اینورتر برند دلتا و آموزش نحوه راه اندازی آن

اینورتر برند دلتا در صنعت استفاده می شود و یکی از پرکاربردترین تجهیزات اتوماسیون است. در این مقاله جامع قصد معرفی انواع مختلف درایو دلتا و نحوه ی استفاده از آن را داریم.

اینورتر (درایو فرکانس متغیر) دلتا چیست؟

درایو فرکانس متغیر (VFD) نوعی کنترل کننده موتور است که موتور الکتریکی را با تغییر فرکانس و ولتاژی که به موتور الکتریکی عرضه می شود به حرکت درمی آورد. نام های دیگر VFD عبارتند از: درایو سرعت متغیر، درایو سرعت قابل تنظیم، درایو فرکانس قابل تنظیم، درایو AC، میکرودرایو و اینورتر. فرکانس (یا هرتز) به طور مستقیم با سرعت موتور (RPMs) مرتبط است. به عبارت دیگر، هرچه فرکانس سریعتر باشد، RPM سریعتر می رود. اگر یک برنامه کاربردی برای کارکردن با سرعت کامل به موتور الکتریکی نیاز نداشته باشد، می توان از VFD برای کاهش فرکانس و ولتاژ برای برآورده کردن نیازهای بار موتور الکتریکی استفاده کرد. همانطور که الزامات سرعت موتور برنامه تغییر می کند، VFD می تواند به سادگی سرعت موتور را کم یا زیاد کند تا سرعت مورد نیاز را برآورده کند. اینورتر (درایو فرکانس متغیر) دلتا

 

یک درایو فرکانس متغیر چگونه کار می کند؟

اولین مرحله از درایو AC فرکانس متغیر یا VFD، مبدل است. مبدل از شش دیود تشکیل شده است که مشابه شیرهای چک مورد استفاده در سیستم های لوله کشی است. آنها اجازه می دهند جریان فقط در یک جهت جریان یابد. جهت نشان داده شده توسط فلش در نماد دیود. به عنوان مثال، هر گاه ولتاژ فاز A (ولتاژ مشابه فشار در سیستم‌های لوله‌کشی) مثبت‌تر از ولتاژ فاز B یا C باشد، آن دیود باز می‌شود و به جریان اجازه می‌دهد. هنگامی که فاز B نسبت به فاز A مثبت تر می شود، دیود فاز B باز می شود و دیود فاز A بسته می شود. همین امر برای ۳ دیود در سمت منفی اتوبوس نیز صادق است. بنابراین، با باز و بسته شدن هر دیود، شش “پالس” جریان دریافت می کنیم. این “VFD شش پالسی” نامیده می شود، که پیکربندی استاندارد برای درایوهای فرکانس متغیر فعلی است.

یک درایو فرکانس متغیر چگونه کار می کند؟

یک درایو فرکانس متغیر چگونه کار می کند؟

ما می توانیم با اضافه کردن یک خازن از شر موج AC در باس DC خلاص شویم. یک خازن به روشی شبیه به یک مخزن یا باتری در یک سیستم لوله کشی عمل می کند. این خازن امواج ac را جذب می کند و یک ولتاژ DC صاف را ارائه می دهد. موج AC در باس DC معمولا کمتر از ۳ ولت است. بنابراین، ولتاژ در باس DC “تقریبا” ۶۵۰VDC می شود. ولتاژ واقعی به سطح ولتاژ خط AC تغذیه کننده درایو، سطح عدم تعادل ولتاژ در سیستم قدرت، بار موتور، امپدانس سیستم قدرت و هر راکتور یا فیلتر هارمونیک روی درایو بستگی دارد.

مبدل پل دیودی که AC به DC را تبدیل می کند، گاهی اوقات فقط به عنوان مبدل نامیده می شود. مبدلی که dc را به ac تبدیل می کند نیز یک مبدل است، اما برای تمایز آن از مبدل دیود، معمولاً به آن “اینورتر” می گویند. در صنعت رایج شده است که به هر مبدل DC به AC به عنوان یک اینورتر اشاره شود.

 

اینورتر دلتا  چگونه کار می کند؟

توجه داشته باشید که در یک VFD واقعی، سوئیچ های نشان داده شده در واقع ترانزیستور هستند.

وقتی یکی از کلیدهای بالای اینورتر را می بندیم، آن فاز موتور به باس مثبت dc متصل می شود و ولتاژ آن فاز مثبت می شود. وقتی یکی از کلیدهای پایین مبدل را می بندیم، آن فاز به باس منفی dc متصل می شود و منفی می شود. بنابراین، ما می‌توانیم کاری کنیم که هر فاز روی موتور به میل خود مثبت یا منفی شود و بنابراین می‌توانیم هر فرکانسی را که می‌خواهیم تولید کنیم. بنابراین، می توانیم هر فازی را مثبت، منفی یا صفر کنیم.

 

یک درایو فرکانس متغیر چگونه کار می کند؟

 
موج سینوسی آبی فقط برای مقاصد مقایسه نشان داده شده است. درایو این موج سینوسی را ایجاد نمی کند.

توجه داشته باشید که خروجی VFD یک شکل موج “مستطیلی” است. VFD ها خروجی سینوسی تولید نمی کنند. این شکل موج مستطیلی انتخاب خوبی برای یک سیستم توزیع عمومی نیست، اما برای یک موتور کاملاً مناسب است. اگر بخواهیم فرکانس موتور را به ۳۰ هرتز کاهش دهیم، به سادگی ترانزیستورهای خروجی اینورتر را آهسته تر تغییر می دهیم. اما، اگر فرکانس را به ۳۰ هرتز کاهش دهیم، باید ولتاژ را نیز به ۲۴۰ ولت کاهش دهیم تا نسبت V/Hz را حفظ کنیم (برای اطلاعات بیشتر در این مورد به ارائه نظریه موتور VFD مراجعه کنید). اگر تنها ولتاژی که داریم ۶۵۰VDC است چگونه می خواهیم ولتاژ را کاهش دهیم؟

این مدولاسیون عرض پالس یا PWM نامیده می شود. تصور کنید که می‌توانیم فشار را در یک خط آب با روشن و خاموش کردن شیر با سرعت بالا کنترل کنیم. در حالی که این برای سیستم های لوله کشی کاربردی نخواهد بود، اما برای VFD بسیار خوب عمل می کند. توجه داشته باشید که در نیم چرخه اول، ولتاژ نیمی از زمان روشن و نیمی از زمان خاموش است. بنابراین، ولتاژ متوسط نصف ۴۸۰ ولت یا ۲۴۰ ولت است. با پالس کردن خروجی، می توانیم به هر ولتاژ متوسطی در خروجی VFD دست یابیم.  

 

چرا باید از VFD استفاده کنم؟

۱ – کاهش مصرف انرژی و هزینه های انرژی

اگر برنامه‌ای دارید که نیازی به اجرای آن با سرعت کامل ندارد، می‌توانید با کنترل موتور با درایو فرکانس متغیر که یکی از مزایای درایوهای فرکانس متغیر است، هزینه‌های انرژی را کاهش دهید. VFD ها به شما این امکان را می دهند که سرعت تجهیزات موتور محور را با بار مورد نیاز مطابقت دهید. هیچ روش دیگری برای کنترل موتور الکتریکی AC وجود ندارد که به شما امکان می دهد این کار را انجام دهید. سیستم های موتور الکتریکی بیش از ۶۵ درصد از برق مصرفی را در صنعت امروز به عهده دارند.

بهینه سازی سیستم های کنترل موتور با نصب یا ارتقاء به VFD ها می تواند مصرف انرژی در تاسیسات شما را تا ۷۰ درصد کاهش دهد. علاوه بر این، استفاده از VFD ها کیفیت محصول را بهبود می بخشد و هزینه های تولید را کاهش می دهد. با ترکیب مشوق‌های مالیاتی بهره‌وری انرژی و تخفیف‌های آب و برق، بازگشت سرمایه برای تاسیسات VFD می‌تواند به ۶ ماه برسد.

۲ – افزایش تولید از طریق کنترل دقیق تر فرآیند

با کارکردن موتورهای خود با کارآمدترین سرعت برای برنامه شما، اشتباهات کمتری رخ می دهد و در نتیجه سطح تولید افزایش می یابد که درآمد بیشتری را برای شرکت شما به ارمغان می آورد. در نوار نقاله ها و تسمه ها، تکان ها را در هنگام راه اندازی از بین می برید و اجازه می دهید تا از بین بروند.

۳ – افزایش عمر تجهیزات و کاهش تعمیر و نگهداری

هنگامی که تجهیزات شما توسط VFD کنترل می شوند و سرعت کارکرد موتور بهینه را تضمین می کنند، مدت زمان بیشتری دوام خواهند آورد و به دلیل تعمیر و نگهداری، زمان خاموشی کمتری خواهند داشت. به دلیل کنترل بهینه فرکانس و ولتاژ موتور VFD، VFD محافظت بهتری برای موتور شما در برابر مسائلی مانند اضافه بارهای الکتریکی حرارتی، حفاظت فاز، زیر ولتاژ، اضافه ولتاژ و غیره ارائه می دهد. هنگامی که بار را با VFD راه اندازی می کنید موتور یا بار رانده را در معرض “شوک فوری” راه اندازی در سراسر خط قرار نمی دهد، اما می تواند به آرامی شروع به کار کند.

در نتیجه سایش تسمه، دنده و یاتاقان را از بین می برد. همچنین یک راه عالی برای کاهش و یا حذف چکش آب است زیرا می‌توانیم چرخه‌های شتاب و کاهش سرعت داشته باشیم.  

 

ترمینال های ورودی و خروجی اینورتر دلتا

دو بخش اصلی دارند.

  1. ترمینال های قدرت
  2. ترمینال های کنترلی

ترمینال های قدرت ولتاژ و جریان بالا دارند و توان را از شبکه به درایو و از درایو به موتور انتقال می دهند. این ترمینال ها قطور تر و حجیم تر هستند چون جریان بالایی را از خود عبور می دهند. سطح ولتاژ ترمینال های کنترلی نسبت به ترمینال های قدرت بسیار پایین تر است و وظیفه انتقال سیگنال های کنترلی را دارند و ظریف تر هستند. ترمینال کنترلی , ترمینال قدرت در اینورتر دلتا  

انواع اینورتر دلتا

دسته بندی اینورترها براساس پارامترهای مختلفی صورت می گیرد.

۲-۱# انواع درایو دلتا از نظر خروجی و ورودی

درایو دلتا (Delta) از نظر خروجی و ورودی به سه دسته زیر تقسیم می شود.

  1. اینورتر تکفاز ۲۲۰ ولت و خروجی تکفاز ۲۲۰ ولت
  2. اینورتر تکفاز ۲۲۰ ولت و خروجی سه فاز ۲۲۰ ولت
  3. اینورتر سه فاز ۳۸۰ ولت و خروجی سه فاز ۳۸۰ ولت

البته اینورتر نوع اول در بازار ایران به ندرت  پیدا می شود. در درایو تکفاز به سه فاز شما می توانید با برق تکفاز موتور القایی سه فاز را راه اندازی کنید.

۱) اینورتر تکفاز دلتا

آیا یک اینورتر تک فاز کار می کند؟ پاسخ کوتاه این است که بله، خواهد شد. اینورتر شما فقط برق را به یکی از سه فاز خانه شما منتقل می کند، اما از دیدگاه شما، این تفاوتی ایجاد نخواهد کرد. شما همان مزایایی را از اینورتر دریافت خواهید کرد که انگار یک اینورتر سه فاز دارید. اینورتر تکفاز دلتا

۲) اینورتر سه فاز دلتا

برق سه فاز زمانی است که خانه شما دارای خطوط سه فاز بین آن و شبکه است. بیشتر در خانه‌های بزرگی که دارای سیستم‌های تهویه مطبوع کانالی هستند یا سیستم‌های دیگری که نیاز به مقدار زیادی نیرو دارند، مانند پمپ مته استفاده می‌شود. اگر از قبل می دانید که خانه شما دارای تهویه مطبوع سه فاز است، می توانید مطمئن باشید که برق سه فاز نیز دارید. اما راه های دیگری برای بررسی اینکه آیا برق سه فاز دارید وجود دارد که در زیر به دو مورد از آنها اشاره می کنیم.   اینورتر سه فاز دلتا  

 

انواع اینورتر دلتا از نظر کاربرد

درایوهای دلتا در سری های مختلفی تولید شده اند که هر کدام برای کاربرد خاصی استفاده می شوند.

۱) اینورتر دلتا سری VFD-m

اینورتر دلتا VFD-M جزو اینورتر های با سایز کوچک بوده که برای موتورهای با قدرت متوسط و پایین مورد استفاده قرار میگیرد، اینورتر دلتا سری M در دو مدل تکفاز از رنج (۰٫۳۷KW تا ۱٫۵KW) و سه فاز از رنج (۰٫۷۵KW تا ۷٫۵KW) را شامل می شود. اینورتر دلتا سری VFD-m

۲) اینورتر دلتا سری VFD-L

درایو VFD-L سری اقتصادی و مقرون به صرفه اینورترهای دلتا است. برای کاربری های سبک و کنترل موتورهایی با توان پایین بسیار مناسب است و غالبا کاربرد عمومی دارد. داشتن فیلتر  تداخل مغناطیسی (EMI) از ویژگی های بارز این محصولات است. در ساخت و تولید ماشین آلات کشش سیم، دستگاه ساده برش چوب و انواع نوار نقاله اغلب از این نوع اینورتر استفاده می شود. اینورتر دلتا سری VFD-L

 

۳) اینورتر دلتا سری VFD-EL

درایو دلتا سری EL با طراحی ماژولار خود مناسب برای موتورهای با توان پایین و تا حدودی توان متوسط است. هم به صورت سه فاز و هم تکفاز در توان های ۰٫۳۷ kW تا ۴ kW ساخته شده است. اینورتر دلتا سری VFD-EL ویژگی های فنی درایو دلتا سری EL

  1. قابلیت اضافه کردن کارت های شبکه
  2. تنظیم فرکانس خروجی تا ۶۰۰ هرتز
  3. پشتیبانی از شبکه مدباس
  4. دارای مدکنترلی V/F

 

۴- اینورترهای دلتا سری VFD-B

اینورتر دلتا سری VFD-B یکی از معروف ترین و پرکاربردترین اینورترهای تولید شده برند دلتا می باشد که به عنوان DELTA B نیز شناخته می شود و بهترین انتخاب برای کاربری های عمومی می باشد. این مدل اینورتر دارای مد کنترلی حلقه باز و حلقه بسته است و دارای مد کنترلی Vector control,V/F ، قابلیت PID کنترلر داخلی ،شبکه ارتباطی مدباس و… می باشد. دارای رنج توانی ۰٫۷۵KW~75KW.

اینورترهای دلتا سری VFD-B

 

۵- اینورتر دلتا سری VFD-CP2000

اینورترهای دلتا مخصوص پمپ و فن دارای PLC داخلی با ۱۰K steps، پورت ارتباطی RS458 و BACNet داخلی، PID کنترلر داخلی، کنترل همزمان ۸موتور،دارای انواع کارتهای افزایشی شبکه های Ethercat /profibus DP/Profinet /CanOpen /… می باشند و در رنج توانی ۰٫۷۵~۶۳۰KW برای ورودی های سه فاز ۲۳۰~۶۹۰V در بازار عرضه می شود. از ویژگی های این سری از درایو دلتا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  1. دارای مد کنترلی Sensor less vector control
  2. مصرف انرژی پایین
  3. اتو تیون دقیق و قابلیت اضافه کردن کارت های اضافی ورودی و خروجی
  4. مناسب برای بارهای سنگین و نرمال
  5. رنج توان گسترده از ۰٫۷۵ تا ۴۰۰ kW

اینورتر دلتا سری VFD-CP2000

 

۶- اینورترهای قدرتمند دلتا سری VFD-C2000

این سری از اینورترها دارای PLC داخلی با ۱۰K steps، پورت ارتباطی RS458 و پشتیبانی از موتورهای IMوPM ،فرکانس کاری ۰تا ۲۰۰۰هرتز ، دارای کارت های PGجهت Full closed loop،دارای مد P2P ،دارای انواع کارتهای افزایشی شبکه های Ethercat/profibus DP/Profinet/CanOpen/… می باشند و در رنج توانی ۰٫۷۵~۶۳۰KW برای ورودی های سه فاز ۲۳۰~۶۹۰Vدر بازار عرضه می شود. اینورترهای قدرتمند دلتا سری VFD-C2000  

۷- اینورترهای اقتصادی دلتا سری VFD-C200

این سری از اینورترهای دلتا دارای فرکانس کاری ۰ تا ۲۰۰۰ هرتز، پورت ارتباطی RS485 ،PLC داخلی با۵K steps ، ورودی سرعت بالا جهت Full closed Loop، پشتیبانی از موتورهای IMوPM می باشد. رنج توانی این سری از اینورترهای دلتا از ۰٫۷۵~۷٫۵KW می باشد و در تمامی رنج ها دارای یونیت ترمز داخلی هستند. اینورترهای اقتصادی دلتا سری VFD-C200  

۸- اینورترهای دلتا سری VFD-ED مخصوص آسانسور

اینورترهای آسانسوری دلتا قابلیت پشتیبانی از موتورهای IMوPM ،پشتیبانی از VAC230 UPS، قابلیت افزودن کارت افزایشی (A,B,Z) PG جهت Full closed Loop، عملکرد emergency هنگام کاهش باتری و یا (EPS)UPS، کنترل بسیار دقیق و نرم در مد VECTOR.

اینورترهای دلتا سری VFD-ED مخصوص آسانسور

۹- اینورتر دلتا مدل MS300 ,MH300

اینورتر های MH300وms300 دارای plc داخلی و مد vector می باشند که کنترل اینورتر را برای برنامه نویس آسان تر می نماید،همچنین این سری از اینورترها فضای بسیار کمتری را نسبت به اینورترهای قبلی اشغال می کند. اینورترهای سری MH300وms300 در رنج توانی ۰٫۲~۲۲kw در بازار عرضه می شود.

اینورتر دلتا مدل MS300 ,MH300  

 

دسته بندی و مشخصات فنی اینورتر های دلتا:

اینورترهای دلتا دارای دسته بندی های مختلفی هستند که هر کدام خصوصیات فنی خاص خود را دارند و در موارد مختلفی به کار گرفته می شوند. دسته بندی و مشخصات فنی اینورتر های دلتا:

جدول زیر مشخصات فنی اینورتر های دلتا رو نشان می دهد: نوع ورودی ، بازه ی توان ، شرایط کاری و محیطی و امکانات سخت افزاری درایو

مشخصات فنی اینورتر های دلتا رو نشان می دهد    

در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه پرگاران تماس حاصل فرمایید

جهت کسب اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید.

 یا. یا .۳ یا. و . ۲ یا. و .یا . . ۱ و. یا. و. یا. و. ۱ یا. و. یا. و.یا .ویا. ۴ یا. و. ۵ یا. و. یا. ۶ یا ۷٫ و. یا. و. یا. ۸ و. ۹ و و . .. . ۲ یا. یا. و. یا. ۸ و. . . ۱ و. یا. و. یا. و. ۱ یا. و. یا. و.یا .ویا. ۴ یا. و. ۵ یا. و. یا. ۶٫ یا. و.یا .ویا. ۴ یا. یا .۳ یا. و . ۲ یا. و .یا . . ۱ و. یا. و. یا. و. ۱ یا. و. یا. و.یا .ویا. ۴ یا. و. ۵ یا. و. یا. ۶ یا ۷٫ و. یا. و یا. ۸ و. ۹ و و . .. . ۲ یا. یا. و. یا. ۸ و. . . ۱ و. یا. و. یا. و. ۱ یا. و. یا. و.یا .ویا. ۴ یا. و. ۵ یا. و. یا. ۶٫ یا. و.یا .و

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × یک =