جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

021-86087415

ترخیص لیفتراک از گمرک در 9 مرحله ساده

ترخیص لیفتراک از گمرک: هر روز با پیشرفت تکنولوژی، امکانات و رفاه برای انسان ها بیشتر می‌شود. با صنعتی شدن کارخانجات به این فکر افتادند که برای رفع نیاز و حمل کالا و تجهیزات به ماشینی مانند لیفتراک نیاز است. این وسیله برای جابجایی و بلند کردن وسایل بسیار مفید است و در اکثر کارخانه های بزرگ از چندین لیفتراک استفاده می‌شود.
واردات کالا به یک کشور زمانی اتفاق می‌افتد که کشور مورد نظر نتواند مواد اولیه و نیروی انسانی کافی برای تولید کالای مورد نظر را تامین کند، بنابراین واردات بهترین گزینه است. پس از واردات و بررسی های لازم نوبت به ترخیص کالا و رسیدن آن به صاحب کالا می‌رسد. بنابراین باید مراحل مشخص شده را به ترتیب طی کنید و با ارائه مدارک و مجوزهای لازم صحت و کیفیت کالا را در گمرک اثبات کنید.

 

لیفتراک چیست؟

لیفتراک (به معنای فورک لیفت) نوعی ماشین صنعتی جدید است که از اهرم هایی با اشکال مختلف برای بلند کردن، حمل و نگهداری انواع بارها مانند تیر آهن، بشکه و … استفاده می‌کند. با توجه به پیشرفت تکنولوژی های صنعتی، نیاز به واردات و ترخیص لیفتراک بسیار مهم است.
اولین نوع لیفتراک توسط شرکت آمریکایی کلارک برای استفاده در راه آهن معرفی شد. و در طول جنگ جهانی اول به دلیل محدودیت نیروی انسانی بسیار مورد استفاده قرار گرفت. لیفتراک از دکل، شاخک و الحاقیاتش ساخته شده و قابلیت جابجایی بارهای سنگین را دارد. کارخانه ها مقدار بار مجاز برای جابجایی هر لیفتراک را درج می‌کنند.
در واقع این ابزار پرکاربردترین ابزار جابجایی تجهیزات سنگین است که می‌تواند کارایی کارخانجات بزرگ تولیدی و صنعتی را چند برابر کرده و کار آنها را تسهیل کند. به همین دلیل و با توجه به پیشرفت تکنولوژی صنعتی، تجار و بازرگانان در زمینه ابزارآلات صنعتی خواستار واردات و ترخیص لیفتراک هستند و به دنبال راهی آسان برای این کار هستند.

با توجه به هزینه های بالای ابزار صنعتی، واردات و ترخیص لیفتراک های مستعمل منطقی و مقرون به صرفه تلقی می‌شود.

 

انواع دستگاه لیفتراک برای واردات

  1. لیفتراک های دوگانه سوز و هیبریدی: سوخت این لیفتراک بنزین و گاز می‌باشد که به لیفتراک دوگانه یا هیبریدی معروف است. از مزایای این ماشین می‌توان به کارایی و توانایی آن با برق اشاره کرد.
  2. لیفتراک برقی: این خودرو با برق کار می‌کند و بدون آن امکان راه اندازی وجود ندارد. لیفتراک برقی برای انبارها و تولیداتی که مصرف سوخت فسیلی آنها به حداقل رسیده است استفاده می‌شود. یکی از مزایای این لیفتراک عدم وجود دود و آلاینده و صدای بسیار کم است.
  3. لیفتراک دیزلی: این لیفتراک نسبت به دیگر لیفتراک ها کاربرد بیشتری دارد. در جابجایی و حمل اجسام سنگین از قدرت بالایی برخوردار بوده و ارتفاع آنها نسبت به سایر لیفتراک ها بیشتر است. این نوع لیفتراک به دلیل دارا بودن موتور دیزلی بیشتر در محیط های باز استفاده می‌شود.

مراحل واردات و ترخیص لیفتراک:

مراحل مربوط به واردات به شرح زیر است:

  1. اخذ کارت بازرگانی
  2. مشخص کردن حوزه فعالیت
  3. کسب آگاهی کافی از قوانین و مقررات
  4. انتخاب نوع محصولات وارداتی
  5. ارسال کردن پیش‌فاکتور
  6. ثبت سفارش کالا
  7. تهیه کردن ارز و در نهایت پرداخت هزینه
  8. حمل کردن محصول از کشور مبدأ به کشور ایران
  9. ترخیص نمودن محصول از گمرک

لیفتراک‌ هایی که در گمرک کشور ترخیص می‌شوند عبارت‌اند از:

  • لیفتراک‌های گازی
  • لیفتراک‌های دیزلی
  • لیفتراک‌های هیبریدی
  • انواع با تری‌های لیفتراک
  • لیفتراک‌های بنزینی و گازی (دوگانه‌سوز)
  • لیفتراک‌های باتری‌دار

هزینه ترخیص لیفتراک از گمرک

هزینه ترخیص کالا بر اساس شاخص هایی مانند تعداد و اندازه کالا، مدت نگهداری در انبارها، محاسبه حقوق ورودی و پرداخت عوارض موجود، ارائه مدارک لازم، ارزش سیف کالا و … تعیین می‌شود.
تعرفه گمرکی از دیگر موارد مهم در واردات و ترخیص است که کد تعرفه گمرکی برای لیفتراک به شرح زیر است:

  • کد تعرفه گمرکی ارابه های خودرو مجهز به موتور برقی ۸۴۲۷۱۰
  • کد تعرفه گمرکی مربوط به ارابه های خودرو مجهز به موتور برقی نو ۸۴۲۷۱۰۱۱
  • کد تعرفه گمرکی مربوط به ارابه های خودرو مجهز به موتور برقی مستعمل ۸۴۲۷۱۰۱۲
  • کد تعرفه گمرکی لیفتراک ها متعلق به ردیف ۸۴۲۷ بوده که واردات آنها با توجه به نو یا مستعمل بودن این دستگاه دارای ۶ تا ۴۰ درصد حقوق ورودی می‌باشند.

آیا واردات لیفتراک ممنوع است؟

بازرگانی که قصد واردات و ترخیص لیفتراک را دارند توجه داشته باشند که ورود برخی کالاهای تجاری به کشور ممنوع است. و تجار باید اطلاعات خود را در لیست کالاهای وارداتی ممنوع قبل از شروع تجارت به روز کنند.
طبق آخرین اطلاعات منتشر شده در خصوص واردات و ترخیص لیفتراک مستعمل، واردات و ترخیص لیفتراک از گمرک آزاد است. و تاجرانی که در این زمینه فعالیت می‌کنند محدودیتی در این زمینه ندارند و می‌توانند این نوع ماشین را وارد کشور کنند.

 

واردات لیفتراک از کدام کشورها صورت می‌گیرد؟

برای واردات لیفتراک مانند سایر کالاها باید قوانین و مقررات گمرکی را رعایت کنید. لیفتراک بیشتر از چین، کره و ژاپن وارد می‌شود. در واقع این کشورها بزرگترین تولیدکنندگان این دستگاه ها هستند.

مجوزهای لازم جهت ترخیص لیفتراک نو و مستعمل از گمرک

جهت ترخیص لیفتراک نو و یا مستعمل از گمرک، دریافت مجوزهای زیر الزامی است:

  1. مجوز فنی وزارت معدن و تجارت-بهین یاب برای کالای مستعمل؛
  2. مجوز ارزی دفتر صنایع ماشین آلات و تجهیزات کشاورزی، ساختمانی و معدنی-تخصیص ارز؛
  3. نیاز به شناسه کالا؛
  4. نیاز به نمایندگی برای واردات به سرزمین اصلی.

شرایط واردات و ترخیص لیفتراک مستعمل

همانطور که در قسمت مجوز ذکر شد برای واردات لیفتراک کارکرده اخذ مجوز از کمیسیون ماده 1 تجارت الزامی است که شرط آن واردات لیفتراک کارکرده با وزن بیش از 10 تن می‌باشد. لذا تجار و بازرگانان فعال در این زمینه می‌توانند لیفتراک های دست دوم بالای 10 تن وارد کنند.

 

جهت واردات لیفتراک مستعمل:

  1. ذکر عبارت مستعمل در پیش فاکتور (پروفورما) ضروری است.
  2. پس از دریافت مجوز واردات از مراجع ذیل، ثبت سفارش و واردات این کالا با ارز متقاضی انجام می‌شود.

 

نکات مهم واردات لیفتراک کدامند؟

اگرچه واردات و ترخیص لیفتراک ساده به نظر می‌رسد. اما فرآیندی است که نیازمند رعایت نکات مهمی است که باید به آن توجه کرد. انتخاب بهترین محصول در رابطه با خرید لیفتراک مناسب در واقع امری زمان بر است. در بخش زیر به نکات مربوط به خرید، واردات و ترخیص لیفتراک های مستعمل می‌پردازیم:

انتخاب مناسب در راستای کاربردی مناسب: برند های موجود در واردات و ترخیص لیفتراک می‌تواند چالش برانگیز باشد. در مرحله اول باید وارد یکی از شعبه های مربوط به لیفتراک دیزلی، برقی، دو گانه سوز یا استاکرهای سالنی شد. این کار در واقع انتخاب شما را محدود می‌کند و در نتیجه به تخمین بهتری از گزینش درست به شما می‌دهد.

میزان استفاده از لیفتراک: باید به صورت هفتگی تعداد ساعات استفاده از لیفتراک را در مجموعه خود مشخص کنید. با این کار می‌توانید هزینه مناسب برای واردات و ترخیص لیفتراک های مستعمل را تعیین کنید.

خدمات پس از فروش: در واقع تامین قطعات و خدمات پس از فروش یکی از مهم ترین نکات در واردات و ترخیص لیفتراک می‌باشد. بنابراین واردات لیفتراک باید از مجموعه ای انجام شود که در هر زمانی بتواند پاسخگوی نیاز شما باشد.

در نهایت بهتر است بدانید که در هر یک از اصناف نکات خاصی وجود دارد که باید به آن توجه ویژه ای داشت. همچنین توجه به هر یک از این موارد می‌تواند موجب صرفه جویی در هزینه و زمان در مراحل واردات و ترخیص کالا از گمرک لیفتراک شود.

 

 

در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.

پیام بگذارید

کلیه فیلدهای مشخص شده با ستاره (*) الزامی است