اندازه گیری دما با استفاده از سنسورھای حرارتی – مکانیکی
📌 سنسورھای حرارتی – مکانیکی
یک سری از اندازه گیرها ی دما ، به صورت مکانیکی می باشد.
عموما گیج های دما از خانواده سنسورهای اندازه گیر دما به صورت مکانیکی هستند که کاربرد زیادی در صنعت دارند.
گیج های دما در چندین روش تولید میشوند که در ذیل به معرفی آنها میپردازیم:
🔹گیج های دما با استفاده از فشار گازها
🔹گیج های دما با استفاده از فشار بخار
🔹گیچ های دما با استفاده از بیمتال
——————
🔹 گیج های دما با استفاده از فشار گازها:
این سنسور از یک مخزن که پر از یک گاز خنثی مثل نیتروژن است و در محیطی با دمای مجهول غوطه ور شده، تشکیل یافته است. مخزن بوسیله لوله موئین به یک فشارسنج مانند یک بوردون متصل است. با توجه به ثابت بودن حجم، در اثر افزایش دما فشار گاز افزایش یافته و موجب جابجایی انتهای لوله بوردون میگردد.
با اندازه گیری جابجایی انتهای لوله، فشار و در نتیجه دما بدست می آید. انبساط حرارتی حباب و لوله موئین میتواند باعث ایجاد خطا در اندازه گیری شود، بنابراین برای کاهش خطای اندازه گیری، حباب و لوله موئین باید از فلزی انتخاب شوند که ضریب انبساط حرارتی آنها خیلی کمتر از ضریب انبساط مایع باشد، تا تاثیر انبساط حباب و لوله موئین مینیمم شود.
مقدار انبساط علاوه بر دما به حجم اولیه ماده نیز بستگی دارد، بنابراین حجم حباب باید به اندازه ای باشد که انبساط گاز داخل آن در مقایسه با انبساط خود حباب بسیار بیشتر باشد. همچنین گاز مورد استفاده نباید از لحاظ شیمیایی باعث خوردگی مخزن و لوله ها شود
نمونه ای گیج دما با استفاده از بیمتال به همراه ۲ کنتاکت خروجی
از تجهیز بالا زمانی استفاده میشود که قصد نمایش و کنترل دما در ۲ نقطه مختلف را داشته باشیم.
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید ۳ عقربه در صفحه مدرج گیج وجود دارد که ۲ تای آنها قرمز رنگ و یکی از آنها مشکی رنگ هستند.
عقربه مشکی رنگ مخصوص نمایش مقدار دما و عقربه های قرمز رنگ مخصوص مشخص کردن حد بالا و پایین دما می باشد.
🔹مثال :
برای مثال شما قصد کنترل دمای یک بویلر بر روی دمای ۱۰۰ درجه را دارید و یک آلارم هم برای زمانی که دما از ۱۱۰ درجه فراتر رفت نیاز دارید. به راحتی میتوانید از این تجهیز جهت این کار استفاده نمایید.
یکی از عقربه های قرمز رنگ را بر روی ۱۰۰ درجه و دیگری را بر روی ۱۱۰ درجه تنظیم کرده و از کنتاکت های آن جهت فرمان به مشعل و آلارم استفاده میکنید
دیدگاه خود را ثبت کنید
آیا می خواهید به بحث بپیوندید؟در صورت تمایل از راهنمایی رایگان ما استفاده کنید!!