جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

021-86087415

بهترین روش برای صادرات کالا چیست؟ معایب و مزیت ها

صادرات یعنی انتقال کالا از یک کشور به کشور دیگر که البته فقط کالا نیست و امکان صادرات خدمات به کشورهای دیگر نیز وجود دارد. البته انتقال کالا در صورتی صادرات نامیده می شود که از طریق مجاری قانونی و گمرکی کشور انجام شود و کلیه تعرفه ها و عوارض مربوط به آن پرداخت شود.

در غیر این صورت مثل قاچاق است و قانونی نیست. بسیاری از شرکت ها محصولات خود را به کشورهای مختلف دنیا ارسال و صادر می کنند. هیچ محدودیتی برای محصولات خاصی وجود ندارد و تولید کنندگان می توانند محصولات خود را به دورترین مناطق موجود ارسال کنند.

مزایا و معایب صادرات کالا چیست؟

همانطور که در قسمت قبل اشاره شد، امروزه بسیاری از شرکت ها محصولات و خدمات خود را به کشورهای مختلف جهان صادر می کنند و این امر باعث می شود روابط اقتصادی و فرهنگی بین کشورها بسیار خوب باشد. اگر می خواهید با مزایا و معایب صادرات آشنا شوید، در متن زیر با ما همراه باشید:

مزایای صادرات

کاهش هزینه های تولید
حفظ موقعیت رقابتی در بازارهای جهانی
افزایش و حفظ کیفیت محصولات تولیدی
افزایش توانایی ها و مهارت های کارکنان
سهم بازار هدف را افزایش دهید
افزایش سود
برند خود را در سطح جهانی معرفی کنید
واردات ارز به چرخه اقتصادی کشور
رقابت با بهترین برندهای خارجی

بسیاری از شرکت ها با توجه به خطرات و معایب صادرات به صادرات محصولات و کالاهای خود ادامه می دهند، زیرا به خوبی می دانند که با رعایت تمامی اصول مربوط به روش صادراتی می توانند از مزایای فراوان آن بهره مند شوند. .

معایب صادرات

صادرات برای بنگاه های کوچک و متوسط بسیار دشوار است.
تفاوت های فرهنگی در برخی موارد مشکلات بزرگی ایجاد می کند.
عدم دسترسی آسان به خدمات پس از فروش یکی از دغدغه های خارجی ها در استفاده از محصولات شماست.
صادرکنندگان فرآیند نحوه صادرات را طی کرده اند که در بسیاری از موارد بسیار سخت و طولانی است.
خطرات فرآیند صادرات را بشناسید و مدیریت کنید

صادرات به معنای فرصت های بیشتر، اما خطرات بیشتر است. اگرچه محیط های کسب و کار بین المللی در طول سال ها به طور قابل توجهی تغییر کرده است، خطراتی که صادرکنندگان هنگام فروش محصولات و خدمات خود در کشورهای دیگر با آن مواجه هستند، همچنان باقی است.

اولین گام در مدیریت ریسک های صادراتی ساده است – اما گاهی اوقات نیاز به توضیح مفصل دارد: ابتدا باید منابع هر ریسک را شناسایی کنید و سپس آن ریسک ها را به حداقل برسانید.

افراد زیادی هستند که می توانید برای کمک به آنها مراجعه کنید. انتخاب شرکای صادراتی و مشاوره تخصصی مناسب گامی مهم در کاهش این خطرات است. مشاور بانکی و ارزی، مشاور حقوق بین الملل و وکلا، مشاور بیمه، کارگزاران حمل و نقل و گمرک و کارگزاران ترخیص کالا نیز باید بتوانند در صورت مواجهه با خطراتی که ممکن است در بازارهای خارجی رخ دهد، شما را راهنمایی کنند.

 انواع خطرات عبارتند از:

  • ریسک سیاسی – سیاسی
  • ریسک قانونی
  • قرنطینه – خطر پیروی از قرنطینه
  • ریسک نرخ ارز
  • خطر عدم پرداخت
  • حمل و نقل – ریسک لجستیک

وضعیت صادرات کالا ایران با دنیا چگونه است؟

وضعیت صادرات کالا در ایران: بر اساس آخرین گزارش های جهانی، ایران چهل و ششمین کشور جهان از نظر صادرات است. در سال 1402 ایران 53.3 میلیارد دلار صادرات و 59.66 میلیارد دلار واردات داشته و در نتیجه تراز تجارت خارجی ایران 6 میلیارد دلار منفی شده است. در سال 1402 تولید ناخالص داخلی ایران 161 هزار میلیارد تومان و سهم هر ایرانی از تولید ناخالص داخلی 20.8 هزار دلار است.

آمار تجارت خارجی

شکل1: آمار تجارت خارجی

بزرگترین صادرات ایران نفت خام (11,940,760,137 دلار)، پلیمر اتیلن (2.75 میلیارد دلار)، الکل اکریلیک (1.36 میلیارد دلار)، فرآورده های نفتی تصفیه شده (1.32 میلیارد دلار)، سنگ معدن (119 میلیارد دلار) است.
مهم ترین مقاصد صادراتی ایران چین (12.5)، عراق (8)، ترکیه (6) و امارات متحده عربی (4) هستند.

بیشترین صادرات ایران به 20 کشور

شکل2: بیشترین صادرات ایران به 20 کشور

بهترین راه برای صادرات کالا چیست؟

صادرات آرزوی بزرگ بسیاری از تولیدکنندگان محصول ایرانی است. تولیدکنندگان مختلف اعم از کشاورز، صنعت گران و… مدام به دنبال راه هایی برای صادرات کالا و کسب ارز برای خود هستند.

بهترین روش برای صادرات کالا چیست؟

شکل3: بهترین روش برای صادرات کالا چیست؟

نکته مهم و اساسی در معرفی این مبحث توجه به عدم آشنایی اکثر متقاضیان با روند کلی و مراحل صادرات می باشد. پیش از این بارها و در مقالات بسیاری جزئیات فرآیند صادرات را بررسی کرده ایم. بنابراین باید در نظر داشت که شروع فرآیند صادرات و ورود به این عرصه پیچیده نیازمند تلاش، مطالعه و تلاش فراوان است. بنابراین افرادی که معتقدند بدون مطالعه و سخت کوشی می توانند وارد عرصه صادرات شوند و سودهای کلانی کسب کنند، می توانند مطالعه این مقاله را همینجا به پایان برسانند! ورود به عرصه صادرات بسیار سخت است.

دومین نکته قابل توجه نگرش تولیدکنندگان به روش صادراتی است. اکثر تولیدکنندگان پیشنهاد می کنند که صادرکننده کالاهای خود را صادر کند و سپس سود صادراتی را با تولیدکننده تقسیم کند. این پیشنهاد که هرگز در دنیای واقعی اجرا نمی شود، پیشنهادی خام و نسنجیده است.

اما بهترین راه برای صادرات کالا چیست:

1- صادرات از طریق واسطه:

در این روش که ممکن است از نظر برخی تولیدکنندگان روش خوبی باشد، شرکت های مدیریت صادرات به عنوان واسطه صادرات محصول را بر عهده می گیرند. پیش از این در مقاله ای به بررسی عملکرد شرکت های مدیریت صادرات پرداخته ایم. این روش در دنیا روش مناسب و رایجی است اما در ایران نه!

در کشور ما به دلیل شرایط خاص اقتصادی و تعامل بخش‌های مختلف تولید، صنعت و تجارت، هرگز شرکت‌های مدیریت صادرات واقعی با کارکرد مورد انتظار تأسیس نشده‌اند. اکثر شرکت هایی که تحت عنوان مدیریت صادرات در کشور فعالیت می کنند صرفا شرکت های واسطه ای هستند که فعالیت دلالی دارند. در 99 درصد موارد شروع فعالیت با این شرکت ها نتیجه ای جز ضرر برای تولید کننده ندارد.

برخی از مهم ترین دلایل عدم همکاری با این شرکت ها عبارتند از:

  • شرکت های مدیریت صادرات در چارچوب اقتصادی کشور ناشناخته هستند و فعالیت آنها تحت نظارت دقیق دولت نیست. بنابراین قرارداد منعقده بین تولیدکننده و این گونه شرکت ها جنبه صنفی ندارد. به عبارت دیگر، اگر این گونه شرکت ها حق و سهم سود یا حتی کالای شما را به عهده نگیرند، تنها می توانید به مراجع قضایی شکایت کنید و راه طولانی و پرهزینه ای را برای گرفتن حقوق از دست رفته خود طی کنید.
  • برای صادرات محصول این صادرات باید از طریق شخص حقیقی یا حقوقی دارای کارت بازرگانی انجام شود. شرکت هایی که تحت عنوان مدیریت صادرات در ایران فعالیت می کنند کالای شما را از طریق کارت بازرگانی خود صادر می کنند. تا اینجای کار همه چیز به نفع شماست و با گرفتن کارت ویزیت خیالتان راحت می شود! اما باید توجه داشته باشید که طبق قوانین گمرکی کشور، دارنده کارت بازرگانی به عنوان صاحب کالای صادراتی شناخته می شود. در این صورت شما محصول خود را به طور کامل به دارنده کارت بازرگانی تحویل داده اید. اگر شرکت به شما پول ندهد، نمی توانید کاری انجام دهید زیرا در واقع مالک کالا نیستید!
  • به دلیل مشکلات تحریمی، بیشتر ارزهای صادراتی از طریق روش های غیرمستقیم و با استفاده از خدمات مبادله ای به ایران منتقل می شود. در نتیجه شرکتی که تحت عنوان مدیریت صادرات فعالیت می کند، به راحتی می تواند ادعا کند که ارز صادراتی بلوکه شده و عملا دست شما را در پوست گردو می گذارد! و باز هم تو می مانی و راهروهای بی پایان مجالس قانونی

موارد فوق تنها بخشی از مشکلاتی بود که شرکت های سودجو با وعده های واهی برای تولیدکنندگان ایجاد می کنند.

از سوی دیگر برای رفع این مشکل برخی تولیدکنندگان به دنبال فروش محصولات خود به قیمت صادراتی به تجار ایرانی هستند. این مورد عملا اتفاق نمی افتد و نیازی به رسیدگی بیشتر ندارد. واضح است که تجار و شرکت های صادرکننده محصولات را از بازار داخلی با قیمت پایین تهیه می کنند و هرگز سود تولیدکننده را با صادرات شریک نمی کنند.

۲- صادرات مستقیم:

این تنها راه عملی و واقعی برای صادرات است. تمامی تولیدکنندگانی که در این زمینه موفق هستند وارد مسیر صادرات می شوند. و درآمدشان را صدها برابر می کنند. اگر شما یک تولید کننده علاقه مند به صادرات هستید، از مشاوره ما استفاده کنید. و سعی کنید خودتان وارد این عرصه شوید. اما سوال بزرگی که هنگام تصمیم گیری برای ورود به این حوزه مطرح می شود: چگونه یک تولیدکننده بدون دانش تجاری می تواند وارد عرصه صادرات شود؟ پاسخ روشن است: با استفاده از مشاوره افراد متخصص در این زمینه.

نحوه اخذ مجوزهای لازم برای صادرات کالا

اخذ مجوزهای لازم برای صادرات کالا مستلزم یک سری مراحل است که صادرکننده باید به ترتیب آنها را طی کند. در ادامه این موارد را به طور کامل برای شما بررسی کرده ایم:

  • قرارداد با شرکت های حمل و نقل و بیمه برای کالاهای صادراتی
  • در این مرحله صادرکننده باید با یک شرکت حمل و نقل مطمئن قرارداد حمل و نقل امضا کند. و علاوه بر آن محصولی را که قصد صادرات دارد بیمه کند.
  • گواهی بازرسی کالا را دریافت کنید
  • هنگام صادرات محصول، گواهی بازرسی محصول را دریافت می کنیم. این مرحله توسط خریدار انجام می شود و باید موسساتی انتخاب شوند که مورد تایید طرفین قرارداد باشند.
اخذ گواهی مبدأ کالا

اخذ گواهینامه از محلی که قرار است صادرات انجام شود یکی از مهمترین مراحل در مسیر صادرات کالا می باشد. در این قسمت فاکتور فروش صادر و به تایید اتاق بازرگانی می رسد. همچنین اتاق بازرگانی با مدارکی که دریافت می کند مانند تصویر پروانه گمرکی، تصویر بارنامه و کپی فاکتور فروش، گواهی مبدأ کالا را صادر می کند.

ارسال کالا به کشور مقصد

تقریباً در آخرین مرحله نحوه صادرات کالا، به ارسال کالا به مقصد می رسیم. صادرکننده مجوز صادرات را به اداره حمل و نقل می دهد. و آن شرکت کالا را بر اساس بارنامه بارگیری می کند و به مقصد می فرستد.

چند نکته کلیدی در مورد نحوه صادرات کالا

در مسیر صادرات دقت کنید، پیگیری و کسب تجربه از عوامل بسیار مهمی است، در واقع با یک بار صادرات کالا به تمام مراحل و روش های صادرات مسلط نخواهید شد، باید این کار را ادامه دهید. . در دنیای رقابتی امروز، یکی از مهمترین مسائل در صادرات کالا، بسته بندی است. اگر بتوانید کالاهای صادراتی را با بسته بندی استاندارد و مطلوب تهیه کنید، قطعا موفقیت بیشتری کسب خواهید کرد. هرچه در بسته بندی موفق تر باشید، در بازار رقابتی و دیده شدن محصولات موفق تر خواهید بود.

نحوه و چگونگی صادرات کالا تنها طی برخی مراحل اداری نیست. و باید کیفیت محصول را در تمام سال های کاری خود حفظ کنید وگرنه به زودی از بازار حذف خواهید شد. همیشه راه های جدید بازاریابی را کشف کنید و نمایشگاه های کشورهای مقصد را فراموش نکنید. برندسازی از جمله کارهایی است که در بازاریابی محصول بسیار مهم است. و با این کار می توانید محصول را به خوبی معرفی کنید.

مدارک لازم جهت صادرات کالا

برای کار میدانی باید مدارک لازم برای شناسایی کالا را بدانیم. این اسناد عبارتند از:

  • کارت بازرگانی که باید از اتاق های بازرگانی به نام صادرکننده دریافت شود.
  • مجوزی که برای صادرات کالا باید در دست باشد.
  • از دیگر مدارک لازم برای شناسایی کالا می توان به گواهی سلامت و قرنطینه برای انواع محصولات اشاره کرد.
  • داشتن گواهی استاندارد برای محصول مذکور در مواردی که محصول مشمول مقررات اجباری استاندارد باشد.
  • یکی دیگر از مدارک لازم برای تحقق داشتن گواهینامه انرژی اتمی است که به آن گواهی کالای متعارف نیز می گویند.
  • تهیه لیست بسته بندی بسته بندی در صورتی که محصول متنوعی باشد.
  • داشتن شناسنامه فرش برای ساخت فرش دستباف ضروری است.

مجوزهای صادرات کالا

مجوزهای صادراتی یکی از مدارک ضروری و بسیار مهم برای صادرات کالا می باشد. به طور کلی کالاهای صادراتی بر اساس مجوز صادرات به سه دسته تقسیم می شوند.

کالاهای مجاز: این نوع کالاها کالاهایی هستند که با رعایت الزامات قانونی نیازی به صدور مجوز ندارند. منظور از قوانین قوانینی است که برای صادرات برخی کالاها باید رعایت شود. این نوع قانون شامل معیارهای استاندارد، گواهی سلامت انسان، حیوان و گیاه است.

کالای مشروط: این نوع کالا شامل کالاهایی است که صادرات آن با اخذ مجوز انجام می شود. با اعلام موافقت وزارتخانه های ذیربط که به آن موافقت عمومی می گویند، پس از ابلاغ به گمرک، وزارت بازرگانی برای اخذ مجوز برای هر صادرات نیازی به مراجعه به وزارتخانه یا سازمان مربوطه نخواهد داشت. از کالاهای مشمول تایید

کالاهای صادراتی ممنوع: کالاهای صادراتی ممنوع کالاهایی هستند که صادرات آنها به موجب قانون ممنوع است. دولت می تواند با توجه به شرایط زمانی خاص و با رعایت قوانین مربوطه صادرات این نوع کالاها را ممنوع کند.

گواهی های مورد نیاز صادرات کالا

گواهی بهداشت گیاهی

یکی از مدارک لازم برای صادرات کالا می باشد. طبق ماده 18 آیین نامه اجرایی قانون حفظ نباتات کشور، کلیه فرآورده های گیاهی که از ایران به کشورهای دیگر صادر می شود توسط کارشناسان قرنطینه بررسی می شود و در صورت تایید سلامت محصول، گواهی بهداشت گیاهی دریافت می کنند.

گواهی سلامت دام

از دیگر مدارک مورد نیاز برای صادرات کالا بر اساس ماده ۷ قانون دامپزشکی کشور برای ورود و خروج هر نوع دام زنده، تخمک بارور شده، اسپرم حیوانی، فرآورده های خام دامی، دارو می باشد. ، واکسن، سرم و مواد بیولوژیکی. سموم و داروهای دامپزشکی که برای ساخت این مواد مورد نیاز است باید به تایید وزارت جهاد سازندگی برسد.

گواهی استاندارد

یکی دیگر از مدارک لازم برای صادرات کالا می باشد. در صورت در نظر گرفتن مقررات استاندارد اجباری صادرات کالا، اخذ گواهی استاندارد از موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی الزامی است.

گواهی انرژی اتمی

یکی دیگر از مدارک لازم برای صادرات کالا است. در صورتی که محصول صادراتی شامل ضایعات غذایی یا فلزی باشد، اخذ و ارائه گواهی مربوط به سازمان انرژی اتمی در داخل کشور الزامی است.

فرم عدل بندی

یکی از مدارک لازم برای صادرات کالا می باشد. در صورتی که محصول صادراتی بیش از یک بسته داشته باشد و محتویات بسته بندی ها متنوع باشد، ارائه لیستی که محتویات بسته را نشان می دهد الزامی است.

در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است