهای خطرناکی که دارای کد کالاهای خطرناک سازمان ملل هستند یا کالاهایی که توسط متصدی حمل و نقل خطرناک تلقی می شوند، تکمیل اظهارنامه کالاهای خطرناک ضروری است.

شرکت حمل و نقل چیست؟

شرکت حمل و نقل بین المللی اساساً به شرکت هایی اطلاق می شود که محموله صاحبان کالا را تحت عملیات لجستیک حمل و نقل یا ترانزیت کالا تحت پوشش قرار می دهند. این شرکت ها با حضور در بنادر، مرزها و گمرکات پیک، حمل و نقل و مراحل قانونی حمل کالا را برای مشتریان انجام می دهند. برای ارائه این خدمات از ۴ روش لجستیک زمینی، دریایی، هوایی و ریلی استفاده می شود.

شرایط حمل و نقل:

حال بیایید در مورد برخی از اصطلاحات ذکر شده در بالا صحبت کنیم:

فعالیت شغلی:

عبارت است از انتقال فوری کالا از کشوری به کشور دیگر با یکی از روش های حمل و نقل و طبق قرارداد حمل.

فعالیت حمل و نقل:

یعنی هماهنگی ترتیب حمل و نقل کالا به یکی از روش های زمینی، هوایی، دریایی یا ترکیبی از آنها. همچنین انجام خدمات مربوط و قبول مسئولیت بر اساس بارنامه صادره و قراردادهای منعقده.

خدمات لجستیک:

لجستیک در لغت به معنای حرکت از مکانی به مکان دیگر است، در واقع دانشی است که می توان از آن برای کنترل و مدیریت فرآیند تولید و عرضه کالا و خدمات استفاده کرد. در واقع فرآیند برنامه ریزی، اجرا و نظارت بر خدمات و اطلاعات مربوط به حمل و نقل و نگهداری کالا از مبدا تا محل مصرف است. این فرآیند با هدف تامین نیازهای مشتری اعم از جریان های داخلی و خارجی، داخلی و خارجی انجام می شود. لجستیک معکوس نیز به مجموعه فعالیت هایی گفته می شود که برای پایان دادن به چرخه عمر محصول انجام می شود. این فعالیت شامل بازگرداندن کالاها و محصولات به تولیدکنندگان یا توزیع کنندگان برای تعمیر و بازیافت است.

هدف اصلی خدمات حمل و نقل و لجستیک بهبود و بهینه سازی خدمات و رضایت مشتریان است. مهمترین مسئله در بین صاحبان کالا و اپراتورهای زنجیره تامین در حوزه لجستیک، کاهش هزینه های مرتبط با فعالیت های لجستیکی و در نتیجه کاهش هزینه های زنجیره تامین است. امروزه در دنیا بهترین نوع زنجیره تامین از نظر هزینه، تمرکز فعالیت های مربوط به تجمیع و توزیع در یک مکان است. که باعث کاهش هزینه های حمل و نقل، انبارداری و کنترل و جابجایی موجودی به دلیل ایجاد مقیاس می شود.

یکی از راهکارهایی که در دهه ۱۹۷۰ در اروپا به منظور افزایش بهره وری در زنجیره تامین و کاهش هزینه های لجستیک ارائه شد و به سرعت در مدیریت زنجیره تامین جایگاه ویژه ای پیدا کرد، ایجاد نقاط لجستیکی ویژه با هدف تجمیع لجستیک است. . فعالیت ها، تخصصی شدن و افزایش کیفیت و دامنه خدمات. تدارکات بود.

خدمات لجستیک در حمل و نقل شامل بخش های زیر است:

  • لجستیک داخلی
  • لجستیک خارج از مرزهای کشور
  • لجستیک در داخل مرزهای یک کشور

ترانزیت: یعنی انتقال کالا بدون گمرک از گمرکی به گمرک دیگر البته با نظارت گمرک. ترانزیت یک انتخاب مقرون به صرفه برای کشورهایی است که قادر به تولید برخی کالاها نیستند یا ضعیف هستند. ترانزیت در ساده ترین معنای حمل و نقل کالا یا سایر اقلامی است که توسط فروشنده ارسال شده، اما هنوز به دست خریدار نرسیده و در راه است.

از آنجایی که ترانزیت یک فعالیت بین المللی است، هر کشوری برای ترانزیت با سایر کشورها باید قوانین خود را با قوانین بین المللی تطبیق دهد.

حمل و نقل بین المللی یکی از حساس ترین مراحل یک تجارت سودآور است و تجار موفق با علم به این موضوع همواره به دنبال مطمئن ترین و در عین حال سریع ترین راه برای حمل کالای خود هستند. شرکت آوندیات کارگزار رسمی گمرک ایران همواره در راستای تسهیل تجارت و ارائه خدمات یکپارچه در زمینه حمل و نقل و ترانزیت بین المللی کالا به منظور رفع نیاز تجار و بازرگانان و جلب رضایت آنان تلاش می کند.

 

 

 

در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 3 =