مجوز معافیت گمرکی را چگونه دریافت کنیم؟
در فرآیند تعرفه و ترخیص کالا از گمرک دو نوع معافیت و کاهش قیمت وجود دارد. که یکی کاهش یا معافیت بدون قید و شرط مالیات بر اساس یک سری اصول خاص و دیگری معافیت در تعرفه واردات کالا است. این کالاها با توجه به نوع کاربری کالا از حقوق ورودی معاف هستند. برای اینکه بدانیم چه محصولاتی در استاندارد اجباری قرار میگیرند و آیا نیاز به مجوز دارند یا خیر؟
مجوز و معافیت های گمرکی
برای واردات کالا نیازی به مجوز خاصی نیست. اما برخی کالاها مانند مواد غذایی، گیاهان، اسباب بازی، تجهیزات پزشکی، فویل آلومینیومی، برندهای معتبر کفش، کیف و چمدان، CD، DVD، نوار کاست و … مورد نیاز است. ترخیص و برای ورود به کشور نیاز به اخذ مجوزهای ویژه از ادارات ویژه دارند.
ادارات تعیین کننده مجوز استاندارد برای کالاهای خاص عبارتند از: وزارت ارتباطات و مخابرات ایران، وزارت راه، سازمان انرژی اتمی، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت ارشاد و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که از جمله مراکزی هستند که مجوز ترخیص کالاهای مربوطه را ارائه میدهند.
.
- بر اساس اعلام سازمان تنظیم مقررات، مخابرات، تجهیزات رادیویی، دستگاه های کنترل کننده، تجهیزات ناوبری باید از ارتباطات و مخابرات ایران مجوز بگیرند.
- وزارت بهداشت از ورود فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی بدون مجوز جلوگیری میکند مگر اینکه قبلا آنالیز کامل شده باشد.
- نظر وزارت دفاع در خصوص اشتغال و انفجار اسباب بازی و سوداگران جهت اخذ مجوز از کانون پرورش فکری الزامی است.
- بر اساس مجوز وزارت راه، محموله های حمل شده با ناوگان غیر ایرانی شامل ده درصد کرایه حمل بار از مبدا به گمرکات ایران است.
طبق ماده 119 قانون امور گمرکی معافیت های گمرکی بر اساس یکی از موارد زیر اعطا میشود:
1. موارد مندرج در جدول تعرفه گمرکی پیوست آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات.
2. معافیت های تعیین شده توسط قانون
3. معافیت های ایجاد شده با تصویب نامه ها، موافقت نامه ها و قراردادهای مصوب شورای اسلامی.
مراحل اخذ مجوز معافیت گمرکی
برای گرفتن هر مجوزی باید مدارک ارسال کنید و مراحل را طی کنید. جهت اخذ مجوز معافیت گمرکی مراحل و مدارک زیر الزامی است. اما برای کسب اطلاعات کاربردی میتوانید با کارشناسان ترخیص کالا از گمرک ما تماس بگیرید.
- ثبت درخواست در سایت
- دریافت کد رهگیری
- رجوع به سازمان صنعت و معدن
- اعلام کد رهگیری به کارشناس
- استعلام اینترنتی کارشناس کنترل عدم تولید داخلی کالا
- ارسال درخواست به کارتابل استان جهت دریافت مدارک و استعلام مجدد از ستاد
- تعهد محضری متقاضی
- برگزاری جلسه صدور حکم معافیت گمرکی کالای مورد نظر
- اعطای کد رهگیری 14 رقمی و ارائه به گمرک
- برخی قوانین برای اخذ مجوز معافیت گمرکی
- معافیت حقوق ورودی برای ابزار و ماشین آلات خط تولید صنعتی و معدنی اعمال میشود.
- ماشین آلات و تجهیزات مستعمل و دست دوم شامل معافیت گمرکی نمیشود
- مهلت استفاده از تسهیلات برای ماشین آلات تولیدی حدود شش ماه است
- ماشین آلات خط تولید اگر برای مقاصدی غیر از تولید استفاده شوند، کالای قاچاق محسوب میشوند
- و …..
موارد معاف از پرداخت حقوق ورودی
- کالاهای کنسولی، دیپلماتیک و سیاسی
- لوازم خانگی و لوازم شخصی ایرانیان مقیم خارج از کشور و اتباع خارجی
- ابزار دستی مسافران
- وسایل شخصی، وسایل منزل و صنایع دستی ایرانیان فوت شده در خارج از کشور
- کالاهای مربوط به جمعیت حلال احمر
- اشیاء باستانی و میراث فرهنگی
- اشیاء هنری و فرهنگی
- عتیقه جات
- کالاهای صادراتی برگشت داده شده
- سوخت روغن خودرو
- نمونه های تجاری بسیار کم ارزش یا بی ارزش
- مدال ها، نشان ها
- هواپیماها
- نمایش محصولات و جزوات (بروشور و کاتالوگ)
- ماشین آلات خط تولید
- تخفیف های صنعتی
- رادار و کمک ناوبری هوایی
- تجهیزات نظامی، تجهیزات مخابراتی نظامی، خودروهای دفاعی ویژه
- اقلام و تجهیزات اطلاعاتی ویژه
- کالاهای فله و موقت
ممنوعیت های گمرکی
حتی در کشورهایی که مدعی اقتصاد و تجارت آزاد هستند، واردات و صادرات کالا از نظر نوع و کمیت تحت نظارت و کنترل دولت از طریق مقررات یا ابزارهای کنترل غیرمستقیم مانند تعرفه است.
در این محدودیت ها میتوان چهار دسته از ممنوعیت ها را تعریف کرد:
الف . ممنوعیت در ورود قطعی
بر اساس ماده ۱۲۲ ورود قطعی کالاهای زیر ممنوع میباشد:
1. کالاهای ممنوعه بر اساس شرع و قانون
2. کالاهای ممنوعه طبق جدول تعرفه گمرکی یا مصوب قانون
3. سلاح از هر نوعی، مگر با اعلام و تایید وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
4. مواد مخدر و روانگردان از هر نوع مگر با تایید بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
5. ابزارآلات و قطعات الکترونیکی و مخابراتی که از نظر فنی و نوع ساخت عمدتاً برای کاربرد اطلاعاتی استفاده میشود. فهرست این گروه از کالاها توسط وزارت اطلاعات ارائه و به گمرک ایران ابلاغ میشود.
.
6. مواد دارویی، غذایی، معدنی، سموم و مواد آلی که دارای کاربرد دوگانه بوده و بعضاً بیوتروریسم محسوب میشوند. فهرست این گروه از کالاها توسط وزارت اطلاعات تهیه و به گمرک ایران ابلاغ میشود.
7- کالاهایی که بر روی آن یا روی لفاف آن یا در اسناد مربوط با عبارات یا علائمی علیه نظم عمومی یا شئون ملی یا عفت عمومی یا مذهب رسمی کشور نوشته شده باشد.
8. اسکناس های خارجی که خارج از گردش قانونی است، اسکناس جعلی، تمبر و بلیط قرعه کشی.
9. کالاهایی که دارای آرم یا نام یا علامت یا مشخصات دیگری بر روی خود کالا و یا روی بسته بندی آنها باشد. تا باعث سردرگمی خریدار و مصرف کننده در مورد سازنده یا محل ساخت یا مشخصات یا مشخصات اصلی کالا شود.
ب. ممنوعیت در ورود موقت و عبور داخلی
طبق ماده 123 قانون، ورود موقت و ترانزیت داخلی کالاهای مجاز مشروط، تنها با تایید گمرک ایران امکان پذیر است.
ورود موقت و ترانزیت داخلی کالاهای ممنوعه طبق قانون امکان پذیر نیست. بر اساس ماده ۱۲۲، ورود موقت و ترانزیت داخلی برخی از کالاهای مذکور در این ماده با تایید وزارتخانه های ذیربط امکان پذیر است. همچنین ورود برخی دیگر از کالاهای مندرج در این ماده ممنوع است. اما ترانزیت داخلی این کالاها منوط به وزارتخانه های مربوطه میباشد.
ج. ممنوعیت ها در عبور خارجی
بر اساس ماده 124 این قانون، فهرست اقلام ممنوعه عبور و مرور خارجی توسط شورای امنیت ملی تهیه و به تصویب هیأت وزیران میرسد. بر اساس ماده ۱۲۵ این قانون، دولت میتواند با صدور تصویب نامه یا با رعایت شرایط، ترانزیت، ورود موقت، انتقال یا کابوتاژ کالا را ممنوع کند.
د. ممنوعیت در صادرات
بر اساس ماده 126، صادرات کالاهای زیر ممنوع است:
1. کالاهایی که از نظر شرع مقدس اسلام یا به موجب قانون برای صادرات ممنوع است.
2. اشیاء عتیقه یا میراث فرهنگی به تشخیص سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی.
3. اقلام حیوانی یا گیاهی و گونه های جانوری برای حفظ ذخایر ژنتیکی یا حفاظت از محیط زیست طبق فهرست اعلام شده توسط سازمان های ذیربط.
4. سایر کالاهای ممنوعه طبق قوانین خاص
اخذ مجوزهای قانونی برای اقلام بهداشتی، قرنطینه ای و خاص
بر اساس ماده 127 قانون، ورود کالاهایی که ترخیص آن ها به دلیل رعایت برخی اقدامات و ملاحظات بهداشتی، قرنطینه ای، ایمنی و زیست محیطی باشد، باید منوط به اعلام نظر سازمان ها و مراجع ذیربط و اخذ آن باشد.
معافیت های گمرکی مناطق آزاد
بر اساس ماده 8 قانون معافیت های گمرکی، مبادلات تجاری مناطق با کشورهای خارجی یا با سایر مناطق ویژه اقتصادی و مناطق آزاد تجاری و صنعتی پس از ثبت در گمرک از حقوق گمرکی، سود بازرگانی و کلیه حقوق ورودی و صادراتی تحت هر عنوان معاف است. و مشمول محدودیت ها و ممنوعیت های مقررات واردات و صادرات به استثنای قیود و ممنوعیت های قانونی و شرعی نمیباشد. و مبادلات بازرگانی مناطق با سایر نقاط کشور به استثنای مناطق مذکور مشمول مقررات صادرات و واردات میباشد.
- طبق تبصره ۳ ماده ی ۸ قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی، مبادلات مواد اولیه وقطعات خارجی وارد شده به مناطق که جهت پردازش، تبدیل، تکمیل یا تعمیر به داخل کشور وارد میشود تابع مقررات ورود موقت است. پس از پردازش، تبدیل، تکمیل یا تعمیر جهت استفاده در منطقه بدون تنظیم اظهار نامه و پروانه صادراتی یا حداقل تشریفات گمرکی به مناطق مرجوع و تسویه میگردد.
- طبق ماده ۱۲ قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی، گمرک جمهوری اسلامی ایران مکلف است تقاضای صاحبان کالا را برای ترانزیت کالا و حمل مستقیم از سایر مبادی ورودی به مناطق، پذیرفته و تسهیلات لازم را ایجاد نماید.
- طبق ماده ۲۰ قانون تشکیل و اداره مناطق ویژه اقتصادی، محدوده مناطق ویژه اقتصادی جزو قلمرو گمرکی جمهوری اسلامی ایران نمیباشد. و گمرک مکلف است با رعایت مفاد ماده (۸) این قانون در مبادی ورودی و خروجی آن ها برای اعمال مقررات مرتیط به واردات و صادرات استقرار یابد.
- همچنین مناطق ویژه اقتصادی مشمول کلیه معافیتهای گمرکی مشابه سرزمین اصلی، اعم از بند غ ماده ۱۱۹ قانون امور گمرکی مبنی بر واردات ماشینآلات خط تولید به تشخیص وزارت صنایع و معادن توسط واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی مجاز که از پرداخت حقوق ورودی معاف هستند، تسهیلات ۱۸ گانه گمرک برای فعالان مجاز اقتصادی (AEO)1 و ماده ۳۸ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور است.
مدارک لازم برای ترخیص کالاهای مشمول معافیت گمرکی
تهیه مدارک لازم برای واردات و ترخیص هر نوع کالا موضوع مهمی است که باید با دقت انجام شود. زیرا نقص مدارک در هنگام ترخیص منجر به مشکل و تاخیر در روند ترخیص کالای شما میشود.
مجوز معافیت گمرکی یکی از مواردی است که باید برای کالاهای مشمول معافیت تهیه شود. در طی مراحل اخذ معافیت گمرکی باید مدارکی را تهیه کنید تا در زمان ترخیص با مشکل مواجه نشوید. به طور کلی ترخیص کالاهای مشمول این معافیت مستلزم تهیه مدارک زیر است:
- جواز صنعتی
- ثبت سفارش
- پیش فاکتور یا پروفرما
- کاتالوگ کالا
- فاکتور
- بارنامه
- قبض انبار
- اعلامیه تامین ارز
علاوه بر فرآیند اخذ معافیت گمرکی، اخذ شناسه صنعتی نیز برای واردات ماشین آلات و تجهیزات ضروری است. ارزش تمامی محصولات وارداتی به قیمت محصولات جدید ارزیابی میشود. اما ماشین آلات، تجهیزات و ابزار دست دومی که برای استفاده در خط تولید به کشور وارد میشوند، با قیمت دست دوم ارزیابی میشوند. قطعات یدکی ماشین آلات، تجهیزات و اقلام خط تولید مشمول معافیت گمرکی نمیباشند.
شیوه نامه اعطای معافیت حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض به شرکتها و موسسات دانشبنیان
(مصوبه مورخ 1394/08/09)
با توجه به دستورالعمل اجرایی موضوع ماده (22) آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات مورخ 1392/10/21، در خصوص نحوه ارائه معافیتهای گمرکی به شرکتها و موسسات دانشبنیان، شیوهنامه زیر برای اعطای معافیتهای گمرکی، سود بازرگانی و عوارض به شرکتهای دانشبنیان در کارگروه «ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان و نظارت بر اجرا» موضوع ماده (3) آیین نامه اجرایی قانون، تصویب میشود:
ماده 1- تعاریف:
کارگروه: «کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانشبنیان و نظارت بر اجرا»، موضوع ماده (3) آییننامه اجرایی «قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات»
قانون: «قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات»
شرکت دانشبنیان: شرکتها و موسسات مورد تأیید «کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانشبنیان و نظارت بر اجرا» و مشمول استفاده از مزایای «قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان و تجاریسازی نوآوریها و اختراعات»
مهندسی معکوس: به فرایندی گفته میشود که در آن میتوان با اقداماتی بر روی محصول موجود، به دانش فنی اولیه تولید آن دست پیدا کرد. معمولا مراحل مهندسی معکوس عبارت است از: آنالیز عملکرد و دمونتاژ، آنالیز مواد، اندازهگیری و آنالیز ابعادی، بررسی فرایند ساخت، برنامهریزی فرآیند تولید، تهیه مستندات لازم، ساخت نمونه اولیه و در نهایت ساخت محصول مورد نظر.
فصل اول: معافیتهای حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض قابل اعطاء به شرکتهای دانشبنیان
ماده 2- شرکتهای دانشبنیان از پرداخت هرگونه عوارض صادراتی برای صادرات کالاها و خدمات دانشبنیان خود معاف هستند.
ماده 3- شرکتهای دانشبنیان برای انجام فعالیت های دانشبنیان خود، میتوانند از معافیت حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض برخوردار شوند.
ماده 4- شرکتهای دانشبنیان برای واردات ماشین آلات خط تولید (موردنیاز برای تولید کالا و خدمات دانشبنیان مورد تایید کارگروه)، مشروط به عدم ساخت داخل، میتوانند از معافیت پرداختحقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض استفاده نمایند.
ماده 5- کاربری «ماشین آلات، تجهیزات، مواد اولیه، کالاها و قطعات» وارداتی موضوع ماده (3) و (4)، باید در راستای تولید کالاها و خدمات دانشبنیان که توسط کارگروه تأیید شده، قرار داشته باشد.
.
ماده 6- اگر درخواست استفاده از معافیتهای حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض گمرکی برای واردات ماشین آلات خط تولید، تجهیزات آزمایشگاهی، تست و کنترل کیفی برای تولید کالای دانشبنیانی باشد که هنوز نمونه اولیه آن در شرکت ساخته نشده، با رعایت شرایطی میتواند مورد پذیرش قرار گیرد.
ماده 7- کل کالاهای مشمول معافیت مورد نظر این شیوه نامه، باید با زیرساخت ها و ظرفیت واقعی تولید و برنامه های آتی توسعه شرکت دانشبنیان تناسب داشته باشد.
ماده 8- معافیت موضوع این شیوه نامه، شامل قانون مالیات بر ارزش افزوده و هزینههای انجام خدمات و تشریفات گمرکی (موضوع بند ل ماده یک قانون امور گمرکی) نمیباشد.
ماده 9- نمایندگی شرکتهای خارجی و شرکتهای وارد کننده کالاهای دانشبنیان که به امر تجارت میپردازند، از شمول این شیوهنامه خارج هستند.
ماده 10- معافیتهای مذکور در این شیوه نامه، نافی سایر مزایای مترتب بر شرکتهای مستقر در پارکهای علم و فناوری، موضوع ماده (9) قانون نمیباشد.
فصل دوم: نحوه اعمال معافیت های حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض گمرکی
ماده 11– شرکت دانشبنیان میتواند پس از تهیه پروفرما یا ثبت سفارش، درخواست خود را به همراه مدارک اولیه و تکمیل فرم های مربوطه، به منظور آغاز فرایند ارزیابی و دریافت «تأییدیه اولیه»، به سامانه دانشبنیان ارسال کند.
ماده 12- «تأییدیه اولیه» با توجه به مواد (4)، (5) و (6) و سایر معیارهای این شیوه نامه، از سوی دبیرخانه کارگروه صادر شده و صرفا بیانگر موافقت اولیه برای ارائه معافیتهای موضوع این شیوهنامه به کالای مورد نظر است، تا شرکتهای دانشبنیان بتوانند با برنامهریزی دقیق تر اقدام به واردات نمایند. تأییدیه اولیه تنها به همان شرکت ارائه میشود و قابل ارائه به گمرک نیست.
ماده 13- «تأییدیه نهایی» پس از تطبیق مندرجات تأییدیه اولیه (که بر مبنای پروفرما یا ثبت سفارش تهیه میشود) با «اظهارنامه تسلیمی به گمرک» و با رعایت سایر نکات این شیوه نامه، از سوی دبیرخانه کارگروه به گمرک ابلاغ میشود و بیانگر موافقت نهایی برای استفاده از معافیتها است.
ماده 14- در مواردی که شرکت دانشبنیان پس از ورود کالا به گمرک، درخواست استفاده از معافیت نماید، برای احراز عدم ساخت داخل (در صورت نیاز) و ارزیابی سایر شرایط مورد نظر این شیوهنامه، «اظهارنامه تسلیمی به گمرک» مبنای عمل قرار میگیرد و نیازی به ارسال اطلاعات پروفرما یا ثبت سفارش نیست.
ماده 15- مجوز معافیت از پرداخت حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض گمرکی، در صورتی که مدت استفاده از مزایای قانونی برای شرکت به اتمام نرسیده و منقضی نشده باشد (به عبارتی تا زمانی که آن شرکت بر اساس مصوبه کارگروه، مشمول استفاده از مزایای قانون میباشد)، بعد از تکمیل پرونده و بررسی نهایی ارسال میشود.
.
ماده 16- پس از اعمال معافیتها و ترخیص کالا از گمرک، به منظور درج در پرونده شرکت و نظارتهای بعدی، «پروانه سبز گمرکی» از سوی گمرک در اختیار دبیرخانه کارگروه قرار میگیرد.
ماده 17- تبادل کلیه اطلاعات و تأییدیهها با گمرک، از طریق «سامانه پنجره واحد تجارت فرامرزی» انجام میشود.
ماده 18- برای اجرای معافیتهای گمرکی، کارگروه میتواند تعدادی از اشخاص حقوقی واجد صلاحیت را به عنوان کارگزاران اجرای معافیتهای گمرکی انتخاب نماید.
ماده 19- پیگیری حسن اجرای این معافیتها از جمله تأیید تناسب بین کاربری «تجهیزات، مواد اولیه، کالاها و قطعات» وارد شده موضوع ماده (3) و (4) با کالاهای دانشبنیان شرکت که توسط کارگروه تأیید شده است. تناسب ماشین آلات خط تولید وارد شده با زیرساخت ها و ظرفیت تولید شرکت و نظارت بر نصب «ماشین آلات خط تولید» در محل شرکت (پس از دریافت پروانه سبز گمرکی)؛ بر عهده کارگزاران اجرای معافیت گمرکی است.
ماده 20- شرکت دانش بنیان موظف است «ماشین آلات خط تولید» وارداتی را صرفا در محل کارگاه یا کارخانه خود که به اطلاع دبیرخانه کارگروه رسیده است، نصب و تا 10 سال از جابجایی، انتقال یا واگذاری آن به غیر، خودداری نماید. در غیر این صورت براساس ماده 120 قانون امور گمرکی، مستلزم پرداخت وجوه متعلقه شامل حقوق گمرکی، سود بازرگانی و عوارض معاف شده خواهد بود.
ماده 21- کارگزاران اجرای معافیتهای گمرکی، مجاز به دریافت هزینه های بررسی و ارزیابی تقاضاهای شرکتها میباشند.
فصل سوم: نظارت بر اجرای معافیتهای گمرکی
ماده 22- شرکتهای دانشبنیانی که از معافیتهای گمرکی موضوع این شیوهنامه برخوردار میشوند، چنانچه بر اساس گزارش دستگاههای ذیربط یا نظارت های دورهای که به تایید نهایی دبیرخانه شورای عالی عتف رسیده باشد، با کتمان اطلاعات یا ارائه اطلاعات ناصحیح، از این حمایت ها برخوردار شده باشند، یا حمایتها و تسهیلات اعطا شده را برای مقاصد دیگری مصرف نموده باشند، ضمن محرومیت از استفاده مجدد از حمایتهای قانون، با ارجاع به مراجع قانونی ذیصلاح، علاوه بر پرداخت اصل حقوق گمرکی و سود بازرگانی و عوارض متعلق، مشمول جریمه نقدی برابر میزان معافیت اعطا شده خواهند بود که جریمه مذکور با توجه به بند ج ماده (11) قانون بدون رعایت مرور زمان قابل مطالبه بوده و قابل بخشودگی نمیباشد.
ماده 23- کلیه کارگزاران اجرای معافیتهای گمرکی و یا هرکدام از کارگزاران ارزیابی شرکتها، میتوانند درباره نحوه استفاده شرکتها از معافیتهای گمرکی، گزارشهای نظارتی خود را به دبیرخانه کارگروه ارایه نمایند. دبیرخانه کارگروه موظف به بررسی و جمع بندی گزارشها و ارایه به کارگروه میباشد.
سوالات مربوط به مراحل اخذ معافیت گمرکی
ممنوعیت در ورود قطعی شامل چه کالاهایی است؟
1. کالاهای حرام شرعی
2. کالاهای ممنوعه طبق جدول تعرفه گمرکی یا مصوب قانون
3. سلاح از هر نوع، مگر با اعلام و تایید وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح
4. مواد مخدر و روانگردان از هر نوع مگر با تایید بهداشت، درمان و آموزش پزشکی.
5. ابزار و قطعات الکترونیکی و مخابراتی که عمدتاً برای کاربردهای اطلاعاتی از نظر فناوری و نوع ساخت استفاده میشود. فهرست این گروه از کالاها توسط وزارت اطلاعات ارائه و به گمرک ایران ابلاغ میشود.
6. دارویی، غذایی، معدنی، سموم و مواد آلی که کاربرد دوگانه دارند و گاه بیوتروریسم محسوب میشوند. فهرست این گروه از کالاها توسط وزارت اطلاعات تهیه و به گمرک ایران ارسال میشود.
7. کالاهایی که روی آن یا روی لفاف آن یا در اسناد مربوط عبارات یا علائمی علیه نظم عمومی یا شئون ملی یا عفت عمومی یا مذهب رسمی کشور نوشته شده باشد.
8. اسکناس های خارجی که در گردش قانونی نیستند، اسکناس های جعلی، تمبر و بلیط های قرعه کشی.
چگونه کالاهای دست دوم را وارد کنیم؟
از دو طریق امکان پذیر است. یکی از طریق بخشنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت با نام موافقت عمومی است. و دیگری کمیسیون ماده 1 را از دفتر وزارت صنعت دریافت کرد.
آیا ماشین آلات و تجهیزات مستعمل و دست دوم مشمول معافیت گمرکی هستند؟
خیر، ماشین آلات و تجهیزات مستعمل و دست دوم مشمول معافیت گمرکی نمیباشند.
مراحل اخذ معافیت گمرکی چگونه است؟
با ثبت درخواست در سایت و دریافت کد رهگیری به سازمان صنعت و معدن مراجعه میکنید. کارشناس مربوطه استعلام و درخواست شما را با کد رهگیری به کارتابل استان (دریافت مدارک و استعلام مجدد از ستاد) مبنی بر عدم تولید داخلی محصول مورد نظر ارسال خواهد کرد. سپس با تعهد سردفتر متقاضی، جلسه معافیت گمرکی تشکیل میشود.
معافیت های گمرکی شامل چه انواعی میشود؟
فهرست کالاهای مشمول معافیت گمرکی هر ساله تغییر میکند. و در حال حاضر واردات مواد اولیه تولید برخی کالاها، واردات کالا در حوزه تخصصی شرکت، واردات تجهیزات آزمایشگاهی و ماشین آلات خط تولید برای افزایش تولید است. کالاهای دانش بنیان از انواع این معافیت ها هستند.
در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.