سامانه های گمرکی در حوزه بازرگانی کدامند؟

همانطور که می دانید برای واردات کالا و صادرات کالا باید تدابیری اندیشیده شود. برای گذراندن این مراحل به صورت قانونی سامانه های گمرکی مختلفی با هدف تسهیل و تسریع در امور گمرکی مانند: ثبت سفارش کالا ایجاد شده است. ثبت کالا در سامانه های گمرکی یکی از گام های اصلی برای واردات قانونی کالا به کشور است. ثبت سفارش کالا از طریق سامانه جامع تجارت انجام می شود. که پس از تایید آن سندی مبنی بر قانونی بودن کالای ورودی به کشور صادر می شود. و می توان از آن برای ترخیص کالا از گمرک استفاده کرد. در این مقاله با بازرگانی فونیکس همراه باشید تا انواع سیستم های گمرکی را بررسی کنیم.

 

انواع سامانه های گمرکی در حوزه بازرگانی:

  • سامانه استعلام پروانه الکترونیک
  • سامانه جامع امور گمرکی (EPL)
  • سامانه پرداخت متمرکز
  • سامانه ارزش کالا (TSC)
  • سامانه خدمات پس از ترخیص
  • سامانه نیما
  • سامانه جامع انبارها
  • سامانه مجوزها
  • سیستم شناسه کالا
  • سیستم تجارت خارجی
  • سیستم تجارت داخلی

سیستم جامع معاملات چیست و چه کاربردی دارد؟

سامانه جامع تجارت ایران، سامانه اصلی گمرکی است. که در سال ۱۳۹۳ به منظور افزایش سرعت و تسهیل در واردات و ترخیص کالا از گمرک ایران ایجاد شد. بسیاری از سازمان ها و موسسات گمرکی مرتبط زیر نظر این سامانه فعالیت می کنند. تجار و بازرگانان ایرانی و خارجی می توانند در این سامانه ثبت نام کنند. و نسبت به ثبت سفارش کالا اقدام کنند.

از دیگر کاربردهای این سامانه می توان به جامعیت و یکپارچگی آن اشاره کرد. که نظارت و رسیدگی به روند واردات و صادرات کالا را بسیار آسانتر از گذشته کرده است. و تخلفات مالی و اقتصادی در این زمینه به میزان قابل توجهی کاهش یافته است. . find در واقع یک سیستم تجاری جامع است، پلی بین بازرگانان و مؤسسات گمرکی.

نحوه ثبت نام و ورود به سامانه جامع معاملات

برای ثبت سفارش کالا می توانید به سامانه جامع معاملات به آدرس https://www.ntsw.ir مراجعه کنید. برای ورود و استفاده از سرویس این سامانه، ابتدا باید در آن ثبت نام کنید. و با وارد کردن اطلاعات و مشخصات درخواستی، یک حساب کاربری ایجاد کنید. تمامی اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند در این سایت ثبت نام کنند. و از خدمات آن برای واردات و صادرات کالا استفاده کنند. برای ثبت نام در این سامانه اطلاعات شخصی هر فرد از قبیل کد ملی، شماره تلفن ثابت و همراه، کد پستی محل سکونت، ایمیل شخصی و بارگذاری تصویر فرد مورد نیاز است.

پس از وارد کردن اطلاعات و مشخصات درخواستی، پیامکی برای تایید یا رد درخواست شما به شماره ای که ثبت نام کرده اید ارسال می شود. در صورتی که اطلاعات شخصی شخص با اطلاعات ثبت شده در ثبت احوال مغایرت داشته باشد، درخواست شما پذیرفته نمی شود. اگر اطلاعات شما به درستی وارد شود، ثبت نام شما با موفقیت انجام می شود. و پس از احراز هویت، می توانید با نام کاربری (که کد ملی شما است) و رمز عبوری که انتخاب کرده اید وارد سایت شوید. 

پس از ورود به سایت باید سایر مشخصات خود را تکمیل نمایید. همچنین برای ثبت اشخاص حقوقی باید شرکت خود را در سامانه ثبت کنند. بنابراین شناسه فنی شرکت، شماره ثبت شرکت و تاریخ ثبت شرکت را در سامانه ثبت کنند.

سامانه های گمرکی:

سامانه جامع امور گمرکی (EPL) چیست؟

EPL مخفف عبارت Electronic Packing List است. سیستم گمرک EPL سیستمی است که تجار باید اطلاعات کالاهای وارداتی و صادراتی خود را ثبت کنند. در گذشته این کار به صورت دستی انجام می شد. اما امروزه به دلیل حجم بالای کالاهای صادراتی و وارداتی از سامانه گمرک EPL استفاده می شود. تا تجار بدون اتلاف وقت و تاخیر برای کالاهای خود اظهارنامه تهیه کنند. تجار برای اظهار کالا و تکمیل فرم اطلاعات درخواستی به آدرس https://EPL.irica.ir مراجعه کنند.

برای اینکه تجار و کارگران ترخیص کالا بتوانند کالاهای صادراتی و وارداتی را در سامانه گمرک EPL اظهار کنند و به طور کلی بتوانند وارد این سایت شده و از خدمات آن استفاده کنند، باید نام کاربری و رمز عبور داشته باشند. از جمله خدماتی که سامانه EPL به کاربران خود ارائه می دهد می توان به مواردی از قبیل مدارک مورد نیاز برای ترخیص، ارزش گذاری کالاهای صادراتی و وارداتی، تکمیل اظهارنامه، بارگذاری مدارک مربوطه و ثبت بار و … اشاره کرد.

از زمان استقرار سامانه گمرکی EPL، با توجه به دسترسی نیروهای انتظامی و امنیتی کشور به اطلاعات این سایت، میزان قاچاق کالا و فرار مالیاتی کاهش چشمگیری داشته است. با استفاده از این سیستم به راحتی می توانید با در دست داشتن کلیه مدارک مورد نیاز مراحل ترخیص را از مرحله اول تا انتها طی کنید. این سیستم باعث سرعت بخشیدن به روند کاری فرآیند ترخیص کالا می شود. و از امنیت بالایی برخوردار است، همچنین در روند تنظیم بازار و کنترل نرخ تورم موثر است.

مدارک لازم جهت دریافت نام کاربری و رمز عبور EPL

همانطور که در قسمت قبل ذکر شد، تجار و کارگزاران ترخیص کالا برای استفاده از خدمات سامانه گمرکی EPL باید نام کاربری و رمز عبور را دریافت کنند. در این قسمت به مدارک لازم که اشخاص حقیقی و حقوقی برای دریافت رمز و نام کاربری در خصوص سامانه EPL نیاز دارند اشاره می کنیم.

مدارک مورد نیاز اشخاص حقوقی

یک موسسه حقوقی برای انجام تجارت فرامرزی و استفاده از خدمات سامانه گمرکی EPL باید اصل مدارک شرکت را به نزدیکترین سامانه گمرکی کشور به محل فعالیت تحویل دهد. این اسناد شامل مواردی از قبیل:

  • آگهی تاسیس
  • اطلاعیه تغییرات
  • نامه مشارکت شرکت
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • برگه کد اقتصادی
  • اصل و کپی کارت بازرگانی
  • حضور مدیران عامل و امضاء کنندگان به همراه اصل و کپی کارت ملی

مدارک مورد نیاز اشخاص حقیقی

زمانی که شخص حقیقی قصد دریافت نام کاربری و رمز عبور برای استفاده از سامانه گمرکی EPL را دارد، باید مدارک مندرج در زیر را به نزدیکترین سامانه گمرکی کشور نزدیک به فعالیت تجاری خود ارائه کند. مدارک مورد نیاز عبارتند از:

  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • اصل و کپی کارت بازرگانی
  • اصل و کپی کارت ملی مدیر عامل و امضاء کنندگان

سامانه استعلام پروانه الکترونیک

پروانه گمرکی یکی از مدارک مهم در فرآیند ترخیص کالاهای صادراتی و وارداتی است. این مجوز در واقع مجوزی است برای صاحب کالا یا نماینده وی برای ترخیص کالای خود از انبار گمرک. برای استفاده از سامانه استعلام الکترونیکی مجوز برای استعلام مجوز گمرکی، صاحب کالا یا ترخیص کار باید به سامانه تجارت فرامرزی مراجعه و رمز سامانه استعلام پروانه الکترونیک را دریافت کند.

نماد مجوز دانلود الکترونیکی را فعال کنید. تجار برای استعلام مجوز الکترونیکی باید به سامانه استعلام الکترونیکی مجوز در سامانه گمرک EPL مراجعه کنند. در این سامانه صاحب کالا برای دسترسی به پروانه گمرکی باید شماره سریال اظهارنامه و همچنین رمز عبور را وارد کرده و دو بارکد دریافت کند که یکی به شماره سریال پروانه و دیگری به شماره رسید تعلق دارد. به مجوز دسترسی داشته باشید و سپس آن را برای ترخیص چاپ کنید. کالا باید توسط گمرک پردازش شود.

سامانه پرداخت متمرکز

یکی از خدماتی که سامانه گمرکات کشور برای رفاه حال بازرگانان و کاهش زمان و هزینه در صف های پرداخت حضوری در نظر گرفته است، سامانه پرداخت متمرکز است. هر مسافر یا تاجری که به کشور کالا وارد می کند باید هزینه واردات را بر اساس هزینه گمرکی بپردازد. علاوه بر این، گاهی تجار برای ترخیص کالا از گمرک باید علاوه بر هزینه ورود کالا، هزینه های جاری دیگری نیز بپردازند.

تجار و صاحبان کالا می توانند جهت پرداخت هزینه های فوق، ترخیص کالا از گمرک به سامانه پرداخت متمرکز به آدرس Payment.irica.ir مراجعه و با در دست داشتن شناسه از طریق این سامانه هزینه خود را پرداخت نمایند. pay این سیستم به کاربران اجازه می دهد تا پرداخت ها را پیگیری کنند. علاوه بر این، پرداخت حقوق گمرکی فرآیندی مطمئن و مطمئن است.

سامانه ارزش کالا (TSC)

TSC مخفف Tariff Specification Code است که به معنای شناسه ارزش گمرکی است. این سامانه وظیفه ارزش گذاری کالاهای وارداتی به کشور را دارد تا میزان عوارضی که برای این کالاها در نظر گرفته شده و صاحبان کالا باید به سامانه گمرکی کشور پرداخت کنند مشخص شود و مشکل کم اظهاری صاحبان کالا مشخص شود. . اجتناب شده شناسه ارزش کالا در واقع یک کد چهار رقمی است که در انتهای هر ردیف تعرفه کالا قرار می گیرد.

تعیین ارزش واقعی کالاهای وارداتی موضوع بسیار مهمی در فرآیند ترخیص کالا از گمرک است. در صورت اشتباه در تعیین ارزش کالا، این اشتباه صاحب کالای وارداتی را با مشکل مواجه کرده و در نهایت موجب بروز اختلاف بین سیستم گمرکی کشور و صاحب کالا می شود. در این موارد باید پرونده برای حل مشکل به کمیسیون اختلاف گمرک ارجاع شود که به همین دلیل از سامانه ارزش کالا (TSC) برای جلوگیری از این گونه مشکلات استفاده می شود.

سامانه خدمات پس از ترخیص

سامانه خدمات پس از ترخیص امکان رهگیری کالا در مسیر مقصد را با استفاده از شناسه انبار فراهم می کند. شناسه انبار یا رسید انبار نیز برای خروج کالا از گمرک الزامی است. یکی از وظایف این سامانه تعیین نوع مجوز و صاحب کالا می باشد. این کار به منظور انتخاب انبار گمرکی به عنوان مقصد انجام می شود. انبار با استفاده از کد مالک کالای وارداتی یا شماره سریال و درج آن در سامانه، دسترسی به شناسه را صادر می کند.

تولیدکنندگان با ثبت نام در این سامانه علاوه بر اقلام ذکر شده می توانند از تسهیلات دیگری مانند اقلام زیر بهره مند شوند:

خروج از انبار
بررسی موجودی انبار بر اساس معرفی نامه و فاکتور انبار
اعلام عدم پذیرش اظهارنامه گمرکی
ورود آدرس و گزارش در مورد آدرس های ورودی و خروجی
گزارش موجودی صاحب کالا
شما یک حساب پس انداز دارید
گزارش TSC

سامانه نیما

کلمه نیما در واقع مخفف عبارت سامانه یکپارچه معاملات ارزی است. بانک مرکزی در راستای ساماندهی بازار ارز کشور، سامانه نیما را راه اندازی کرد. به عبارت دیگر هدف بانک مرکزی از راه اندازی سامانه نیما، تسهیل در عرضه ارز و همچنین ایجاد فضای امن برای فروشندگان و خریداران ارز است. سامانه نیما در واقع نوعی فروشگاه اینترنتی خرید و فروش ارز است.

در این سامانه خریداران ارز تقاضای خود را در بستری یکپارچه به فروشندگان ارز ارائه می کنند و فروشندگان در صورت تمایل در بستری امن و سالم به خریداران خدمات ارائه می دهند.

راه کار با سامانه نیما برای بازرگانی که به تجارت فرامرزی روی آورده اند به این صورت است که تجار با مراجعه به سامانه EPL گمرک درخواست تامین ارز خود را برای ثبت سفارش های غیربانکی ثبت می کنند. پس از ثبت این درخواست هماهنگی های لازم بین بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام می شود و این درخواست به صورت آنلاین به سامانه نیما منتقل می شود و در نهایت درخواست تجار به صرافی ها می رسد و آنها با تبادل. . یکدیگر. پرداخت

سامانه جامع انبارها – یکی از مهم ترین سامانه های گمرکی کشور 

بر اساس سیاست های دولت، اشخاص حقیقی و حقوقی که از انبارهای سراسر کشور برای نگهداری و نگهداری کالا استفاده می کنند، جهت جلوگیری از قاچاق و احتکار، اطلاعات هویتی و واحد خود را به آدرس nwms.ir در سامانه جامع انبارها ارسال کنند. . ثبت نام محصول اهداف بلندمدت دیگری نیز برای تشکیل سیستم ذخیره سازی وجود دارد که در زیر به برخی از آنها اشاره می شود.

  • جمع آوری اطلاعات دقیق در مورد انبارها از جمله ظرفیت انبارها و…
  • جمع آوری اطلاعات دقیق و به روز در مورد کالاهای نگهداری شده در انبارها اعم از مقدار کالا، نوع کالا، صاحبان کالا و ….
  • امکان طراحی اهداف کلان و استراتژیک با در اختیار داشتن اطلاعات انبار توسط مدیران در راستای زنجیره تامین کسب و کار کشور.
  • امکان تبادل اطلاعات و همچنین یکپارچه سازی خدمات در زمینه اطلاعات مربوط به ذخیره سازی کالا در راستای زنجیره تامین در فرآیند تجاری کشور
  • تسهیل و روان سازی فرآیند کنترل و نظارت بر واردات، صادرات و ترانزیت کالا
    افزایش شفافیت و امنیت در زنجیره تامین تجارت
  • استانداردسازی و هماهنگ سازی اسناد تجاری و ارائه راهکارهایی برای مدیریت مبادلات الکترونیکی آنها
  • ایجاد تمهیدات لازم برای تسهیل تجارت الکترونیک بین دستگاه های اجرایی ذیربط

نحوه ثبت نام و ورود به سامانه جامع انبارها

برای ثبت نام کالا در انبار گمرک کشور و استفاده از سایر خدمات این سامانه ابتدا باید به آدرس https://www.nwms.ir مراجعه و در آنجا ثبت نام کنید. ثبت نام در سامانه جامع انبارها شامل ۴ مرحله است که باید به ترتیب انجام شود و رفتن به مرحله بعد مستلزم تایید مرحله قبل است. در مرحله اول متقاضی باید کد ملی و شماره تلفن همراه خود را در سامانه ثبت کند، سپس برای تایید اعتبار به شماره ثبت شده پیامک ارسال می شود. مرحله بعدی تایید اطلاعات هویتی است.

در صورتی که متقاضی شخص حقیقی باشد باید شماره شناسنامه و تاریخ تولد خود را برای ثبت اطلاعات هویتی خود وارد کند. اما در صورتی که متقاضی شخص حقوقی باشد، علاوه بر اطلاعات هویتی فرد، شناسه ۱۱ رقمی شرکت نیز الزامی است. در صورت تایید این اطلاعات در مرحله بعد باید اطلاعاتی مانند آدرس شرکت شامل استان و شهر، شهر و کد پستی را در فرم وارد کنند. همچنین جهت تکمیل ثبت نام در سامانه جامع انبار ورود اطلاعات زیر الزامی است.

  • نام واحد
  • نوع واحد
  • نوع واحد از نظر کاربری
  • فعالیت
  • شماره تلفن ثابت
  • کدام مرکز دولتی یا خصوصی است؟
  • ظرفیت انبار
  • واحد دارای سرد خانه است یا نه
  • ظرفیت سردخانه در صورت وجود داشتن

در صورت انجام صحیح مراحل فوق، ثبت نام با موفقیت انجام شده و در نهایت می توانید از طریق صفحه ورود به سیستم اقدام به ثبت نام واحد نمایید.

سامانه مجوزها

برای اینکه افراد بتوانند کسب و کار مورد نظر خود را راه اندازی کنند نیاز به مجوزهای مربوطه برای آن کار دارند. در سال های گذشته مردم برای اخذ مجوزهای لازم برای کسب و کار خود مجبور بودند زمان زیادی را در مراحل اداری صرف کنند. به همین دلیل موفق به اخذ مجوزهای لازم شدند. بنابراین سیستم مجوز ایجاد شد تا مردم بتوانند در هزینه های خود صرفه جویی کنند. موفقیت در اخذ مجوزهای مربوطه به موقع و با هزینه های معقول به صورت آفلاین و آنلاین.

قانون تأسیس نظام صدور مجوز در سال ۱۳۹۲ به تصویب دولت رسید تا مردم با قدم گذاشتن در مسیر هموار مجوز بگیرند. افراد برای دریافت مجوزهای مورد نیاز خود به سامانه صدور مجوز به آدرس ntcms.ir مراجعه کنند. این سامانه علاوه بر صدور مجوز، خدمات دیگری از جمله امکان ثبت شکایت، درخواست مشاوره تجاری، دریافت مشاوره عمومی، دسترسی به سوالات متداول و … را نیز به مردم و مشتریان ارائه می دهد.

سامانه شناسه کالا

سیستم شناسایی کالا سیستمی است که هدف آن مدیریت شناسایی کالا است. بر اساس فعالیت های انجام شده توسط این سامانه، پایگاه اطلاعاتی جامعی در خصوص مشخصات کالاهایی که در زنجیره تجاری کشور مبادله می شود، به دست می آید. این سیستم برای تولید، تخصیص و مدیریت شناسه های محصول است. و همچنین پیوند آنها به شناسه های محصول در سراسر زنجیره تامین کار می کند.

به طور کلی، شش نوع شناسه کالا وجود دارد:

  • شناسه داخلی
  • شناسه VIN
  • شناسه IMEI
  • شناسه IRC
  • شناسه IVC
  • شناسه GTIN

نحوه ثبت نام و ورود به سامانه شناسه کالا

برای ثبت شناسه کالا در سامانه شناسه، ابتدا باید در سامانه جامع تجارت ایران ثبت نام کنید. و با وارد کردن اطلاعات درخواستی، حساب کاربری ایجاد کنید. در مرحله بعد باید با توجه به فعالیت خود در قسمت انتخاب نقش، نقش مناسب را انتخاب کنید. در صورت پذیرفته شدن اطلاعات و عدم مغایرت با اطلاعات هویتی فرد و همچنین تایید صلاحیت فرد برای نقش انتخابی، شناسه محصول قابل ثبت است.

شناسه محصول به دو نوع تقسیم می شود. نوع اول برای کالاهایی است که در واحدهای تولیدی و کارخانجات داخلی تولید می شود. و نوع دوم برای کالاهای وارداتی است. در مرحله تعیین نقش باید بر اساس نوع فعالیت یکی از دو گزینه تاجر قانونی و مبنای قانونی را انتخاب کنید. شناسه محصول برای کالاهای تولید داخل است.

سامانه تجارت خارجی

سامانه ای است که برای فعالیت هایی مانند اخذ شناسه فروشندگان خارجی، ثبت پیش فاکتور، اخذ مجوز ورود، مجوز ارز، ثبت سفارش، تامین ارز و همچنین فرآیندهای حمل و نقل بین المللی و داخلی ایجاد شده است. کالاهای این سامانه برای انجام امور حقوقی با هدف یکپارچه سازی، تسهیل تجارت است. و همچنین جلوگیری از تخلفات احتمالی در حوزه تجارت خارجی با استفاده از روش هایی مورد استفاده قرار می گیرد. تا بازرگانان بتوانند کلیه امور خود اعم از درخواست، پیگیری و اجرا انجام دهند.

رصد در حوزه تجارت خارجی از طریق این سامانه. در این راستا تمامی دستگاه هایی که در راستای تجارت خارجی فعالیت می کنند باید با سامانه تجارت خارجی ارتباط برقرار کنند. و تنها از این طریق با بازرگانان ارتباط برقرار کنند.

سامانه تجارت داخلی

سیستمی است که می تواند برای رسیدگی به فرآیندهای حمل و نقل داخلی، انبارهای داخلی و انتقال مالکیت استفاده شود. این سامانه با فعالیت در بخش تجارت داخلی اهدافی مانند یکپارچه سازی اطلاعات، نظارت بر کالاها از ابتدای تولید و همچنین واردات تا خرده فروشی را دنبال می کند. در این سامانه امکان پیگیری اطلاعات واردات و تولید کالا، خرید و فروش کالا و حمل و نقل و نگهداری کالا در سطح شناسه محصول و شناسه رهگیری وجود دارد.

نتیجه

گمرک نقش بسیار مهمی در فرآیند تجارت فرامرزی و واردات کالا به کشور دارد. از این رو در این مقاله سعی شده است کلیه وظایف سامانه گمرکی کشور، تشریفات ترخیص کالا از گمرکات، سامانه های مرتبط در این فرآیند و … معرفی شود.

سوالات متداول سامانه های گمرکی:

مسیر سبز گمرک چیست؟

در صورتی که کالاهای وارداتی شما نیاز به بررسی و ارزیابی بیشتر نداشته باشد به راحتی و بدون مراجعه کارشناسان می توانند از مسیر سبز عبور کنند.

چگونه رمز سیستم EPL را دریافت کنیم؟

برای دریافت نام کاربری و رمز عبور سامانه EPL باید با اطلاعات شخصی و مدارک خود به نزدیکترین گمرک مراجعه کنید تا وارد سامانه EPL شوید.

کارت ویزیت چیست؟

کارت بازرگانی یکی از مهمترین مدارکی است که برای انجام قانونی امور و تشریفات گمرکی به آن نیاز دارید. فرآیند دریافت کارت بازرگانی دشوار است و نیاز به دانش تخصصی دارد. می توانید برای تکمیل مراحل گمرکی و ترخیص کالا از متخصصان مربوطه که حامل این کارت هستند کمک بگیرید.

هزینه های گمرکی به چه عواملی بستگی دارد؟

برای محاسبه هزینه های گمرکی باید عواملی مانند نوع، حجم، وزن خالص و ناخالص، تعداد بسته ها و … در نظر گرفته شود.

سامانه های گمرکی

سامانه های گمرکی

سامانه های گمرکی

سامانه های گمرکی

در صورت هرگونه سوال و نظر با مجموعه نگار صنعت ماهان تماس حاصل فرمایید.

0 پاسخ ها

دیدگاه خود را ثبت کنید

آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟
در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هشت + 17 =