پته ی گمرکی برای چه کالاهایی استفاده می شود؟
یکی از سریع ترین راه های ترخیص کالا از گمرک، انتخاب پته گمرکی است. به کلیه کارهایی که برای ترخیص کالا از گمرک انجام می شود تشریفات گمرکی می گویند. که ترخیص کالا به صورت نامه ای یکی از این مراحل برای تعداد معینی کالا با شرایط خاص است. مسافرانی که ارزش کالاهایشان تا هزار دلار است می توانند از این روش استفاده کنند. و تشریفات گمرکی لازم را برای ترخیص بار خود بدون ارائه کارت بازرگانی بپردازند.
پته گمرکی چیست؟
به سندی که برای خروج کالا از گمرک بدون ثبت سفارش کالا ارائه می شود، پته گمرکی می گویند. در صورتی که کالای وارداتی از نظر کمیت و ارزش کالای تجاری نباشد. و صرفاً برای استفاده در پژوهشکده ها، آزمایشگاه ها و کارخانجات تولیدی وارد کشور شده باشد، محموله تحت عنوان پته از گمرک ترخیص می شود.
ترخیص کالا از طریق پست یکی از سریع ترین راه های خروج کالا از گمرک است. که بلافاصله پس از دریافت قبض انبار و اخذ مجوزهای لازم صورت می گیرد. شما می توانید با اخذ مجوزهای لازم و انجام وظایف گمرکی کالای خود را تنها پس از چند ساعت از گمرک ترخیص کنید.
به طور کلی این مجوز سندی است که برای ترخیص کالاهای کم ارزش و سنگین استفاده می شود. و با تسریع در تشریفات گمرکی باعث می شود که محموله زودتر به کارخانه تولیدی منتقل شود. طبق قوانین ایران این روش برای کالاهای تا ۱۰۰۰ دلار و وزن حدود ۵۰۰ کیلوگرم قابل استفاده است. و در برخی موارد مسافران نیز با این روش کالاهای خود را ترخیص می کنند.
مزایای ترخیص کالا با پته
ثبت اظهارنامه گمرکی از جهات مختلف برای کارفرما یا صاحب کالا مناسب و کاربردی است. در این روش امکان ترخیص سریع کالا از گمرک وجود دارد و مشکلات کمتری نسبت به گرین کارت دارد. در صورتی که سازمان گمرک تشخیص دهد کالا غیرتجاری است. شما می توانید پس از دریافت مجوز خروج کالا، اقدامات لازم را انجام داده و محموله خود را از گمرک ترخیص کنید.
از آنجایی که امروزه بسیاری از امور گمرکی و تشریفات گمرکی به صورت کاملا الکترونیکی و بدون نیاز به مراجعه به شهرستان پیگیری می شود. درخواست گذرنامه از دیگر مواردی است که برخلاف گذشته به صورت آنلاین انجام می شود. در چنین شرایطی صاحب کالا می تواند به راحتی و در کمترین زمان درخواست اظهارنامه گمرکی را دریافت کند. برای دریافت استعلام کافیست اطلاعاتی را در سامانه وارد و ثبت کنید تا بدون نگرانی مجوز مربوطه را دریافت کنید.
تفاوت انواع سندهای ترخیص کالا از گمرک
مجوز ترخیص کالاهای تجاری یا گرین کارت و مجوزهای صادر شده برای کالاهای غیرتجاری مانند پته گمرکی دو نوع سندی است که برای ترخیص کالا از گمرک وجود دارد. خوب است بدانید که گرین کارت مجوزی است که گمرک برای ورود کالاهای تجاری به سازمان مربوطه صادر می کند. و پته گمرکی یکی از سریع ترین راه های ترخیص کالاهای غیرتجاری که نیاز به ترخیص ندارند می باشد. مراحلی مانند تنظیم اظهارنامه و ثبت سفارش کالا در سامانه EPL.
انجام تشریفات گمرکی برای ترخیص کالاهای تجاری فرآیندی طولانی و پیچیده است که علاوه بر ارائه مدارک لازم برای ترخیص کالا از قبیل بارنامه، فاکتور و اظهارنامه گمرکی، امضای برگ سبز توسط گمرک، به افراد متخصص نیز نیاز است. پس از دریافت جواز سبز و امضای آن توسط مراجع ذیربط می توانید آن را جهت دریافت بیجک به انبار گمرک تحویل دهید.
فرق پته گمرکی و برگه سبز گمرکی؟
در گمرک دو نوع سند ترخیص وجود دارد: یکی برگه سبز و دیگری کارت گمرکی
- برگه سبز: مجوز یا مجوز ورود گمرکی کالاهای تجاری به گمرک ایران.
- پته گمرکی: مجوز یا مجوز ترخیص کالاهای غیرتجاری از گمرک است.
تفاوت بین پته و برگ سبز این است که برای ترخیص کالا از طریق پته، نیازی به تنظیم اظهار نامه و ثبت سفارش ندارید. در حالی که ترخیص کالا از طریق برگ سبز به اظهارنامه گمرکی متکی است. در فرآیند ترخیص کالا، پته جزو سریع ترین روش های ترخیص کالا از گمرک محسوب می شود.
پته ی گمرکی برای چه کالاهایی استفاده می شود؟
محموله هایی که از نظر ارزش، تعداد، حجم و وزن تجاری نیستند و به صورت نمونه وارد کشور شده اند، با استفاده از پته گمرکی قابل ترخیص هستند. همچنین برای بار مسافری که محدودیت مالی مشخصی دارد، مجوز خروج چمدان نیز صادر می شود که همان بلیط است.
همچنین صاحبان محصولاتی که فاقد کمیت، قیمت و ارزش تجاری بوده و برای مصرف در کارگاه های تولیدی وارد کشور شده اند، می توانند جهت اخذ مجوزهای لازم جهت ترخیص کالا با نشانی غیرتجاری، نسبت به دریافت شناسه گمرکی اقدام کنند. سازمان. لازم است بدانید از آنجایی که در گمرک غیرتجاری شناخته می شوند نیازی به تهیه اظهارنامه و کارت بازرگانی ندارند.
ترخیص کالا بدون داشتن کارت بازرگانی برای افراد عادی در صورت ممنوعیت و کالاهای وارداتی غیرتجاری با ارزش کمتر از ۱۰۰۰ دلار و موسسات علمی یا شرکت های تولیدی تا سقف ۲۰۰۰ دلار امکان پذیر است. همچنین برای قطعات یدکی ماشین آلات، امکان ترخیص تا سقف ۲۰۰۰۰ دلار بدون ثبت سفارش با استفاده از این مجوز وجود دارد.
ارزش و حجم کالا جهت ترخیص با پته
حداکثر مقدار مشخصی برای استفاده از این روش وجود ندارد. پتا در واقع نوعی مجوز گمرکی است که حاوی اطلاعات مختصرتری نسبت به اظهارنامه است و به نوعی با اظهارنامه گمرکی تلفیق می شود. طبق ماده ۴۰ قانون گمرک، کالاهای مسافری، سوغات، هدایا و نمونه های تجاری با این روش به سرعت ترخیص می شوند.
سقف ارزش صادراتی پاته بر اساس ترخیص کالا از گمرک تعیین می شود و معمولاً به عواملی مانند زمان و ترخیص کالا از گمرک بستگی دارد. در برخی موارد برای نمونه های تجاری امکان ترخیص کالا با پته برای کالاهای بالای ۲۰۰ دلار وجود دارد. بنابراین بستگی به تصمیم سازمان گمرک دارد.
چگونگی صدور پته گمرکی
ترخیص کالا به صورت نامه ای می باشد به این صورت که در هنگام ورود محموله به گمرک باید نامه ای به همراه رسید انبار کالا به اداره مربوطه تحویل داده شود و دستورات لازم جهت خروج کالا از گمرک را رعایت نمایید. . پس از پرداخت هزینه های گمرکی از قبیل عوارض و حقوق ورودی و انجام تشریفات گمرکی به مدیر بخش معرفی می شوید تا با تایید وی مراحل خروج کالا را آغاز و به پایان برسانید.
با ارائه مدارک لازم، پرداخت هزینه ها، مراجعه به مسئول مربوطه و اخذ تاییدیه وی، کالا جهت بازدید گمرکی در اختیار ارزیاب قرار می گیرد و پس از تایید صحت اطلاعات و نوع کالا می توانید کالا را ارسال نمایید. حمل و نقل به همراه وسایل حمل و نقل مستقر در گمرک به مقصد مورد نظر. خود را انتقال دهید.
ارزش و حجم کالا جهت ترخیص با پته
همانطور که اشاره کردیم، اگر قصد استفاده از پته گمرکی برای ترخیص کالا از گمرک را دارید، نیازی به تنظیم اظهارنامه، ثبت سفارش محصول و دریافت شماره کلبه نیست. کد یک شماره منحصر به فرد است که پس از ثبت اظهارنامه در سامانه EPL به هر کالا تعلق می گیرد و ماموران گمرک کالا را با این کد شناسایی می کنند. ضمناً ترخیص کالا به این صورت خیلی سریع و در حدود یک یا دو روز کاری انجام می شود و اگر توسط ترخیص کار یا شخصی که اطلاعات کافی از روند کار داشته باشد در کمترین زمان انجام می شود.
سایت ثبت پته گمرکی
سامانه جامع مدیریت محصول و خدمات ترخیص کالا یا سامانه ثبت گمرک راه اندازی شده است تا با ایجاد شناسه انبار، وضعیت کالا را در مسیر پیگیری کند. زیرا یکی از شرایط صدور مجوز خروج کالا، دریافت کد انبار یا شناسه انبار می باشد. این سامانه با تعیین نوع مجوز و صاحب کالا امکان انتخاب انبار مقصد را فراهم کرده است. به این ترتیب انبار با وارد کردن شماره سریال امکان دسترسی به استفاده از شناسه را فراهم می کند. در نهایت ثبت اظهارنامه گمرکی به صورت آنلاین و در سامانه مذکور امکان ترخیص کالا را در کمترین زمان برای کالاهای غیرتجاری فراهم می کند.
نمونه پته گمرکی
اخذ شماره آدرس جهت پیگیری امور مربوط به ثبت آن ضروری است. و با دریافت این شماره ثبت آدرس گمرک آسانتر و سریعتر می شود. به طور کلی این روش یکی از بهترین راه های خروج کالا از گمرک است. و تشریفات گمرکی در کمترین زمان ممکن انجام می شود. اخذ شماره لیبل گمرکی یکی از مراحل مربوطه برای ترخیص کالا است که به صورت اینترنتی انجام می شود. و با توجه به تخلفات گذشته سختگیری ها افزایش یافته است. برای خروج سریع کالا از گمرک بدون نگرانی از هرگونه تقلب و مشکل قانونی از کارشناسان و متخصصان امور بازرگانی کمک بگیرید.
نمونه نامه حاوی اطلاعاتی از قبیل نوع و ارزش تجاری کالا و اجازه خروج از گمرک است. از آنجایی که واردات و صادرات کالا همواره یکی از حساس ترین امور تجار و بازرگانان بوده است، انجام مراحل ترخیص کالا از گمرک در کوتاه ترین زمان ممکن بدون نیاز به اخذ مجوز و پرداخت مالیات می تواند از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند. به همین دلیل استفاده از پته گمرکی می تواند بهترین گزینه برای خروج سریع بار از گمرک باشد.
مزایای استفاده از کارت بازرگانی چیست؟
یکی از مدارکی که بازرگانان برای انجام فعالیت های تجاری بین المللی خود نیاز دارند، کارت بازرگانی است. که وجود آن مزایای زیادی برای صاحبان کالا دارد. از مزایای استفاده از کارت بازرگانی در فرآیند تجارت بین الملل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- ثبت سفارش محصول: صاحبان محصولات برای انجام ۱۶ مرحله ثبت سفارش محصول نیاز به کارت بازرگانی دارند.
- تجارت در مناطق آزاد تجاری: واردات و صادرات کالا در مناطق آزاد تجاری با توجه به معافیت های مالیاتی که در مناطق آزاد وجود دارد برای تجار بسیار سودآور و سودآور خواهد بود. اما نکته مهم در این زمینه داشتن کارت بازرگانی برای صاحب کالا برای فعالیت در این مناطق
است.
- عضویت در اتاق بازرگانی: افراد با دریافت این کارت حق عضویت در اتاق بازرگانی کشور را به دست می آورند.
- ثبت علامت تجاری: صاحب آن می تواند علامت تجاری خود را به زبان لاتین ثبت کند.
- شرکت در نمایشگاه های بین المللی و داخلی: اشخاص حقیقی و شرکت های تجاری با داشتن کارت بازرگانی می توانند جهت ارتقای سطح پیشرفت خود در نمایشگاه های داخلی و خارجی شرکت کنند.
- کار به عنوان حق کار در گمرک: افرادی که کارت بازرگانی دارند می توانند به عنوان حق کار در گمرک مشغول به کار شوند.
- ویزای کار: سهولت دریافت ویزای کار.
- اخذ ارز دولتی: دارندگان کارت بازرگانی می توانند از ارز دولتی برای انجام فعالیت های تجاری وارداتی خود استفاده کنند.
هزینه استفاده از کارت بازرگانی:
افرادی که برای دریافت کارت بازرگانی به یکی از شعب اتاق بازرگانی مراجعه می کنند. و فرم درخواست کارت بازرگانی را پر می کنند باید برای دریافت این کارت هزینه ای پرداخت کنند. کارت بازرگانی با توجه به مزیت هایی که برای گیرندگان آن وجود دارد شامل انواع مختلفی می شود. بر این اساس هزینه ای که باید برای دریافت کارت بازرگانی به اتاق بازرگانی پرداخت شود. پرداخت با توجه به نوع کارت استفاده شده متفاوت خواهد بود.
کارت بازرگانی در دو یا سه نوع واردات کالا صادر می شود. هزینه کارت بازرگانی بر اساس نوع و تعداد کالاهای وارداتی متفاوت خواهد بود.
مراحل دریافت پته گمرکی:
بازرگانان یا نمایندگان قانونی آنها می توانند برای دریافت پته گمرکی به سامانه جامع امور گمرکی مراجعه کنند. در گذشته مردم برای دریافت این سند باید به سازمان مربوطه مراجعه می کردند. با توجه به افزایش حجم واردات کالاهای تجاری به کشور و صرفه جویی در وقت مردم، مجبور به مراجعه به سامانه جامع هستند.
حرف پایانی
پته گمرکی یکی از سریع ترین روش های ترخیص کالا است که نیازی به مجوز، کارت بازرگانی و ثبت سفارش ندارد. و تنها با تایید سازمان گمرک برای کالاهای غیرتجاری قابل استفاده است. از آنجایی که تشریفات و تشریفات گمرکی همواره برای بازرگانان پیچیده و دشوار بوده است. این روش می تواند بهترین گزینه برای جلوگیری از مشکلات مالی و حقوقی باشد.
حضور دلالان و کارشناسان گمرک در واردات و صادرات کالا به تجار در امور تجاری کمک می کند. و با توجه به آگاهی و تسلط این افراد بر رویه ها و قوانین موجود، ترخیص کلیه کالاها انجام می شود. بدون هیچ مشکلی می توان آن را تکمیل کرد. اگر قصد فعالیت در این زمینه را دارید با کمک متخصصین کسب و کار خود را راه اندازی کنید.
سوالات متداول:
چه مواردی در پته گمرکی درج می شود؟
نوع کالا، ارزش تجاری کالا و اجازه خروج از گمرک از جمله اطلاعات درج شده در این سند می باشد.
برای استفاده از پته به کارت بازرگانی نیاز است؟
خیر. نیازی به تهیه پته گمرکی، ثبت سفارش محصول و کارت بازرگانی نیست.
سقف ارزش کالا برای دریافت پته چقدر است؟
به طور کلی حداکثر ارزش برای دریافت پته گمرکی مشخص نشده و بستگی به تصمیم سازمان گمرک دارد.
چه کالاهایی پته گمرکی میشوند؟
محموله مسافری و کالاهای غیرتجاری از جمله اقلامی هستند که با تعیین سازمان گمرک می توانند پته گمرکی دریافت کنند.
در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!