دور اظهاری واردات کالا در سایت EPL در 7 مرحله
معرفی مراحل ترخیص کالاهای وارداتی
1. ثبت اظهارنامه از طریق EPL
تهیه اظهارنامه گمرکی وارداتی و ثبت اطلاعات کالا در سامانه گمرکات کشور اولین قدم برای ترخیص است. اظهارنامه گمرکی از طریق سامانه اینترنتی EPL تهیه میشود که تقریبا تمامی گمرکات به آن متصل هستند. برای تنظیم اظهارنامه واردات از راه دور، باید برخی از اطلاعات شخصی را ثبت کنید و سپس یک شماره شبا دریافت کنید.
2. دریافت کوتاژ
مرحله دوم، اظهار کالا است. مدارک دریافتی از صاحب کالا در قسمت احراز هویت گمرکی بررسی و در صورت تایید کوتاژ درج میشود. هر اظهارنامه دارای یک شماره کوتاژ مخصوص میباشد و پس از صدور آن شماره، اظهارنامه تایید میشود.
3. تعیین مسیر گمرکی
گمرک پس از دریافت شماره کابین و تنظیم دور اظهارنامه واردات، پس از بررسی اطلاعات دریافتی، مسیری را برای عبور کالا انتخاب میکند.
4. کنترل و ارزیابی کالا
کالاها به دو صورت کنترل و ارزیابی میشوند. در حالت اول، کالا توسط ارزیاب گمرک بررسی و با مدارک مطابقت میدهند. در مورد دوم رئیس گمرک بازرسی میکند.
5. اخذ مجوزهای لازم
مجوزهایی مانند پروانه استاندارد، قرنطینه، بهداشت، تجهیزات رادیویی و مخابراتی، تجهیزات پزشکی، جهاد، وزارت راه، مالیات و … در این قسمت ارائه میشود.
6. تدوین و بررسی تعرفه های کالا توسط کارشناس
تمامی مدارک و الزامات ورودی در این مرحله توسط کارشناس خدمات بررسی میشود. امضاها و روند نهایی پرونده توسط رئیس سرویس بررسی و در نهایت تاییدیه وی را میگیرند.
7. پرداخت و سند ترخیص کالا صادر شده
مبلغ اعلامی از گمرک توسط صاحب کالا یا نماینده آن در این مرحله به حساب گمرک واریز میشود و پس از ارائه فیش پرداختی، پروانه سبز گمرکی برای آنها صادر میشود.
8. خروج از گمرک
بارنامه پس از بررسی مجوز سبز گمرکی صادر میشود و صدور آن نشان میدهد که کالا به صاحب خود تحویل و امکان بارگیری وجود دارد.
اهمیت تنظیم دور اظهاری واردات و دوره اظهارنامه گمرکی
کلیه اطلاعات مربوط به کالاهای وارداتی یا صادراتی در اظهارنامه گمرکی ثبت میشود. پس از تنظیم اظهارنامه و ارائه آن، در صورت عدم مغایرت بین اظهارنامه و فهرست کالا، مجوزهای لازم برای خروج کالا از گمرک صادر میشود.
تنظیم دور اظهارنامه واردات و ارائه آن جهت اطلاع به گمرک. به طوری که گمرک دقیقا بداند کالای وارداتی چیست و ارزش کالای وارداتی چقدر است. در صورتی که اظهارنامه حاوی اطلاعات نادرست باشد یا محتوای آن با محتویات کالا مطابقت نداشته باشد، واردکننده موظف به پرداخت جریمه میباشد.
منظور از دور اظهاری واردات چیست؟
همانطور که در بالا اشاره کردیم، اظهارنامه واردات یک سند رسمی است که در آن مشخصات کالای وارداتی برای تشریفات گمرکی مشخص شده است. با استفاده از سامانه جامع گمرکی میتوانید از اظهارنامه واردات از راه دور استفاده کرده و کالا را وارد کنید.
سند SAD با استفاده از دور اظهارنامه گمرکی و انجام عملیات و سپس تکمیل اظهارنامه صادر میشود. (در حال حاضر به اظهارنامه های مورد استفاده در گمرک، اظهارنامه SAD (سند واحد اداری) میگویند که در سامانه خودپرداز اطلاعات گمرکی استفاده میشود.)
راهنمای دوراظهاری واردات کالا در سایت EPL
به منظور ترخیص کالا در وب سامانه EPL (پنجره واحد تجارت فرامرزی) ایجاد شد و هدف آن تسریع در روند ترخیص کالا و امور گمرکی میباشد. برای راه اندازی دور اظهاری واردات کالا مراحلی وجود دارد که در زیر توضیح خواهیم داد
1- ورود به سامانه جامع گمرکی (EPL)
برای ورود به این سامانه ابتدا به آدرس epl.irica.ir رفته و نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید. برای دریافت کد باید به صورت حضوری به گمرک مراجعه و کد فعال سازی خود را برای استفاده از سامانه تحویل دهید.
همچنین برای اشخاص حقوقی، کد ملی مدیرعامل، شناسه ملی و برای اشخاص حقیقی، نام کاربری همان کد ملی شخص است. اشخاص حقوقی مانند شرکت ها نام کاربری و رمز عبور متفاوتی دریافت میکنند. پس از ورود به سامانه EPL میتوانید امور گمرکی خود را انجام دهید.
2- دریافت اطلاعات از سامانه جامع معاملات
پس از طی مراحل لازم و پس از دریافت شناسه اظهارنامه در سامانه ثبت سفارش سامانه جامع تجارت به آدرس www.ntsw.ir امکان ورود اطلاعات به سامانه الکترونیکی گمرک وجود دارد. ابتدا شناسه بیانیه را در قسمت شماره پیگیری ثبت سفارش بنویسید و وارد مرحله بعدی شوید.
3- پرینت برگه پیش اظهار
به منظور ارائه فرم اظهارنامه عمومی، این پرینت در اختیار کاربر قرار میگیرد. کاربران با چاپ این صفحه میتوانند اطلاعات اولیه را روی کاغذ ثبت کرده و در زمان مناسب اطلاعات را در سیستم وارد کنند. پرینت گرفتن از اطلاعات ثبت شده هنگام ثبت اظهارنامه از راه دور، سایر مراحل ترخیص را آسان تر میکند.
4- تکمیل اطلاعات اظهارنامه
اطلاعات مربوط به هر محصول در این مرحله وارد میشود.
5- اضافه کردن اسناد
گزینه اضافه کردن اسناد در سیستم، افزودن اسناد جدید است.
6- قوانین و موافقت نامه ها
در صورت موافقت با متن نوشته شده در قسمت قوانین، گزینه پذیرش را انتخاب کرده و وارد مرحله نهایی شوید.
7- تایید نهایی
مدارک بارگذاری شده در این قسمت نمایش داده میشود و اطلاعات اظهارنامه برای ثبت و دریافت شماره سریال سامانه هوشمند تهیه میشود.
مدارک مورد نیاز
بر اساس اطلاعیه صادره از سوی گمرک، در صورتی که مشخصات کالا طبق فرمت های استاندارد بین المللی به گمرک اظهار شود، اسناد ضمیمه اظهارنامه های گمرکی پذیرفته میشود. اظهارنامه باید به گونهای تنظیم شود که شامل کلیه موارد پیش فاکتور، مانیفست، لیست خرید و لیست بستهبندی باشد.
مدارک مورد نیاز ضمیمه اظهارنامه جهت بارگذاری تصویر مدارک در سامانه گرد اظهارنامه عموماً شامل موارد زیر میباشد:
- قبض انبار
- بارنامه یا مانیفست
- ترخیصیه
- ثبت سفارش
- پیش فاکتور
- فاکتور
در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.